Hei,Prosjekt perfekt!

“Hvorfor skal du lete etter det perfekte liv a? Livet ditt er jo perfekt fra før”. Klassisk linje jeg får høre da jeg forteller folk om Prosjekt Perfekt.

Alt som ser tilsynelatende perfekt ut på overflaten, er ikke alltid det.

Alt som ser tilsynelatende perfekt ut på overflaten, er ikke alltid det. Jeg har fine venner, er flott familie, drømmejobben i P3, en bra kjæreste, og jeg er ganske fornøyd med hvordan jeg ser ut. Likevel gikk jeg på en kjempesmell i høst. Det spiller ingen rolle hvor bra du bør ha det, sliter du deg ut, så sliter du deg ut. Og tro meg, når du først har vært igjennom en skikkelig depresjon, så er det et sted du aldri vil tilbake til.

DET er noe av motivasjonen min for å sette i gang dette prosjektet. Lete etter livstilssråd som gjør at jeg får det bra. Jeg vil lære å kjenne både hodet og kroppen min bedre, slik at jeg ikke trenger å være redd for å gå på den smellen igjen.

Det går i Hotell Cæsar, junkfood og sofasliting.

Selvom depresjonen og alt det der er over, er jeg ikke helt fornøyd. Jeg går fortsatt rundt og er sliten og mangler overskudd. Det blir bare en ond sirkel det der. Er du trøtt og sliten, orker du ikke være med på de tingene som faktisk gir deg energi og livsglede. Akkurat nå er det meste av fokuset mitt på jobb, for det er viktig for meg å alltid prestere i jobben. Men når alle kreftene blir brukt opp der, er fritiden min ganske stusselig. Det går i Hotell Cæsar, junkfood og sofasliting.

Ida spiser potetgull

Ikke ta deg bryet med å tenke at jeg overdriver, for det gjør jeg faktisk ikke.

Apropos junkfood og sofa! Jeg har ikke trent på 7-8 år, jeg. Ikke ta deg bryet med å tenke at jeg overdriver, for det gjør jeg faktisk ikke. Og ja, jeg vet det er tragisk. Mat er jeg også litt over middels ukritisk til. Spiser det jeg har lyst på, og det er så og så aldri det jeg egentlig har godt av. Med den livsstilen så gjør jeg jo ikke akkurat meg selv noen tjenester i forhold til lav energi og lite overskudd.

Folk rundt oss og journalistene er overivrige i å komme med tips om hvordan man blir kvitt alle plager, og hvordan livet vårt skal bli perfekt. Prøv å åpne en avis, uten å finne et eneste livsstilsråd. Det går ikke. Jeg har lest uendelig mange artikler den siste tiden, for å prøve å finne noe som gjør hverdagen min bedre. Problemet er bare at det er så mye å velge i, at det går helt i stå. Det er helt sikkert mye av dette som fungerer, men hva skal jeg teste? Dette grublet meg masse på, helt til fant ut at den eneste løsningen var å teste alt.

Sånn ble «prosjekt perfekt» til, og nå skal jeg i gang med testing av livsstilsråd, for å se om jeg kan finne det perfekte liv.