Min anmeldelse av alle livsstilsrådene

Min anmeldelse av alle livsstilsrådene

KOSTHOLD

episode1

 

4Kroppsanalyse

Funker fint for å finne et utgangspunkt for hvordan du ligger an før du starter en livstilsendring. God motivasjon til å gjøre en forandring!


2Juice-detox, tredagers kur

Mye strev i forhold til hva jeg føler jeg fikk igjen for det.


2Tarmskylling

Pinlig opplevelse. Jeg fikk ikke noe ut av den ene behandlingen jeg tok.


5Supermat

Jeg opplevde at jeg fikk mer energi og overskudd og kjente virkelig effekten.


1Spise selleri for å bli både sunnere, mer attraktiv og slankere

Selleri smaker vondt og jeg merket ingen endring.


TRENING

episode2

 

seksTeste fysisk alder

En fantastisk motivasjon før man går i gang med et treningsopplegg!


4Crossfit

Morsom, intensiv og tøff trening. Godt miljø og god oppfølging fra trenerne.


2Bikramyoga

Dette var altfor mye strev og slit i forhold til hva jeg fikk igjen for det. Varmt og svett, og rett og slett en ubehagelig form for trening, etter min mening.


seksVanlig yoga

En veldig behagelig og givende trening både for kropp og sinn. Kjempefint å kombinere med en tøffere form for trening.


4Ullsokktrening

Mer givende og effektfullt enn det høres ut som. Perfekt å ta på seg ullsokkene f.eks på en vaskedag – for å få litt ekstra trim.


4Gå til jobben med masaisko

Det ser dumt ut, men det funker! Jeg kjente jeg ble støl i både ben og rumpe da jeg brukte det.


3Knebøy og pushups på jobben

La oss være ærlige, dette er veldig merkelig. Det er klart det fungerer, men du må være villig til mange rare blikk fra kollegaene dine.


4Trappegåing

Enkel måte å få inn litt ekstra trening på. Dropp heisen!


MENTAL HELSE

episode3

 

4Lykketest hos psykolog

Her kommer det veldig an på hva du føler behov for. Dersom du ønsker å gjøre noe tiltak for å få det bedre, anbefaler jeg å gå til en psykolog og finne ut hvordan du ligger an og få noen råd om hva du kan foreta deg.


seksFå seg et kjæledyr (katt)

Det har vært veldig givende for meg. Hvis du er glad i dyr og har lyst på litt ekstra selskap, anbefaler jeg det på det varmeste. En katt krever heller ikke så mye tid og stell som f.eks en hund.


5Hoppe i strikk

En fantastisk opplevelse som ga massevis av mestringsfølelse.


4Mindfulness meditasjon

Dette krever mye tid og innsats. Jeg synes dette var vanskelig å kombinere med alt det andre jeg skulle gjøre. Men kjente absolutt effekt de gangene jeg tok meg tid og gikk inn for å få det til.


5Være sammen med folk over 70 år

Det er utrolig koselig og givende og tilbringe tid med gamle folk. Jeg kjente meg glad og rolig etter litt kvalitetstid med mormor.


5Se på bilder fra gamledager

Å mimre om barndomsminner ga meg en liten flukt fra hverdagen. Jeg ble glad av å tenke tilbake på gamledager sammen med mormor.


1Lykketur (smile, ta lange skritt og svinge på armene mens du hører på panfløyte-musikk)

Dette gjorde at jeg lo og smilte bare fordi jeg følte meg dum. Ikke verdt det.


4Gi bort penger

Dette må jeg gjøre mer! Det er ikke så mye som skal til, og det gir en veldig god følelse å gi til noen som trenger det mer.


3Latterterapi

Jeg hadde det faktisk gøy med dette! Men mest fordi det er så utrolig rart. Hvis dette skal fungere, må man finne en partner som er med på leken og tør å bli flau.


UTSEENDE

episode4

 

1Ta en ansiktsanalyse på skjønnhetsklinikk

Nei nei nei!! Dette fører ingenting godt med seg. Du ender bare opp med en masse komplekser for huden din som de fleste av oss ikke har råd til å gjøre noe med.


5Rydde i klesskapet

Dette er noe vi alle trenger. Ta med deg en venn eller to, som gjerne er litt mer kritisk til hva som kan kastes enn deg selv. Det er deilig å få oversikt og kvitte seg med det du aldri bruker.


5Sy-om gamle klær

Det er faktisk ikke så vanskelig som man skulle tro. Utrolig deilig å gi noen klesplagg nytt liv ved bare noen enkle forandringer.


2Hjemmelaget hud og hårpleie

Kan ikke si jeg følte den helt store effekten av å putte majones i håret og avokado i ansiktet. Her tror jeg det er bedre å gå for ferdiglaget.


3Løpe baklengs på tredemølle for strammere rumpe

Jeg ble faktisk støl i rumpa. Men det ser veldig dumt ut, og det er stor fare for å gå på trynet.


5Rockering for finere mage

Rockering kan man jo ha hjemme og ta frem når man har litt tid til overs. Fin trening for magen!


1Diverse piller som skal gi et bedre utseende

Dette fikk jeg ingen effekt av.


SEX OG FORHOLD

episode5

 

3Partest

Kan være litt skummelt hvis man ikke er forberedt på å få noen ulike svar. Dersom begge parter er enige at det er en god ide, fordi man vil finne ting som kan forbedres, kan det være et skritt i riktig retning mot et bedre forhold.


3Parterapi

Her er det også viktig at begge er enige på forhånd om dette er noe de vil. Kan fungere fint dersom man har noen konkrete ting man vil forbedre.


3Kysse i seks sekunder hver gang man går fra hverandre

Tanken er god, men det blir gjerne litt kunstig og lite ektefølt. Ja til mere kyssing, men helst uten at det er planlagt på forhånd.


5Paryoga

Kjempemorsom aktivitet å gjøre med din partner! Man lærer å kjenne hverandre på en litt annet måte, og det er gøy å få til noe sammen.


3Telttur

Tanken er veldig god, men her må man være forbered på at det er mye som kan gå galt. Været er din største fiende. Høy risikofaktor, med andre ord.


3Dobbeltdate (spille kubb i parken)

Jeg er egentlig ikke noe særlig fan av å gjøre ting i par, men en gang i blant kan det være veldig hyggelig. Et spill eller aktivitet kan være et fint alternativ til en parmiddag.


2Sexleketøy

Her er det nok veldig opp til hver enkelt. Jeg kan med klartekst si at dette ikke er noe for meg. Kanskje litt rart å synes det er såå flaut i en alder av 27 år, men sånn er det nå.


FRITID OG SOSIALT LIV

episode6

 

B3li mer bevisst på instagram

Hvis man virkelig skal gjøre alt «riktig» på instagram, så er det utrolig tidkrevende. Og jeg følte ikke at tiden jeg brukte genererte nok følgere til at det var verdt det.


1Smalltalk på fest

Hva kan man si? Hvis noen frivillig har lyst til å kaste seg ut i løvens hule sånn som jeg gjorde, så kjør på. Men jeg vil ikke under noen omstendigheter anbefale å gjøre det på den måten.


5Spørre foreldre om noe de trenger hjelp til

Dette ga meg masse. Det er hyggelig å bidra med noe, uten at mamma eller pappa må spørre først. Litt andre omstendigheter enn en middag, er også veldig hyggelig.


seksTur med venner (f.eks til en aktvitetspark)

Det å dele noen litt annerledes opplevelser med hverandre gir noe litt ekstra til vennskapet. Ved å gjøre noen litt krevende aktiviteter sammen, blir samholdet sterkere ved at man får til noe sammen. Jeg satt igjen med en kjempegod følelse etter turen i aktivitetsparken.


HUSMOR OG RENHOLD

episode7

 

2Renholdstest (støv og bakterier)

Her fikk jeg egentlig bare vite en hel masse ting som jeg kunne klart meg uten. Tror nok det holder å være generelt flink til å gjøre rent, så trenger man ikke den testen.


3Handle på loppemarked for å få et eget preg på leiligheten

Her skal du vite hva du driver med. Hvis ikke du er en gjenganger på loppemarked kan det bli vanskelig å finne frem i loppis-jungelen. Et tips kan være å se etter noe konkret som du har bestemt deg for på forhånd. Det er fint med unike ting i leiligheten, men det krever altså en del forberedelse.


5Pusse opp stoler

Dette trodde jeg skulle bli kjempevanskelig, men jeg tok feil! Litt puss, maling og nye trekk – så var stolene som nye. Jeg synes det ble kjempefint, og jeg ble ganske stolt over å få det til på egenhånd.


3Vaske med eddik, sitron, bakepulver og cola

Synes egentlig det fungerte på samme måte som vanlige vaskemidler. Man kan kanskje spare litt penger på det, men jeg synes nok vanlige vaskemidler er best.


2Husmortrim

Dette fikk meg egentlig bare til å føle meg veldig gammel. For oss i 20-åra anbefaler jeg å holde seg til vanlig trening.


1Stryke sengetøy

Dette føltes 100% unødvendig. Bortkastet tid.


4Stryke mannens skjorter

Det er hyggelig å gjøre noe ekstra som blir satt pris på.


4Bake cakepops

Baking er aldri feil. Det gjorde egentlig at jeg følte meg litt mer voksen, noe jeg absolutt trenger. Ja til mer baking!


3Holde en stor middag og følge råd for å bli en perfekt vertinne

Middagsselskaper er alltid hyggelig. Men jeg tror ikke man skal prøve å følge en mal for å være den beste vertinnen. Det viktigste er å være hyggelig mot gjestene, og oppføre seg på en måte som føles naturlig.

Første gang på loppemarked

Første gang på loppemarked

Min første tur til loppemarkedet er gjennomført. Venner hadde advart meg mot totalt kaos og anarki, noe jeg ikke helt klarte å forestille meg, men de hadde helt rett.

Da dørene åpnet, sprintet folk inn i lokalet, mens de skubbet og dyttet hverandre.

Jeg hadde med meg interiørarkitekten, Ida, som skulle hjelpe meg å handle. Hun maste om at vi måtte være der minst en halvtime før det åpnet, altså kl 09 en lørdags morgen… Jeg skjønte ikke hvorfor, men det var før vi kom dit. Det sto seriøst massevis av folk i kø, og det så ut som om de var klare for kamp! Da dørene åpnet, sprintet folk inn i lokalet, mens de skubbet og dyttet hverandre. Helt utrolig sært, spør du meg.
Jeg var glad jeg hadde med meg Ida, som visste hva hun drev med, for jeg ble helt stressa av alt kaoset og løp bare rundt meg selv.

Derfor dro jeg på loppis:
 • Veldig billig / Sparer penger
 • Kan gjøre kupp altså gull blant gråstein
 • Gjør leiligheten mer personlig, rett og slett få et perfekt hjem
Her er noe av det vi kjøpte:

3107

Og nå har jeg re-designet møblene jeg kjøpte. Det er faktisk overraskende enkelt.

Slik gjør du det:
 1. Puss stolene med sandpapir slik at malingen går bort.
 2. Mal stolene i den fargen du ønsker.
 3. Klipp til stoff så det passer stolputen og stift på det nye stoffet
 4. FERDIG!

3208

Perfekt vertinne?

Husmor har blitt trendy, står det på veggen min.

Nå skal jeg få meg det perfekte hjem og bli mer huslig. Husmor har blitt trendy, står det på veggen min. Fotballfrue må vel kunne sees på som den perfekte husmor. Hun har et perfekt innredet hjem, lager alle måltider fra bunnen av, og serverer mannen sin den deiligste mat på et pent dekket bord i et nyvasket hus. Hvordan har hun tid til alt sammen? Klarer jeg å bli så perfekt?  Nå skal jeg prøve, for det er visst dette som skal til for å bli perfekt.

For første gang skal Alex sin mamma og stefar møte min mamma og stefar.

For første gang skal Alex sin mamma og stefar møte min mamma og stefar.  Da må alt være perfekt. I denne episoden får jeg hjelp av en vertinne ekspert som skal lære meg å arrangere det perfekte middagsselskapet.

Og gudene skal vite at jeg trenger hjelp! Jeg har faktisk aldri arrangert et ordentlig middagsselskap før. Har jeg middagsbesøk ellers serverer jeg somregel enten taco eller pølser. Jeg er ikke spesielt flink til å lage mat, og jeg føler at det er så utrolig mye som kan gå galt. Tenk om jeg søler på moren til Alex eller svir maten. Jeg er stressa!

Og det verste er, at det står jo mye mer på spill enn selve middagen.

Slik ble bordet etter litt ekspert-hjelp:

3292

 

Tabber og tull fra videodagboka

Tabber og tull fra videodagboka

Det har blitt mange timer med opptak på kameraet jeg fikk for å dokumentere livet mitt med Prosjekt perfekt. Her er en noen av klippene dere ikke får se i serien:

Justin Bieber på badet

Ingenting gir meg en bedre start på dagen enn en liten duett med Justin Bieber!

Jakke-tabbe

Ja, den knaggen er litt vel overfylt fra før. MEN det er veldig gøy at den raser i gulvet akkurat når verdens største mann, John, henger jakken sin der.

 

Bambi på høyhælte sko

Her skjerpet jeg meg veldig for å komme meg ut døra på verdens høyeste sko. Med en gang jeg var utenfor dørstokken slappet jeg litt mer av, og DA gikk det galt!

 

Synger hele tida

Jeg vet IKKE hvorfor jeg synger hele tiden. Dette er faktisk noe jeg ikke var klar over før jeg så igjennom noen av videodagbøkene mine. Men nå som jeg først har blitt oppmerksom på det, så legger jeg merke til at jeg sitter for meg selv og synger flere ganger om dagen. Det er veldig rart….

Yolo som maskingevær

Dette kan jeg se hundre ganger på rad og jeg ler like mye hver gang! Nå som Alex ikke bor hos oss lenger, har jeg prøvd å lære meg å gjøre det samme – uten hell 🙁

Brent potetgull

Jeg ble så syyyykt glad da jeg fant en oppskrift på sunt potetgull! Gleden var kortvarig da kan du si…….

Men som den potetgull-junkien jeg er, ga jeg ikke opp så lett….

Slik får du flere følgere på instagram

Slik får du flere følgere på instagram

Før møtet med sosiale medier-ekspert Thomas Moen hadde jeg 2706 følgere på Instagram.  Thomas mener jeg burde klare å få 4000 følgere til sammen innen prosjektets slutt, det betyr at jeg må få 1300 følgere på fire uker.  Foreløpig går det litt tregt.

 Thomas fortalte at katten min, YOLO, er mer populær enn meg på Instagram.

Ved å bruke Instagram kan folk enkelt holde seg oppdatert på hva du driver med. Jeg liker godt at man kan kombinere tekst og bilde, da er det lettere å være morsom.  Thomas fortalte at katten min, YOLO, er mer populær enn meg på Instagram,  YOLO får flere likes enn meg, så nå gønner jeg på med bilder av YOLO.

ida_yolo

Det er stressende å skulle legge ut bilder ofte. Et av rådene jeg fikk av Thomas var å legge ut bilder minst tre ganger om dagen for å få flere følgere, og ikke minst for å holde på de følgerene jeg allerede har. Jeg synes også det er vanskelig å finne på hva jeg skal ta bilde av.  Så da legger jeg ut bilde av meg selv, sånn som dette:

2450

Dette er noen av det jeg gjør for å få flere følgere:
 1. Legge ut bilder tre ganger om dagen
 2. Jeg prøver å få kjendiser med mange følgere til å legge ut bilde av meg
 3. Jeg tar bilder av YOLO
 4. Jeg legger ut nærbilder fremfor bilder langt unna
 5. Jeg aktiv på å kommentere og like andres bilder

Uromantisk telttur

Alex og jeg har vært på en romantisk telttur. NOT! Haha, det er det minst romantiske jeg har vært med på i hele mitt liv.

Bål under stjernene, ulltepper, god mat og godt selskap.

Jeg likte jo tanken på telttur. Bål under stjernene, ulltepper, god mat og godt selskap. På papiret ser det bra ut. Vi rakk ikke å slå opp teltet engang, før ting begynte å gå nedover. Altså, når man ender opp med å campe midt i en beverreir, da er jo ikke utsiktene gode. Legg på regn, vind, kulde og en kjæreste som er mer opptatt av stokkender enn deg selv, så er vi der.

teltetet

I tillegg til alt kaoset dere fikk se i programmet, ble det også nok dramatikk etter tv-teamet hadde pakket og dratt for natten:

Jeg nektet å gi opp det romantiske ved en telttur, og lette meg frem til et sted litt lenger unna, med le for vinden. Der tente vi opp et nytt bål, og satte oss til med ulltepper og hjemmelaget sjokolade.  Mens vi satt der i bekmørket, langt inne i skogen, høre vi tunge skritt ca ti meter unna oss. På skrittene hørte jeg tydelig at dette enten var et menneske, eller et veldig stort dyr. Alex, som ikke akkurat er den tøffeste jeg kjenner, stivnet helt. Jeg snek meg mot lyden med lommelykta, og lyste kjapt rett mot der lyden kom fra. Der var det ingenting. Da kjente jeg faktisk at jeg ble litt redd. Fikk følelsen av det var noe/noen som gjemte seg for meg.

natttttaa

Jeg fant frem både øksa og kniven som vi hadde med oss, og holdt en i hver hånd. Jeg var faktisk sikker på at noen skulle drepe oss.

Jeg ville aller helst bare dra hjem. Men vi var jo langt inne i skogen, og det hadde ikke blitt lett å finne frem i mørket. Jeg tenkte at det beste var å gå tilbake til teltet. Vi sa ingenting til hverandre, for det er så lett å skremme opp hverandre i sånne situasjoner. Inne i teltet tenkte jeg «herregud, det var bare et dyr – slapp aaaav». Men så, så hørte vi skrittene igjen,  RETT UTENFOR teltduken! Noen gikk frem og tilbake. Så redd som jeg var da, har jeg faktisk aldri vært før. Jeg fant frem både øksa og kniven som vi hadde med oss, og holdt en i hver hånd. Jeg var faktisk sikker på at noen skulle drepe oss. Det høres helt fucka ut, I know, men jeg fant ingen annen forklaring på hvorfor noen gikk utenfor teltet vårt. Alex feiga helt ut. Han bare lå der med store øyne.

«Jaja, bare sov du gutten min, så kan jeg redde livene våre så lenge».

 

Jeg vurderte frem og tilbake om jeg skulle gå ut og komme personen i forkjøpet, eller vente til noen kom inn i teltet. Jeg gikk for det første, og satt bare og ventet. Og det rare er at jeg tenke, «nå dør vi kanskje», og det får være greit. Hvis det er det som skal skje, så må det bare bli sånn. Jeg satt klar på tærne i kanskje en halvtime, men ingenting skjedde. Alex sa: «Ida, kan vi ikke bare sove, så kanskje alt er over når vi våkner?» Jeg tenkte «jaja, bare sov du gutten min, så kan jeg redde livene våre så lenge».

Men det slapp jeg, altså. Etter hvert hørte jeg ingen flere skritt. Jeg lå våken i noen timer, også sovnet jeg. Jeg har aldri blitt så glad for å se kamera-teamet noen gang, som da de vekte oss dagen etter. Konklusjon: romantikken forsvinner bitte litt, når man tror man skal dø.

Til neste gang:
 • Ikke dra på telttur i mars
 • Ta med nok klær uansett årstid
 • Forbered deg på en natt uten søvn, sov masse dagen før du skal på tur
 • Vær forberedt på mordere

 

Skjønnhetsklinikken

Skjønnhetsklinikken
Tanker før jeg gikk inn:

Utseende ja.. Er litt spent på det her. Jeg føler meg ganske ukritisk eget utseende egentlig. Ikke det at jeg synes jeg er spesielt pen, men man har jo det utseende man har liksom. Lite vits i å bruke energi på noe man ikke får gjort noe med. Samtidig vet jeg at er det utrolig stort fokus på skjønnhetsideal i dag. Og det er faktisk ting man kan gjøre hvis man ikke er fornøyd.  Jeg ser frem til å dykke litt mer inn i denne verden, kanskje forstå litt mer av hva som får folk til å gjøre forandringer.

Et sted jeg aldri hadde trodd jeg skulle sette mine ben.

Jeg skal blant annet besøke en skjønnhetsklinikk, et sted jeg aldri hadde trodd jeg skulle sette mine ben. Der skal jeg blant annet ta en ansiktsanalyse, hvor jeg får sammenlignet huden min med andre jenter på min alder. Gruer meg egentlig litt. Man vet jo aldri, kanskje jeg lar meg påvirke?

ansiktsrens7

Etterpå:

Rådet jeg fikk var å starte på en omfattende hudbehandling, og ta botox innen to år. WTF???

Nå har jeg altså vært på skjønnhetsklinikk og tatt en ansiktsanalyse. Jeg forventa ikke å score høyt, men jeg var heller ikke forbered på å score dårlig. Sammenlignet med databasen hadde jeg ekstremt mye av både rynker og solskader. Selv om det ikke syntes så godt nå, ville jeg visstnok få hard, rød og rynkete hud i altfor ung alder. Rådet jeg fikk var å starte på en omfattende hudbehandling, og ta botox innen to år – hvis jeg ønsker det selv da.. WTF???

Der og da lot jeg meg ikke påvirke. Jeg tenkte at disse folka er gale i hodet, og vi lo godt av hele opplevelsen i redaksjonen.
De neste dagene var det en irriterende summing inni hodet mitt. Tallene fra analysen poppet opp stadig vekk, selv om det var det siste jeg ville tenke på. Hva disse folka mener er det perfekte utseende ga jeg faen i, men kunne jeg la være å bry meg om at mitt resultat var betraktelig dårligere enn andre 27 år gamle jenter?

Jeg så meg i speilet, og la merke til røde flekker og rynker.

Jeg så meg i speilet og la merke til røde flekker og rynker. To ting som aldri har falt meg inn å legge merke til tidligere! Jeg møtte venninnene mine og begynte ufrivillig å se etter rynker i ansiktene deres. Dette var jo ikke meg!! Jeg er jo den som ikke bryr meg om skjønnhetsidealer, rynker og «feil» ved meg selv.  Jeg er jo den jenta som har et totalt avslappet forhold til eget utseende! Jeg gikk inn på skjønnhetsklinikken med selvtilliten i været, og gikk ut igjen med noen komplekser som aldri tidligere hadde eksistert. Det er ikke rart folk lar seg påvirke til å gjøre drastiske ting. Når de fikk meg til å se annerledes på meg selv, så kan man bare tenke seg til hva dette gjør med en som har litt lav selvtillit fra før.

Skulle en tur på en jævla skjønnhetsklinikk få meg til å se annerledes på meg selv??

Tilslutt ble jeg  skikkelig forbanna på hele greia. Skulle en tur på en jævla skjønnhetsklinikk få meg til å se annerledes på meg selv?? Nei, det gadd jeg faktisk ikke være med på! Her måtte tiden spoles en uke tilbake. Det var ikke lett, og jeg måtte virkelig gå inn i meg selv for å slette sporene dette hadde satt.  Jeg lette meg frem til tankene jeg hadde rundt eget utseende før besøket på klinikken. Heldigvis satt de så friskt i minne, at jeg fant tilbake til dem. Jeg er perfekt som jeg er, og ingen skal få fortelle meg noe annet.

 

Mindfulness for å meste stress

Mindfulness for å meste stress

Nå har jeg holdt på med mindfulness i noen dager, og det viser seg å være utrolig mye jobb. Det er vanskelig  å sette av både tid og finne konsentrasjon for å gjennomføre det.  Ofte blir jeg sittende å tenke på alt jeg har å gjøre, istedenfor å observere tankene på en nøytral måte, og rett og slett sone ut . De dagene jeg er mest stressa er mindfulnessen også vanskeligst å gjennomføre. Det er jo da jeg egentlig trenger det mest.  Jeg synes også det er maks kleint å gjøre dette når Alex er hjemme, for hallo, jeg ser jo ikke akkurat smart ut der jeg sitter i lotusstilling og puster dypt.

Hvis man gjør mindfulness daglig skal jeg bli bedre på å mestre livet, stresse mindre og være mer oppmerksom i hverdagen.  Det høres jo nesten for godt ut til å være sant.

Men det skal sies at de gangene jeg faktisk får det til, så blir jeg rolig og mindre stressa. Og bare det å vite at jeg gjør noe for mestre stress, hjelper i seg selv. Psykolog Marianne sa jeg var litt i faresonen for å bli utbrent igjen, så her er det bare å fortsette til jeg mestrer det.

 

I morgen får jeg Yolo

I morgen får jeg Yolo

Allright, nå skal det ryddes opp i hodet mitt! Endelig, høhø. Det å være lykkelig er selvfølgelig en stor del av det å ha et perfekt liv. Jeg er ikke ulykkelig nå altså, men akkurat det kan jo alltid bli bedre. Jeg vet også at jeg ikke er verdens beste på å takle stress. I høst så gikk det jo faktisk så langt at jeg ble utbrent og deprimert. Det er sånn det kan gå når man presser seg selv for langt og ikke kjenner igjen faresignalene som dukker opp når noe er galt. Derfor er jeg kjempegira på å ta fatt på dette temaet, og forhåpentligvis lære noen tiltak som gjør at jeg både blir lykkeligere og mindre stressa.

Det er massevis av råd på veggen min om at en katt skal bedre livskvaliteten min, så nå er det no way back.

Jeg skal blant annet få meg katt. Da jeg var deprimert så leste jeg helt vilt mye råd for å komme seg ut av det, og forbygge det osv. En av de tingene jeg kom over, er at man blir lykkeligere med kjæledyr. Så jeg vurderte faktisk å skaffe meg en katt da, men jeg kom aldri så langt. Derfor er dette en perfekt anledning til å ta opp tråden. Gleder jeg meg? Ehhh JA!!! Tror det blir kjempestas med katt. Det er massevis av råd på veggen min om at en katt skal bedre livskvaliteten min, så nå er det no way back. I morgen får jeg Yolo <3

Sterk er det nye sexy

FØR CROSSFIT: Jeg hakke trent på syv år, jeg. Folk tror jeg overdriver, men det gjør jeg dessverre ikke. Det er ikke sånn at jeg aldri har trent, altså. Spilte faktisk aktivt fotball frem til jeg ble 19 år, med trening fem ganger i uken. Men etter jeg slutta der, har det liksom ikke blitt noe greie på. Mamma har ikke gitt opp håpet da. Hun har kjøpt treningstøy og utstyr hver eneste jul og bursdag de siste årene. Jeg har en hel skuff full av tightser, topper og joggesko, som aldri har blitt brukt.

Jeg skjønner at jeg ikke kan gå gjennom resten av livet uten å trene. Og det perfekte liv inneholder selvsagt trening, så her er det bare å komme i gang! På veggen min står det at «sterk er det nye sexy», så jeg skal prøve ut den populære treningsformen crossfit.

Dette er det jeg vet om Crossfit før jeg har prøvd:

Konseptet ble startet i en garasje i California på 1980-tallet av den tidligere turneren Greg Glassmann. Ideen er å trene hele kroppen gjennom varierte treningsoppgaver med høy intensitet. Treningsprogrammene er en kombinasjon av kondisjon-, styrke-, og turnøvelser. Typiske øvelser er styrkeløft, turn, løping, roing, hoppetau, kettlebells og burpees.

Jeg synes egentlig crossfit høres skikkelig gøy ut, litt sånn hardt og brutalt og fort ferdig. Kan jo passe for en utålmodig sjel som meg. Men, syv år uten trening er vel ikke akkurat tidenes utgangspunkt for å velte traktorhjul og ta pullups. Jeg ser for meg at alle de som trener der, har kjempestore muskler og er skikkelig godt trent. Jeg er faktisk ekstremt nervøs foran min første time. Det er jo opplagt at jeg ikke kommer til å passe inn!

ETTER CROSSFIT:

 

Bikramyoga: #fail

Bikramyoga: #fail

Jeg var mer keen på å bli spist av en hai

Aaaaahhhh!!!! En halvtime ut i første bikramyoga-timen var jeg mer keen på å bli spist av en hai, enn å fortsette. HVORDAN fikser folk det der???  Jeg hadde forberedt meg godt på at det kom til å bli tungt, men herregud det der så jeg ikke komme! Varmen var så intens og lufta så tung, at jeg skjønte ikke opp og ned til slutt.  Jeg er virkelig ikke en person som gir meg lett, men det der var på grensa til tortur. Selv om det var strengt forbudt, gikk jeg ut midt i timen. Alt gikk rundt og jeg skalv i hele kroppen.  Jeg felte til og med et par tårer (hahahahhah!).

 

Det der var ikke noe for meg, ass.

De tok godt vare på meg der da, og forklarte at de første gangene var verst. Det var ikke snakk om å gi opp, men jeg gledet meg ikke akkurat til neste time. Jeg prøvde to ganger til, det var nok. Det var rett og slett bare ubehagelig for meg. Jeg trives som sagt ikke kjempegodt i varmen fra før, og det gjør nok at jeg synes det var ekstra tungt. Jeg HATER å gi opp, men etter tredje time måtte jeg bare akseptere nederlaget. Det der var bare ikke noe for meg, ass.

Men jeg har funnet en smart løsning da, vanlig yoga. Det blir bra!

Oppskrift:juicedetox

Oppskrift:juicedetox

Juice-detox

Når man går på en juice-detox renser man kroppen ved å kun drikke juice i tre dager. En juice-detox skal fjerne giftstoffer i tarmen, nyrene og  i huden.

Fordeler

Dette ble en kickstart på min nye sunne tilværelse, og det måtte til etter alle de årene hvor jeg har levd forferdelig usunt. Jeg var nødt til å starte på scratch.

Fordøyelsessystemet mitt har gjennomgått en real renselsesprosess, nå har kebaben forsvinner ut av systemet og blitt erstattet med sunne næringsstoffer. Under detoxen begynte jeg å tenke på mat på en ny måte. Da jeg var småsulten tidligere har jeg alltid løpt til smågodt disken eller tydd til potetgullposen. Men nå var tanken på sunn og vanlig mat det eneste jeg tenkte på, og det føltes godt.

Ulemper

Tre dager uten fast føde, det er jo helt sjukt. Jeg har ikke vist hva sult var før nå. Spesielt den første dagen var jeg veldig sliten og trøtt. Magen rumlet konstant og jeg var oppblåst som en ballong. Etter hvert fikk jeg også vondt i hodet og jeg lå våken om nettene fordi jeg var så sulten.  Ekspertene lovet mer energi og en bedre tarmfunksjon. Jeg vil absolutt ikke si at jeg fikk mer energi av dette og det føltes mer som om systemet stoppet helt opp.

Juice-detox er omdiskutert, og leger innen tradisjonell medisin er skeptiske. De mener blant annet at kroppen klarer å rense seg selv, og en rensekur er unødvendig.

Oppskrifter:

Dag 1

Når du står opp

Sitronvann m ingefær
Oppskrift:
1 bit ingefær (2cm)
1/2 sitron

Hell en kopp kokende vann over sitron og ingefær. Du kan drikke dette flere ganger i løpet av dagen hvis du er tørst eller kald.

Frokost
Grapefruktjuice (5dl)
Oppskrift:
2 røde grapefrukt, presset

Etter frokost
Daterade (5dl)

Oppskrift:
5 dadler (myke, ikke tørre og harde)
5 dl vann
1 bit ingefær (1-2 cm)
1 klype havsalt
1/2 ts kanel
1klype vanilje (Bourbon)

Mikses i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser til det blir en fluffy konsistens.

Gurkemeiedrikk m cayenne 
Oppskrift:
1 ss gurkemeie
1 klype cayenne pepper
2 dl vann

Ristes eller røres sammen i et glass. Smaker ikke så godt…

Lunsj
Grønn juice (5dl)

Oppskrift:
1 pakke grønnkål
1 eple
1 agurk
1 busk koriander

Juices

NB. Du kan doble mengden av denne (som på dag 2) hvis du føler deg sulten.

Middag/kvelds
Oppskrift:
Root juice (5dl)
1 pakke gulrøtter
2 rødbetter
1 hel sitron med skall
1 bit ingefær (så sterk du ønsker)
1 eple

Juices

Dag 2

Når du står opp

Sitronvann m ingefær
Oppskrift:
1 bit ingefær (2cm)
1/2 sitron

Frokost
Grapefruktjuice (5dl)
Oppskrift:
2 røde grapefrukt, presset

Gurkemeiedrikk m cayenne 

Oppskrift:
1 ss gurkemeie
1 klype cayenne pepper
2 dl vann

Lunsj
Grønn juice (5dl)
Oppskrift:
2 pakker grønnkål
2 epler
2 agurker
2 busker koriander

Middag/kvelds
Root juice (5dl)
Oppskrift:
1 pakke gulrøtter
2 rødbetter
1 hel sitron med skall
1 bit ingefær (så sterk du ønsker)
1 eple

Dag 3

Når du står opp

Sitronvann m ingefær
Oppskrift:
1 bit ingefær (2cm)
1/2 sitron

Frokost
Grapefruktjuice (5dl)
Oppskrift:
2 røde grapefrukt, presset

Etter frokost
Daterade (5dl)
Oppskrift:
5dadler
5 dl vann
1 bit ingefær (1-2 cm)
1 klype havsalt
1/2 ts kanel
1klype vanilje (Bourbon)

Gurkemeiedrikk m cayenne 
Oppskrift:
1 ss gurkemeie
1 klype cayenne pepper
2 dl vann

Lunsj
Grønn juice (5dl)
Oppskrift:
1 pakke grønnkål
1 eple
1 agurk
1 busk koriander

Middag/kvelds

Oppskrift:
Root juice (5dl)
1 pakke gulrøtter
2 rødbetter
1 hel sitron med skall
1 bit ingefær (så sterk du ønsker)
1 eple

Oppskrifter: Ernæringsfysiolog Torill Enget.

– Jeg begynte faktisk å grine

– Jeg begynte faktisk å grine

Før detox

Ekspertene sier at jeg vil oppleve en enorm sultfølelse.

2354

Når man går på en juice-detox renser man kroppen ved hjelp av å drikke juice laget av ferskpressede grønnsaker og frukt.  Jeg skal drikke fem juicer fordelt utover dagen. Dette blir på en måte en kickstart på min nye sunne tilværelse. Men tre dager uten fast føde, høres helt sjukt ut i mitt hode. Jeg tror aldri jeg har gått lenger enn tre timer uten mat noen gang. Som den matmomsen jeg er, er jeg selvfølgelig skeptisk. Teoretisk sett kan man jo ikke dø av å gå tre dager uten mat, men altså, det må jo bli det nærmeste jeg har kommet døden hvertfall..  De neste dagene sier ekspertene at jeg vil oppleve, hodepine, kvalme, nedstemthet og ikke minst en enorm sultfølelse. Høres ut som om jeg har tre heeeeerlige dager i vente. Men nå skal ikke jeg være negativ altså, her er det bare å la kjøret gå og håpe på det beste!

Dag 1

Det var ganske tøft å se alle rundg meg sitte og momse.

Jeg var ved veldig godt mot! Arbeidsdagen gikk overraskende bra, og kjente meg ikke så veldig annerledes enn til vanlig. På kvelden dro jeg til og med på premierefest, men der møtte jeg min første ordentlige utfordring. De serverte nemlig gratis mat og drikke. Jeg begynte å bli rimelig sulten, og det var ganske tøft å se alle rundt meg sitte å momse den deiligste maten. Det endte med at jeg dro hjem tidlig og lagde meg en grønnsaksjuice. Jeg hadde egentlig drukket all juicen jeg skulle drikke den dagen, men jeg måtte bare lege en ekstra for å overleve.

Dag 2

Og vet dere hva? Jeg JUKSA.

Dette ble den verste dagen. Da jeg våknet føltes det ut som det var så ekstremt lenge til jeg var ferdig med kuren. Jeg følte meg allerede utslitt, og det var to hele dager igjen. Da jeg kom i gang med dagen gikk det lettere, det hjalp å tenke på helt andre ting. På kvelden skulle jeg på middag til mormor, og det skulle jeg andre ganske bittert på. For det å se familien spise den nydelige maten til mormor når jeg var på mitt mest sultne, det var ganske kjipt. Jeg prøvde å ta det med et smil, for jeg ville jo ikke vise familien at jeg angret. Jeg hadde jo tross alt valgt dette selv. Det var da jeg kom hjem fra mormor, at jeg gikk på en smell. Jeg var alene hjemme og klarte ikke tenke på noe annet enn mat. Det høres rart ut nå, men det føltes ut som en evighet til jeg kunne spise ordentlig mat igjen. Jeg begynte faktisk å grine, hahahah! Det er så flaut, ass!!! Men jeg var så utrolig sliten og hadde virkelig ikke noe energi, at hodet mitt ble helt skada. Og vet dere hva? Jeg JUKSA. Den kvelden spiste jeg en gulrot. Det er jo ikke akkurat verdens undergang, men det betyr jo faktisk at jeg ikke klarte å gjennomføre det sånn jeg skulle.

Dag 3

Jeg hadde blitt forkjølet, og det tror jeg var en konsekvens av detoxen.

Denne dagen husker jeg faktisk veldig lite av. Jeg var helt i tåka. Jeg dro på jobb og prøvde å fokusere på det jeg skulle, men det gikk relativt dårlig. Jeg ble faktisk sendt hjem av en kollega, og resten av dagen lå jeg bare og sov. Da jeg våkna dagen etter, følte jeg meg helt elendig. Jeg hadde blitt forkjølet, og det tror jeg var en konsekvens av detoxen.

Her er noen tips fra meg, hvis du har lyst til å gjennomføre en detox-kur:

1. Trapp ned i forkant. Spis litt mindre og gjerne litt sunnere, dagene i forveien

2. Ikke legg altfor mye planer de dagene du går på kuren

Noen oppskrifter

Noen oppskrifter

Dette er oppskriften på algepizzaen Alex og jeg skulle kose oss med:

Algepizza

Fyll:

Algepesto

2 store tomater, skåret i skiver

fersk ruccola

litt extra virgin hampfrø- eller olivenolje

Pizzadeig

2 dl amarantmel

2 dl jyttemel

2 ts bakepulver

½ dl olivenolje

½ ts himalayasalt

Lunken vann

Bunn: Bland sammen det tørre, ha i lunkent vann og olje litt etter litt til deigen har en fin konsistens. Elt til du har en fin og luftig deig.

Stek deigen uten fyll på 220grader, det skal begynne å ryke forsiktig av deigen, da er den ferdig. Du kan også smugtitte under deigen for å se at den har en gyllen farge. (ca 10-15 min).

Sunt godteri

Her er oppskriften på hjemmelaget Bounty, som jeg fant i et hefte på Sunkost-butikk.

bountyoppskrift (1)

Algepesto

algepesto

10 g arame

1/2 dl extra virgin hampfrø- eller olivenolje

2 ss solsikkefrø

1 ss supernature hampfrø

1-2 fedd hvitløk

en klype kvernet Supernature hmalayasalt

saft av en sitron

Bløtlegg aramen i 10-15 min. Ha aremen og de andre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til en fin pesto-konsistens

Bunnen fant jeg på denne bloggen: http://hegeslivsstil.com/

Toppingen er fra disse damene: www.superdamene.no

Før og etter tarmskylling

Før og etter tarmskylling

Det første jeg skal gjøre i det tre måneder lange prosjektet, er å legge om kostholdet. Det er mildt sagt på tide for min del. Jeg spiser skikkelig usunt, og har egentlig aldri brydd meg noe særlig om hvordan mat påvirker meg. Dette er litt tragisk, men jeg spiser faktisk potetgull og/eller godteri hver eneste dag. Også er jeg ganske lat, så jeg går jo fort på et par junkfood smeller i løpet av uka.

Men nå starter mitt nye liv, og jeg gleder meg til å få en sunnere kropp og et sunnere kosthold!

Her er meg før og etter tarmskylling.

FØR:

ETTER:

Hva kan jeg spise!?

Hva kan jeg spise!?

Hallo, sånn som kostholdet mitt har vært de seneste årene, så er det jo opplagt at jeg trenger et næringsrikt kosthold.

Før besøket mitt hos ernæringsfysiolog Inge skrev jeg ned alt jeg spiste i løpet av en uke:

image (2)

Supermaten skal ha veldig mye næring sammenlignet med “vanlig” mat. Jeg kombinerer det med grønnsaker, frukt, fisk, bønner og linser. Alt som har vært tilbehør for meg tidligere. Jeg tror juice detoxen gjorde overgangen til å spise supermat mye letter, bare det å kunne tygge mat igjen var fantastisk.

Jeg føler meg hverken yngre eller penere enda. Mer kvalm og uvel.

Kostholdet skal visstnok gjøre at jeg får økt energi, penere hud og hår. Faktisk lover supermat at aldringsprosessen stopper. Jeg skal rett og slett spise meg vakker! Jeg føler meg hverken yngre eller penere enda, mer kvalm og uvel. Å starte dagen med en sånn grønn smoothie, er som å starte dagen med å drikke flytende tang og tare. Gleder meg ikke akkurat til frokosten lenger! Samtidig går det helt greit å gjennomføre det, for jeg har troen på at jeg skal få noe igjen for dette. Jeg tror faktisk at dette vil gi meg mer energi og overskudd. Tiden vil vise om jeg har rett.

 

Men det skal jo sies at det er et helvete å handle inn mat nå. Jeg skjønner seriøst ikke hva jeg kan spise og ikke! Føler meg som verdens største noob på butikken, jeg vet jo ikke hva matvarene jeg skal ha er! Går faktisk på rundgang i butikkene i nærområde, for det er så flaut å måtte spørre seg frem til hver eneste lille matvare. Også må jeg jo i spesialbutikker for å kjøre supermaten da, det er stress. Har aldri brukt så mye tid på handle matvarer før!

Men altså, dette går seg sikkert til. Man lærer så lenge man lever (eller noe sånt).

Dette er det eneste jeg kan spise nå:

Grønnsaker, og i all hovedsak grønnsaker som vokser over bakken. Rotgrønnsaker inneholder mye sukker, og skal helst spises rå.

Bitre grønnsaker og urter

Bær

Nøtter

Frø

Linser og bønner

Egg

Tofu

Fisk

Qinoa, amarant, hirse og lignende

Frukt (maks 3 frukt om dagen)

LITT kylling et par ganger i måneden

Extra virgin-oljer (olivenolje, kokosolje, 3-6-9-oljer)

Rensende teer, av type kinesisk balanse-te, grønn te, urte-te, IKKE frukt-te o.l.

Rismelk, mandelmelk, kokosmelk, soyamelk. Bruk usøtet type, mange av disse inneholder store mengder sukker.

LITT fruktjuice, fruktjuicer inneholder betydelige mengder sukker.

Himalayasalt

Stevia

Kokosblomst-sukker

Agave-sirup

Vann med mineraler

Diverse supermatpulver som hvetegress, spirulina, chlorella

Hei,Prosjekt perfekt!

“Hvorfor skal du lete etter det perfekte liv a? Livet ditt er jo perfekt fra før”. Klassisk linje jeg får høre da jeg forteller folk om Prosjekt Perfekt.

Alt som ser tilsynelatende perfekt ut på overflaten, er ikke alltid det.

Alt som ser tilsynelatende perfekt ut på overflaten, er ikke alltid det. Jeg har fine venner, er flott familie, drømmejobben i P3, en bra kjæreste, og jeg er ganske fornøyd med hvordan jeg ser ut. Likevel gikk jeg på en kjempesmell i høst. Det spiller ingen rolle hvor bra du bør ha det, sliter du deg ut, så sliter du deg ut. Og tro meg, når du først har vært igjennom en skikkelig depresjon, så er det et sted du aldri vil tilbake til.

DET er noe av motivasjonen min for å sette i gang dette prosjektet. Lete etter livstilssråd som gjør at jeg får det bra. Jeg vil lære å kjenne både hodet og kroppen min bedre, slik at jeg ikke trenger å være redd for å gå på den smellen igjen.

Det går i Hotell Cæsar, junkfood og sofasliting.

Selvom depresjonen og alt det der er over, er jeg ikke helt fornøyd. Jeg går fortsatt rundt og er sliten og mangler overskudd. Det blir bare en ond sirkel det der. Er du trøtt og sliten, orker du ikke være med på de tingene som faktisk gir deg energi og livsglede. Akkurat nå er det meste av fokuset mitt på jobb, for det er viktig for meg å alltid prestere i jobben. Men når alle kreftene blir brukt opp der, er fritiden min ganske stusselig. Det går i Hotell Cæsar, junkfood og sofasliting.

Ida spiser potetgull

Ikke ta deg bryet med å tenke at jeg overdriver, for det gjør jeg faktisk ikke.

Apropos junkfood og sofa! Jeg har ikke trent på 7-8 år, jeg. Ikke ta deg bryet med å tenke at jeg overdriver, for det gjør jeg faktisk ikke. Og ja, jeg vet det er tragisk. Mat er jeg også litt over middels ukritisk til. Spiser det jeg har lyst på, og det er så og så aldri det jeg egentlig har godt av. Med den livsstilen så gjør jeg jo ikke akkurat meg selv noen tjenester i forhold til lav energi og lite overskudd.

Folk rundt oss og journalistene er overivrige i å komme med tips om hvordan man blir kvitt alle plager, og hvordan livet vårt skal bli perfekt. Prøv å åpne en avis, uten å finne et eneste livsstilsråd. Det går ikke. Jeg har lest uendelig mange artikler den siste tiden, for å prøve å finne noe som gjør hverdagen min bedre. Problemet er bare at det er så mye å velge i, at det går helt i stå. Det er helt sikkert mye av dette som fungerer, men hva skal jeg teste? Dette grublet meg masse på, helt til fant ut at den eneste løsningen var å teste alt.

Sånn ble «prosjekt perfekt» til, og nå skal jeg i gang med testing av livsstilsråd, for å se om jeg kan finne det perfekte liv.