Bjarte, Tore og Steinar i Radioresepsjonen før siste sending 2012 (Foto: Kristoffer Pettersen Rambøl, NRK P3).

Bjarte, Tore og Steinar i Radioresepsjonen før siste sending 2012 (Foto: Kristoffer Pettersen Rambøl, NRK P3).

Siste RR-sending på ganske så lenge

39
Skrevet av:
Publisert 10:32 20 desember, 2012

Siden Radioresepsjonen som annonsert tar pause første halvdel av 2013, blir sendingen i dag, torsdag 20. desember, den siste før august.

– Jeg hadde egentlig ikke trodd at jeg skulle føle det så sterkt i dag, men akkurat nå er jeg redd jeg kommer til å felle en liten øyetåre i løpet av formiddagen, sier Bjarte.

Hør sendingen kl 11 – 13 på P3 eller her på P3.no.

– 2013 kan bli rart

Hvordan blir det når sendingen er ferdig?

– Jeg tror det rareste blir å komme på jobb i NRK på nyåret og ikke skulle lage RR, det kan fort bli et mentalt testikkelspark. Da kommer jeg sikkert til å ha mye å fortelle, i hvert fall noe, og så får jeg ikke fortalt det til våre deilige lyttere.

Tore kan fortelle at han går inn i pappaperm med todelt fjes:

– Jeg gleder meg, for jeg ser på det som fri, men samtidig gruer jeg meg til å ikke ha mulighet til å få sagt det jeg mener, komme med skråblikk, kall det gjerne muntlige kronikker, gjennom en daglig totimers radioflate, men igjen, jeg ser lyset i enden av tunnelen, for vi kommer jo tilbake i august.

Steinar har en beskjed til lytterne:

– Jeg har stor forståelse for de som synes det er dumt at deres muligens daglige rutine med RR på P3 eller podkast kommer til å bli brutt, for vi mennesker liker ikke å bryte våre rutiner, men man må alltid huske at verre ting kunne skjedd, for eksempel kunne apen Julius plutselig gå bort, eventuelt alle aper i hele verden.

Det er lov å kødde litt, er det ikke? Steinar på kontoret:

Steinar på kontoret før siste sending (Foto: Kristoffer Pettersen Rambøl, NRK P3).

Steinar på kontoret før siste sending (Foto: Kristoffer Pettersen Rambøl, NRK P3).

RR-året 2012

Radioresepsjonenåret er over. Her er en liten oppsummering av hva som har skjedd i 2012:

Vårsesongen:

Det begynte litt trått med bestemmelsen om at Tores jingler måtte utelates fra podkastene på grunn av en uenighet mellom NRK og musikkrettighetsorganisasjonen IFPI. 6. februar endret Radioresepsjonen sendetid fra 10 – 12 til 11 – 13. Tore gikk offentlig ut og ba folk om å roe ned reka, og det har folks stort sett gjort. For resepsjonistene har endringen ført til både fordeler og ulemper i den daglige driften:

– I 2012 har vi begynt å spise to lunsjer, en liten rett før sending og en hovedlunsj etter sending. Den største ulempen er at alt det gode i byssa er spist opp når vi kommer til hovedlunsjen, fordelen er at vi slipper den lange køen som pleier å være på sitt verste mellom 11.30 og 12.30, forteller Bjarte.

Sendeskjemamessig tok Radioresepsjonens internasjonale vintest over for 2011-høstens testspalte Den store påleggstesten på mandager, på tirsdager ble Buktalerposten erstattet sangkonkurransekonseptet Radioen er din. Det ble også bestemt at posten Dagen i dag skulle holdes av en av resepsjonistene hver sendedag.

I februar holdt RR et postkasseshow på Samfundet i Trondheim, og i tillegg til radioprogrammet ble lavbudsjettnett-tv-serien Tores spikkeskole produsert. Den ble sendt i 9 episoder fra februar til april.

Her kan du se første epiosde av Tores Spikkeskole:

Høstsesongen:

Etter sommerferien kom RR tilbake etter et planleggingsseminar i Skottland, og det ble gjort et par små forandringer i sendeskjemaet: Current Affairs ble byttet ut med Aktualitetsmagasinet, men dette viste seg å være samme spalte, i hvert fall da Tore brukte svært lang tid på å få laget en ny jingel. Radioresepsjonens internasjonale vintest ble erstattet av Radioresepsjonens Internasjonale Dufttest, og for første gang ble det delt ut noe annet enn RR’er for å rangere produktene. Burberry Touch for men vant til slutt testen med 83,3 neser (grev), mens Liquid Ass Butt-crack smell kom sist med én nese.

I september ble Radioresepsjonen kåret til Årets radionavn. Annet som er verdt å nevne fra høsten, er muligens det først og fremst nettbaserte konseptet Tore og Bjartes skjeggkonkurranse, som startet i slutten av august og ble avgjort ved skjeggveiing i desember.

Her er en video fra skjeggkonkurransens siste dag:

4. og 5. desember fylte Radioresepsjonen Rockefeller i Oslo med forestillingen Radioresepsjonens julepostkasse julepostkasse julepostkasse. Blant innslagene som skapte størst jubel i salen var de ekte skuespillerne Jan Gunnar Røise, Nils Ole Oftebro og Kim Haugens proffe tolkning av stikket (samtalen) “Skal du ikke si at du har forlovet deg?”, hvor Bjarte røpte at Tore hadde forlovet seg.

Se video av dette her:

13. desember hadde RR for første gang sendingen hjemme hos en privatperson, da de dro til Sandnes og kringkastet fra kjøkkenet til William Brendeford m/familie, som hadde kjøpt en Radioresepsjonensending, til inntekt for Amnesty, under P3aksjonen.

– God jul

– Alt i alt har det vært et fantastisk år for oss, både med tanke på podkasttallene som har vært rekordhøye, og at det alltid er gøy å møte lytterne ansikt til ansikt, som vi fikk gjort både på postkasseshowet i Trondheim i februar og på julepostkasseshowene på Rockefeller i desember, sier Bjarte.

– Nå gjenstår det vel bare å ønske alle lytterne en god jul, sier Steinar.

Her har Tore nettopp gitt årets julegave til Bjarte. Høytidelig:

Tore har nettopp gitt Bjarte årets julegave på RR-kontoret (Foto: Kristoffer Pettersen Rambøl, NRK P3).

Tore har nettopp gitt Bjarte årets julegave på RR-kontoret (Foto: Kristoffer Pettersen Rambøl, NRK P3).

Tags: , , ,

Del "Siste RR-sending på ganske så lenge"