Pikenes Alejandro

AP er U-landslagets Don Juan. Men ikke bli med han på tur i skogen, for da er det ikke sikkert at du kommer deg hverken inn eller ut.

Navn: Alejandro Ernesto Perez
Født: Havana, Cuba
Alder: 29
Sivilstatus: Singel
Jobb: Jobbsøkende
Favorittlåt: Jay Z og Kanye West – Niggas in paris
Liker damer som: Tar seg tid til å forstå meg
Funfacts: Har spilt på det norske landslaget i Baseball.
Beste med Norge: Økonomien og friheten
Verste med Norge: Klimaet

Inne på et trangt og hvitt treningssenter på Danmarks plass jogger en blid cubaner på tredemølla.  Det er AP, Alejandro Ernesto Perez, U-landslagets jentefut. Han har ikke vært særlig flink til å trene i det siste, og nå vil han komme i gang med å pumpe litt jern igjen.

– Jeg skal bare løfte litt vekter, kjapt, så kan vi snakke mer om Leo og U-landslaget, smiler han.

Tidligere denne dagen har AP sovet lenge og møtt moren sin på en cafe. Han har ingen jobb akkurat nå, men har veldig lyst på en, og håper at tid på skjermen kan bidra i positiv retning.

Her kan du lese mer om Leo & U-landslaget. 

Store romper

Jeg håper folk ser på og tenker at vi er OK folk.

– Jeg håper at Leo og U-landslaget vil åpne noen dører for meg selv, og for utlendinger i Norge generelt. Jeg håper folk ser på og tenker at vi er OK folk, også håper jeg at andre utlendinger blir motivert til å integrere seg mer, sier AP.

Dagens treningsøkt er over, og han tar på seg klokka. Vi finner en cafe like ved og AP lurer på om jeg har møtt de andre gutta i U-landslaget.

– Ja, og de sier at du er helt gal etter damer?

– Det er ikke sant, hvorfor sa de det?

Han ler høyt, og når han gjør det lurer jeg på om han noengang har trengt å dra til tannlegen. Jeg har sett hver eneste tann. Kritthvite tenner fra Cuba. Når jeg senere s spør om hva slags type damer han liker, blir jeg litt overraska over at svaret ikke inneholder hverken lange ben, store pupper eller store rumper. (Men U-landslaget har en felles fasinasjon for sistnevnte).

– Jeg liker damer som tar seg tid til å forstå meg. Jeg syns det er viktig at vi er på nett og at vi kommuniserer bra.

Kultursjokk

Alejandro kom til Norge i 1998, og fikk kultursjokk. Han har måttet tilpasse seg, og mener selv at det er en av hans beste kvaliteter. Evnen til å passe inn, hvor det måtte være.

Jeg har hørt at nordmenn syns det er litt skremmende når man veiver sånn med armene.

– Det var litt kaos da vi kom, men jeg har jo klart meg. På Cuba er man mer ute, hjemmet er liksom bare et sted man sover. Og så roper man høyt og gestikulerer mye. Det har jeg måttet tone ned etter jeg kom hit. Jeg har hørt at nordmenn syns det er litt skremmende når man veiver sånn med armene, sier AP.

 

Hva har vært det aller beste med å være med i serien?

– Jeg syns det var utrolig gøy å være i syden. Og det var liksom det siste vi gjorde sammen, og derfor ble det ekstra gøy. Men det var også utrolig fett å være på yoga og på Plumbokonsert. Vi fikk feste med dem og alt, sier Alejandro fornøyd.

Han har altså ikke lagt Vestfoldbandet for hat etter Mokkamann-styret. 

– Jeg fordømmer aldri mennesker. Jeg liker å prate med dem og bli kjent med de først. Jeg likte de godt da jeg møtte de og syns de var utrolig hyggelige. Vi var oppe på scenen sammen med dem og vi klikka bra med de.

Ikke Lars Monsen

I den helt andre enden av skalaen av norske opplevelser er den klassiske telturen i skogen, noe både Jamal og Soya er frista til å gjenta etter å ha testet det ut med U-landslaget. AP er mer usikker.

Vi sleit med å finne veien inn og ut av skogen, og hvis jeg skal dra på en sånn tur igjen skal jeg ikke dra med rookies.

– Jeg var så sykt skeptisk til at vi skulle dra å telte i skogen. Jeg har aldri klart å fiske, jeg kan ikke sette opp telt eller noe. De andre gutta var mye flinkere enn meg. Men vi sleit med å finne veien både inn og ut av skogen, og hvis jeg skal dra på en sånn tur igjen skal jeg ikke dra med rookies. Da skal jeg dra med en jeger eller noe, ler AP.

– Leo kan sakene sine

Når Alejandro ikke spiller inn tv-serie, eller er på tredemølla, søker han etter jobb, henger med venner, slapper av eller fester.

– Hvis folk har inntrykk av at jeg er en skikkelig partyløve, så er det rett og feil på samme tid. Jeg liker å slappe av og jeg kan godt bare henge hjemme mange helger på rad. Men når det først skjer en fest, da fester jeg 150 prosent. Da tar det av.

Alejandro ler igjen. Det begynner å bli kveld ute, og han skal snart møte noen venner.

– Jeg er så takknemlig for at jeg fikk være med på U-landslaget. Jeg vil takke regissøren Maria og Leo. De er så bra. Leo er en mentor for meg. Han kan sakene sine, og jeg blir imponert av han hele tida, sier AP.

Har du noen tips til andre utlendinger som vil bli bedre integrert?

Prøv å tilpass deg og hold deg unna bråk.

– Bare vær deg sjøl, men prøv samtidig å forstå at du er i et annet land og at de har andre måter å gjøre ting på. Prøv å tilpass deg, og hold deg unna bråk. Kom godt overens med folk og respekter at du og mange nordmenn er veldig forskjellige, uten at du trenger å gjøre det til et stort problem.