Steinar, Tore og Bjarte kommer på scenen (Foto: Tom Øverlie, NRK P3).

Steinar, Tore og Bjarte kommer på scenen (Foto: Tom Øverlie, NRK P3).

Hør hele julepostkasseshowet her

62
Skrevet av:
Publisert 4:35 5 desember, 2012

I denne saken kan du høre hele “Radioresepsjonens julepostkasse julepostkasse julepostkasse”, se mange artige bilder og lese deg gjennom forestillingen på Rockefeller minutt for minutt.

Noe av det som foregikk på scenen kan du også se på video her.

Her kan du høre hele showet

Showet minutt for minutt

21.00:
Det hele åpner med et forhåndsredigert videoinnslag med ei bikkje i hovedrollen. Det er jo Tores hund, Biggie! Han løper gjennom Oslos gater akkompagnert av storslagen musikk og lydklipp fra tidligere RR-sendinger, før han til slutt ender opp på Rockefeller og trykker på en bryter med den ene labben. Husbandet klinker til, og showet er i gang.

21.02:
Steinar, Tore og Bjarte kommer på scenen (se det øverste bildet). De er kledd i dress og roper “motherfuckers” opptil flere ganger. Steinar ønsker velkommen og Tore mener publikum må ta rollen sin på alvor, de skal ikke si “julepostkasse” før både Steinar, han selv og Bjarte har sagt det. Det øves, men det er fortsatt et par potheads i salen som ikke forstår. Tore opplyser om at showet må vare i minst halvannen time, siden DJ Friendly (som skal ta over på P3) ikke kommer på jobb før 22.30. Steinar forteller at kveldens husband heter “The Flaming Jackets”.

21.05:
RR setter seg i tre stoler i sort skinn og Steinar sier at i kveld er det lov å klappe.

Radioresepsjonen i stolene (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

Radioresepsjonen i stolene (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

Han forbereder også publikum på at det skal være en konkurranse: I løpet av forestillingen vil det gå kjendiser over scenen og at folk i salen bør merke seg hvem det er. Tore demonstrerer hvordan kjendisene kommer til å gå. Over til noe annet: I kveld er det tre personer som skal fungere som RRs mikrofonstativ i salen, slik at publikum kan stille spørsmål underveis; Carro, Larsa og Markus, det er fete folk, spesielt Markus som også blir kalt “Fingrekongen”.

21.10:
Kveldens første spørsmål kommer fra Troels (ikke Truls), han er halvt dansk og spør: Hvilken gave ville dere valgt av en geit, et Plan-fadderbarn og en klimakvote? Steinar går for en liten tass, Bjarte for geit, uten tvil, og Tore for geit på grunn av alt ugresset han har i hagen.

21.12:
Christian, som er vokst opp på Grünerløkka og blir kalt “Big C”, spør: Hva synes dere om musikalsjangeren? Bjarte synes det er en drittsjanger, Steinar og Tore er litt mer positive. Det ender med at resepsjonistene synger sangen “Aquarius” fra musikalen “Hair”. Særlig Bjarte gir alt.

Bjarte synger alt han kan (Foto: Tom Øverlie, NRK P3).

Bjarte synger alt han kan (Foto: Tom Øverlie, NRK P3).

Tore innrømmer at dette var planlagt på forhånd.

21.17:
Spørsmål fra salen: Ina (hater å bli kalt Ida) lurer på hvem som best kan imitere Torbjørn Jaglands engelskuttale. Tore vinner uten at det blir spesielt funny eller awesome.

21.19:
Selveste Jon Fredrik, som studerer media og kommunikasjon og pleier å sende inn mye til programmet, lurer på hva som er forskjellen på fjøs og stall. Svaret blir avbrutt av at kveldens to første kjendiser (pga konkurransen, vet dere) går over scenen.

Arne og Christian Strand (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

Arne og Christian Strand (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

Det er utvilsomt far og sønn-kjendisparet Arne og Christian Strand.

21.22:
Spørsmål: Dagfinn, som kommer fra Haugesund, men bor i Oslo og jobber med noe datagreier, spør om hvilket ord som kom først av “hjul” og “jul”. Han mener selv at svaret er “hjul” og at “jul” heter “jul” fordi man blir feit som et “hjul”. Tore mener Dagfinn burde holdt stand-up på scenen som straff.

21.24
Elise (ikke singel) har blitt bedt (av “Fingrekongen”) om å spørre hva resepsjonistene synes om jazz. Tore tar på seg rød blazer og starter et musikk-konkurranseshow han kaller “Jazz eller razz”. Her skal alle forsøke å lage god jazz.

Steinar spiller saxofon og slikker godt på munnstykket. Han har kalt låta si “Jazzfaltengler”.

Steinar spiller saxofon (Foto: Tom Øverlie, NRK P3).

Steinar spiller saxofon (Foto: Tom Øverlie, NRK P3).

Deretter spiller Bjarte stykket “Tamburinveisinfeksjon” på trombone (runkebinders).

Bjarte trakterer trombonen (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

Bjarte trakterer trombonen (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

Og til slutt spiller Tore et navnløst pianostykke, men aller først tar han en kjapp Ingrid Bjørnov-parodi (det koster ham ikke en krone).

Tore jazzer der opp bak pianoet (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

Tore jazzer der opp bak pianoet (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

21.34:
Mannen bak RRs ressursside har et spørsmål sugd fra eget bryst (hvis det er lov å si). Han lurer på om Tore og Steinar kan battle om hvem som er gladest i deres felles mor, Sissel. Etterpå mener Bjarte at Steinar vant dette greit.

21.41:
Hege fra Kirkenes spør: Hvis man planlegger å feile, og oppnår det, har man da feila eller oppnådd suksess? Alle er enige om at dette er et veldig filosofisk spørsmål, nesten litt mindfuck.

21.43:
Sindre Blicher Larsen spør om Bjarte har hatt sex med gymnaslæreren sin, dette med rot i en episode av Singelklubben hvor det var snakk om å ligge med eldre damer. Bjarte klarer ikke si noe morsomt om dette, men innrømmer at han stadig vekk ligger med noen som er eldre enn seg.

21.45:
Konkurransetid igjen: Bjørn føkkings “Losen” Eidsvåg går over scenen.

Bjørn Eidsvåg viser fingeren (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

Bjørn Eidsvåg viser fingeren (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

21.46:
Marlin spør: Hvis resepsjonistenes respektive damer hadde gått sammen om å lage et radioprogram; hva hadde det hett og hvor hadde grensa gått for hva de kunne snakket om på lufta? Tore mener dette kun ville blitt et spin off-produkt av Radioresepsjonen hvor jenter sa “løk” isteden for “cum”. Steinar ber om nytt spørsmål og Marlin spør hva RR er best på utenom radio. Bjarte innrømmer at han ikke er så god på 69-stillingen. Steinar og Bjarte prøver en 69, og Steinar krever at det ikke skal legges ut bildebevis på internett. Tore er god til å snekre små ting, høvle, beskjære, alt det der behersker han. Steinar, aka Bollekongen, er god til å spise boller. Sagen-brødrene konkurrerer om hvem som kan spise en croissant raskest. Steinar vinner.

21.53:
Jens Bull, en barndomsvenn av Steinar, spør om RR er nødt til å være morsomme hele tiden, eller om de kan prøve å gjøre noe rørende også. Bjarte forsøker å røre publikum ved å holde en dukke (Jesusbarnet) og synge “Pie Jesu”, men introen blir forstyrret av at noen roper “Arfan Bhatti”. Tore forteller at han i 2006 ga 500 kr til Røde kors uten å trekke det av på skatten, men Steinar vinner lett med å synge “Deilig er jorden” mens det vises et rørende, men også humoristisk, lysbildeshow i bakgrunnen. Her er det lov å stille spørsmål om Steinar har planlagt på forhånd.

21.59:
Synnøve (26) fra Hamar spør om RR har ambisjoner om å delta i Birkebeinerrittet, den såkalte “Birken”. Tore ville kanskje gjort det hvis han kunne hatt en papirpose over hodet.

22.01:
Anniken fra Midtstuen i Oslo (hun sier ikke “Oschlo”) stiller et spørsmål på vegne av noen som bor i Asperudåsen 2 på Holmlia, rett ved barndomshjemmet til Steinar og Tore: De lurer på hva Steinar og Tore syntes om dem som naboer. Tore sier at hvis det var de som tysta på at han tente på skogen den gangen så liker han dem ikke, hvis ikke synes han de er jævlig ålreite folk. Anniken spør for en annen som heter Anniken (Grotnes) om hvor de kan møte RR etter showet. Bjarte sier Bar Robinet, men Tore og Steinar avslører at det er løgn.

22.04:
Mats, som er far, spør hva RR synes om at Oslo kommune skal kutte på pengene til barnehagene. Steinar håper dattera hans får beholde plassen, men dette er ikke noe verken han Tore vil gå i tog for akkurat.

22.06:
Lasse spør: Hvis det skulle blitt satt opp et teaterstykke om RR, hvem skulle ha spilt i det? Både Steinar, Tore og Bjarte ville helst hatt Sven Nordin som seg selv, og fra Det internationale teatret ville Bjarte valgt Russell Crowe. Til slutt velger Steinar Nils Ole Oftebro, Tore Jan Gunnar Røise og Bjarte Kim Haugen.

Tilfeldig? Kanskje, men det viser seg i hvert fall at akkurat disse tre skuespillerne er på Rockefeller, klare til å fremføre en teaterversjon av radiostikket som handler om at Tore har forlova seg.

22.14:
Karl Erik, kjent som innsenderen Wilhelm Tyskeberget, kjører et dilemma: Ville dere hatt verdens minste penis i fire år eller vasket klærne deres i en bekk resten av livet? Alle resepsjonistene velger minipenis i fire år. Det er et godt dilemma som både fortjener og får applaus.

22.17:
Jakob spør om resepsjonistene noensinne har samlet på noe. Steinar forteller en usann historie om at han samlet på buser. Sannheten er at han samlet på frimerker, en samling Tore senere arvet. Bjarte samlet på colabokser før disse kom i salg i Norge (han kjøpte dem i Sverige og hadde dem i vinduskarmen).

22.19:
Silje spør om ikke Bjarte skal bli pappa. Svaret er nei.

22.21:
Hanne fra Larvik (synes det er en ganske kul by) spør hva RR synes om folk som går med hatt. Ingen er spesielt glad i hatt, Tore går med caps i fire, fem uker etterpå hver gang han har vært i USA. Bjarte skal kanskje begynne med hatt.

22.23:
Silje (som går med lue inne, hun ser virkelig ikke ut på håret) spør om det er noen andre enn Bjarte som har smakt sin egen urin? Dette leder til gameshowet “Radioresepsjonens drikke tiss-konkurranse” som ledes av Steinar.

Radioresepsjonens drikke tiss-konkurranse (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

Radioresepsjonens drikke tiss-konkurranse (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

Den spennende konkurransen, hvor taperen er den som først drikker tiss, blir på et tidspunkt avbrutt av at Alexandra “Come Inside Me” Joner går over scenen. Plutselig taper Bjarte.

Bjarte har nettopp tapt drikke tiss-konkurransen (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

Bjarte har nettopp tapt drikke tiss-konkurransen (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

22.34:
Kjendis over scenen-konkurransen avgjøres. Riktige svar: Arne og Christian Strand, Bjørn Eidsvåg og Alexandra Joner.

22.36:
Spørsmål fra Ava: Hvem i RR er best til å danse? Dette avgjøres med en “dance off” til “Æ vil bare dans” av Sirkus Eliassen, og tror du jaggu ikke de to Bodø-brødrene også er på plass på Rockefeller og joiner inn på låta? Showet avsluttes tilsynelatende med dette nummeret.

Sirkus Eliassen og Tore rocker kåken (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

Sirkus Eliassen og Tore rocker kåken (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

22.43:
Men neida, det blir ekstranummer! Tore, Steinar, Bjarte, og Bjørn Eidsvåg synger “God jul”, Tores julehit som han mottar tusenvis av tonokroner for i året, og alle som har bidratt til showet er på scenen, ikke minst Biggie.

Steinar og Tore kysser Biggie (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

Steinar og Tore kysser Biggie (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

Tags: , , , ,

Del "Hør hele julepostkasseshowet her"