– Jeg begynte faktisk å grine

Før detox

Ekspertene sier at jeg vil oppleve en enorm sultfølelse.

2354

Når man går på en juice-detox renser man kroppen ved hjelp av å drikke juice laget av ferskpressede grønnsaker og frukt.  Jeg skal drikke fem juicer fordelt utover dagen. Dette blir på en måte en kickstart på min nye sunne tilværelse. Men tre dager uten fast føde, høres helt sjukt ut i mitt hode. Jeg tror aldri jeg har gått lenger enn tre timer uten mat noen gang. Som den matmomsen jeg er, er jeg selvfølgelig skeptisk. Teoretisk sett kan man jo ikke dø av å gå tre dager uten mat, men altså, det må jo bli det nærmeste jeg har kommet døden hvertfall..  De neste dagene sier ekspertene at jeg vil oppleve, hodepine, kvalme, nedstemthet og ikke minst en enorm sultfølelse. Høres ut som om jeg har tre heeeeerlige dager i vente. Men nå skal ikke jeg være negativ altså, her er det bare å la kjøret gå og håpe på det beste!

Dag 1

Det var ganske tøft å se alle rundg meg sitte og momse.

Jeg var ved veldig godt mot! Arbeidsdagen gikk overraskende bra, og kjente meg ikke så veldig annerledes enn til vanlig. På kvelden dro jeg til og med på premierefest, men der møtte jeg min første ordentlige utfordring. De serverte nemlig gratis mat og drikke. Jeg begynte å bli rimelig sulten, og det var ganske tøft å se alle rundt meg sitte å momse den deiligste maten. Det endte med at jeg dro hjem tidlig og lagde meg en grønnsaksjuice. Jeg hadde egentlig drukket all juicen jeg skulle drikke den dagen, men jeg måtte bare lege en ekstra for å overleve.

Dag 2

Og vet dere hva? Jeg JUKSA.

Dette ble den verste dagen. Da jeg våknet føltes det ut som det var så ekstremt lenge til jeg var ferdig med kuren. Jeg følte meg allerede utslitt, og det var to hele dager igjen. Da jeg kom i gang med dagen gikk det lettere, det hjalp å tenke på helt andre ting. På kvelden skulle jeg på middag til mormor, og det skulle jeg andre ganske bittert på. For det å se familien spise den nydelige maten til mormor når jeg var på mitt mest sultne, det var ganske kjipt. Jeg prøvde å ta det med et smil, for jeg ville jo ikke vise familien at jeg angret. Jeg hadde jo tross alt valgt dette selv. Det var da jeg kom hjem fra mormor, at jeg gikk på en smell. Jeg var alene hjemme og klarte ikke tenke på noe annet enn mat. Det høres rart ut nå, men det føltes ut som en evighet til jeg kunne spise ordentlig mat igjen. Jeg begynte faktisk å grine, hahahah! Det er så flaut, ass!!! Men jeg var så utrolig sliten og hadde virkelig ikke noe energi, at hodet mitt ble helt skada. Og vet dere hva? Jeg JUKSA. Den kvelden spiste jeg en gulrot. Det er jo ikke akkurat verdens undergang, men det betyr jo faktisk at jeg ikke klarte å gjennomføre det sånn jeg skulle.

Dag 3

Jeg hadde blitt forkjølet, og det tror jeg var en konsekvens av detoxen.

Denne dagen husker jeg faktisk veldig lite av. Jeg var helt i tåka. Jeg dro på jobb og prøvde å fokusere på det jeg skulle, men det gikk relativt dårlig. Jeg ble faktisk sendt hjem av en kollega, og resten av dagen lå jeg bare og sov. Da jeg våkna dagen etter, følte jeg meg helt elendig. Jeg hadde blitt forkjølet, og det tror jeg var en konsekvens av detoxen.

Her er noen tips fra meg, hvis du har lyst til å gjennomføre en detox-kur:

1. Trapp ned i forkant. Spis litt mindre og gjerne litt sunnere, dagene i forveien

2. Ikke legg altfor mye planer de dagene du går på kuren