Dette er oppskriften på algepizzaen Alex og jeg skulle kose oss med:
Algepizza
Fyll:
Algepesto
2 store tomater, skåret i skiver
fersk ruccola
litt extra virgin hampfrø- eller olivenolje
Pizzadeig
2 dl amarantmel
2 dl jyttemel
2 ts bakepulver
½ dl olivenolje
½ ts himalayasalt
Lunken vann
Bunn: Bland sammen det tørre, ha i lunkent vann og olje litt etter litt til deigen har en fin konsistens. Elt til du har en fin og luftig deig.
Stek deigen uten fyll på 220grader, det skal begynne å ryke forsiktig av deigen, da er den ferdig. Du kan også smugtitte under deigen for å se at den har en gyllen farge. (ca 10-15 min).
Sunt godteri
Her er oppskriften på hjemmelaget Bounty, som jeg fant i et hefte på Sunkost-butikk.
Algepesto
10 g arame
1/2 dl extra virgin hampfrø- eller olivenolje
2 ss solsikkefrø
1 ss supernature hampfrø
1-2 fedd hvitløk
en klype kvernet Supernature hmalayasalt
saft av en sitron
Bløtlegg aramen i 10-15 min. Ha aremen og de andre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til en fin pesto-konsistens
Bunnen fant jeg på denne bloggen: http://hegeslivsstil.com/
Toppingen er fra disse damene: www.superdamene.no