Hva med fransk laksegryte i kveld?

54
Skrevet av:
Publisert 14:39 4 februar, 2009

Det høres kanskje fisefint ut, eller borgerlig som ungdom kalte fisefinhet på søttitallet. Det er det også. Da jeg for en tid tilbake la ut oppskriften på min favorittrett Penne alá Vodka, ble det mottatt med hånflir og latterligjøring av min matkultur. Fordi den inneholdt osten parmesan ble jeg stemplet som aristokrat og kjetter i det tacospisende Radioresepsjonsmiljøet. Det håper jeg ikke vil skje nå.

Fransk laksegryte til venstre, jeg til høyre.


Jeg prøver ikke å belære noen med mine oppskrifter, men jeg synes det bør være lov å prøve å utvide folks gastronomiske horisonter. Akkurat som homoseksualitet er parmesanen blitt en del av vår samtid. Vi synes kanskje det virker fremmed, vi liker ikke at de/den inntar våre matbutikker. Det rokker ved vår barnetro om at man ikke skal ha andre oster enn Norvegia og Jarlsberg( til nød gräddeost ). De grunnleggende bestanddelene i en familie er mor og far. Slik er det ikke. Verden er ikke i forandring, men bevisstheten rundt hva vi befatter oss med er blitt større. Se deg rundt og lær deg og elske det. PACE!

Her er oppskriften på fransk laksegryte ihvertfall.

Du trenger:

500 g laks skåret i terninger på ca 2 X 2 cm

2 skrellede epler skåret i terninger, litt mindre enn lakseterningene

1 purre skåret i biter

3 dl fløte

2 ts sennep (jeg brukte dijon, men bruk gjerne pølsesennep hvis du ikke anerkjenner den franske)

Putt laksen i en smurt ildfast form. Salt fisken. Ha så i purre og epler. Bland fløte og sennep og hell over formen. Stek i ovn på 225 grader i 15 minutter. Servér med kokte poteter.

Velbekomme!

Tags: , , , , , , , ,

Del "Hva med fransk laksegryte i kveld?"