-Spiser du en hel potetgullpose?!

Ernæringsfysiologen er sjokkert over matvanene til Ida. Hun setter i gang Prosjekt Perfekt, og det innebærer alt fra kroppsanalyse til tarmskylling.

Ida Fladen har det meste hun ønsker seg i livet, men mangler energi og overskudd til å gjøre det hun vil på fritida. Hun har aldri brydd seg om hva hun spiser, og har ikke trent på sju år.

– Jeg har ikke noe energi og overskudd til noenting, egentlig. Og sånn har det vært lenge. Jeg tenker at det har noe med livsstilen min å gjøre, sier Ida.

Les også: -Det er ikke det at jeg skal bli perfekt

Sjokka over potetgull-inntaket

I Prosjekt Perfekt bestemmer Ida seg for å ta grep om sitt eget liv og hun vil teste omtrent alle livsstilsrådene hun kommer over, på tre måneder. Hva funker og hva funker ikke?

Det første hun gjør for å finne veien til et bedre liv, er å få en kroppsanalyse hos en ernæringsfysiolog. Fysiologen er sjokkert over hvor mange poser potetgull hun spiser i uka.

– Er det faktisk en hel potetgullpose du spiser om kvelden? Nesten hver dag eller?!

Han forteller videre at det er greit å ha endel fett på kroppen, men at det ikke bør sitte der Ida har det. Han kan også se på blodprøvene at hun har et litt næringsfattig kosthold.

700
Ida beskriver det å ta kroppsanalyse som å ta en eksamen hun vet hun kommer til å stryke på. Her sammen med ernæringsfysiolog Inge Lindseth.

Detox og tarmskylling

For å få rensa opp i systemet, før hun begynner med detox og trening, bestemmer Ida seg for å følge et livsstilsråd som mange kjendiser sverger til; nemlig tarmskylling.

I går gjorde jeg en stor tabbe. Jeg googla tarmskylling.

– I går gjorde jeg en stor tabbe. Jeg googla tarmskylling. Etter å ha klart å holde meg lenge, falt jeg for fristelsen på bussen. Da mista jeg to busstopp, for alt som kom opp var at det gjør vondt, og at det føles som et slag i magen, sier Ida før hun går til sin første behandling.

I første episode tester Ida også ut supermat, noe som velter helt om på matvarene og det sosiale livet hennes.

Prosjekt perfekt går på NRK3, på onsdager kl. 21.30, eller du kan se alle episodene på P3.no.