– Eg blir aldri soft

U-landslaget kårer Leo til Bergens snilleste fyr. Men har fortsatt på seg grills på fest og har to år igjen med “sexjokes”.

Navn: Leo Ajkic
Alder: 28
Sivilstatusen: Ugift, men ikke singel
Jobb: Manager, programleder og reporter
Favorittlåt: The dream – long gone
Liker damer som: Er snille.
Funfacts: Samler på basketballkort
Beste med Norge: Velferdssystemet, obviously
Verste med Norge: Det jævla klimaet og livsstilen.

Leo Ajkic snakker rett fra levra, ser passe gangster ut og er kjent for sine frekke og freidige spørsmål. Men hvor starta karrieren til den røffe Bergenseren?

Det hele begynte med at en katt ble kastet ned fra en balkong!

Det hele begynte med at en katt ble kastet ned fra en balkong.  Leo leda “Kåk” på Bergen TV, og selv om serien ble så populær at de måtte lage to sesonger, var det nettopp Leo sitt “katte-kast” folka huska aller best.

Rett på

Her ifra har hele Norge fått sin del av Leo gjennom P3 reportasjer, Trygdekontoret og Leo og de utstøtte. Nå om dagen er det Leo & U-landslaget som gjelder, og etter jul er han aktuell med enda et program på nrk3 (hva det blir, røper vi selvfølgelig aller først på p3.no)

Det er ingen tvil om at Leo sin “rett på,samme hva jeg støter på”-stil har gjort han til et populært tv-fjes.

Leo Ajkic kom fra Bosnia til Norge sammen med familien i 1994 og har vokst opp på Løvstakken i Bergen. Løvstakken, en av Bergens mest belasta bydeler, men også fellesnevneren mellom han og Lars Vaular, Jamal, AP og Soya fra U-landslaget.

– Vi kjenner hverandre fra nabolaget. Jamal var naboen min, han kom innom uten å ringe på når han følte for, og Soya bodde jeg sammen med i to år.

U-landslaget

Det er altså ikke tilfeldig at Jamal, AP og Soya er de utvalgte utlendingene som er med Leo på en reise gjennom alt som er norsk i Leo & U-landslaget på nrk3.

– De er jævlig bra gutter. Jeg har mange kompiser som er utlendinger, men av de jeg har er det liksom de som henger minst med andre nordmenn. Derfor tok jeg med meg de på U-landslaget, sier Leo.

Leo er også kjent som manager for A-laget og driver plateselskapet NMG/G-HUSET som har gitt ut Lars Vaular, A-laget, Fjorden baby! og John Olav Nilsen og Gjengen. Men Leo Ajkic har ikke glemt hvor han kommer fra, og gutta i U-landslaget mener han er en av bergens snilleste gutter.

Det er helt umulig å ikke le av de fucked-up vitsene hans.

Gjengen om Leo

Jamal om Leo: – Han er den morsomste personen jeg noensinne har møtt! Det er helt umulig å ikke le av de fucked-up vitsene hans. Man kan bare ikke motstå det. Han har et sinnsykt talent. Og så er han den mest trofaste vennen du kan ha. Han spør alltid om det er noe vi trenger hjelp til.

Soya om Leo: – Han er VELDIG snill som person, og utrolig kul å henge med. Det er aldri noe stress.

Han er en slags mentor for meg.

AP om Leo: – Han er en helt unik person. Han er en slags mentor for meg. Har en ansvarlig, han koser seg, han er snill, han er en ekte mann, han kan sakene sine, han er talentfull og så klarer han å drive med tusen ting samtidig. Jeg er imponert av han.

Soft?

Så, Leo? Betyr dette at du egentlig er en soft snilling med et tøft ytre?

– Haha. Eg blir aldri soft. Men jeg bryr meg jo mye om de gutta. Jeg håper virkelig at Leo og U-landslaget kan åpne noen dører for dem og andre utlendinger. Det er det viktigste for meg.

OK. Hvor mann er du? Se for deg at du og U-landslaget er på en asteroide med kollisjonskurs mot jorda. Dere kan redde verden, men en av dere må være igjen på asteroiden for å trykke på knappen som sprenger dritten til helvette.

– Faen, det blir vanskelig. Jamal har barn, så det ville jo vært dumt om det ble han. Faen. Vi kan i hvertfall ikke bli igjen alle fire.

Blir det deg?

– Eg har det. Stein-saks-papir for faen! Faen ja! Stein-saks-papir, så klart!

Om to år

Genialt. Men blir du bare tøffere og tøffere for hvert år som går?

Når jeg blir 30 skal jeg slutte med sexjokes. Det er faen meg to år igjen med sexjokes det!

-Nei. Eg blir eklere. Det er jo sånn, når man blir eldre så blir man ekkel. Du kan ikke kødde om unge jenter lenger, for da er du en ekkel pedofil, ikke sant? Så når jeg blir 30 skal jeg slutte med sexjokes. Det er faen meg to år igjen med sexjokes det!

Hva gjør du da?

– Da skal jeg begynne mer med ordspill! Sånn som sosialantropofobi, haha.

Drømmen

Leo Ajkic poengterer gjerne at det ikke er en rik far eller rik onkel som har fått han dit han er i dag. Leo har jobba, stått på og vært seg selv.

– Det flaueste jeg vet er hvis noen sier at jeg må møte opp og se sånn eller sånn ut. Jeg liker ikke det. Du får det du får, liksom. Drit i å prøv å kle meg ut eller noe!

Hva er drømmen din nå da?

Det hadde vært fett med noe eiendom. Hvis det er noen der ute som skal dø snart, så gi det til meg!

– Drømmen er å kjøre opp plateselskapet! Og få meg noe eiendom, så klart. Det hadde vært fett med noe eiendom. Hvis det er noen der ute som skal dø snart, så gi det til meg. Eg skal faen meg tidoble det, mann!