RR-fans. Bak fra venstre: Thomas Martinsen (25), Tony Andre Johnsen (26) og Ole Martin Snortheim (25). Foran: Kim Arne Tveit(26). Foto: Tom Øverlie/NRK.

RR-fans. Bak fra venstre: Thomas Martinsen (25), Tony Andre Johnsen (26) og Ole Martin Snortheim (25). Foran: Kim Arne Tveit(26). Foto: Tom Øverlie/NRK.

Slik blir fansen påvirka av RR

16
Skrevet av:
Publisert 2:01 5 desember, 2012

Før dørene åpnet til “Radioresepsjonens julepostkasse julepostkasse julepostkasse” tirsdag kveld, dannet det seg en 200 meter lang kø med RR-fans utenfor Rockefeller. Det var 12 minusgrader og beinkaldt, men likevel god stemning (ikke lov å si) da vi tok tempen på noen av Radioresepsjonens mest dedikerte lyttere.

“Veldig rare greier”, “fåglarna vet”, “Nycomed Pharma” og “postkasse postkasse postkasse”. Les om hvordan noen av lytterne har blitt RR-ifisert!

– Klapper aldri lenger

Helt fremst i den lange køen utenfor Rockefeller stod Jon Magnus Åkerøy (20) fra Sandnessjøen.

Når og hvor hører du på Radioresepsjonen?

– Når som helst på podcast, men ofte på universitetet når jeg har ledig tid.

Hvorfor er det ditt favorittprogram?

– De har så herlig energi. Det er noe som gjør at uansett hvilken dag det er, og uansett hvilket humør man er i, så blir det alltid en mye bedre dag når man hører på RR.

Hva er ditt beste RR-minne?

– Det er utrolig mange gode minner, men noe av det jeg husker best er da Bjarte avslørte at Tore hadde forlovet seg med Live. Det var et sånn øyeblikk der man faller ut av senga. Jeg var glad jeg var hjemme på rommet for meg selv da jeg hørte på det, for jeg lo så sinnsykt. «Klapp igjen kjeften din, Rogaland» var også et helt hysterisk øyeblikk. Det kom helt ut av ingenting, men var sykt morsomt.

Hvordan har Bjarte, Tore og Steinar RR-ifisert livet ditt?

– Jeg klapper aldri lenger. Jeg knipser istedenfor.  Det er jo ikke alle folk som er helt med på den, så av og til kan det være litt rart. Håper det blir masse knipsing under showet i kveld.

Hvem ville du helst tatt med deg hjem til jul?

– Å måtte svare på det blir litt som å måtte velge mellom sine egne familiemedlemmer.

Droppet eksamen for Radioresepsjonen

Mathilde Endsjø (25), til venstre i bildet over, var en av de 40 som vant billetter til showet ved å sende inn søknadsskjema. Hun tok med seg venninna Maria Halvorsen (25).

Les også: Liste over vinnere av julepostkassekonkurransen

Hvordan var det å vinne billettene?

– Det var utrolig morsomt. Jeg har eksamen i morgen, og følte at jeg ikke kunne kjøpe billetter til showet på grunn av det. Men jeg synes jeg kan droppe eksamen nå som jeg har vunnet billetter. Jeg tar eksamen til våren i stedet, sier Mathilde Endsjø fornøyd, selv om hun står aller bakerst i en to hundre meter lang kø, i 12 minusgrader.

Når og hvor hører du på Radioresepsjonen?

– Det er aller helst på podcast, men når som helst på døgnet. Ofte før jeg skal legge meg, og vil avslutte dagen med et smil.

Hvorfor er det ditt favorittradioprogram?

– Jeg liker guttene så godt. Det er så god stemning og bra humor. Humoren er litt intern, men treffer veldig.

Hva er ditt beste RR-minne?

Da de sang “Aquarius” for første gang. Og første gang Tore var ordentlig sinna. Jeg tror det var under en Stavmikser. Og den gangen Tore kalte Bjarte en bikkje fra helvete og Bjarte svarte ” Jeg er ikke en bikkje, men en slags ting”.

Hvordan har Bjarte, Tore og Steinar RR-ifisert livet ditt?

– Det tror jeg er mye rart. Jeg må alltid gjenta postkasse, og så liker jeg å si “pokker skinn og bein”.

Hvem ville du helst tatt med deg hjem til jul?

– Tore. Jeg tror han ville vært veldig spennende å ha rundt julebordet. Han er så morsom.

Og hva med deg, Maria?

– Jeg ville hatt Bjarte på julebesøk, i peanøttkostyme.

Kjæresten må svare på “rare greier”

Ida Jansson (27) fra Drammen hadde dratt med seg kjæresten Kai Bærulfsen (32) for å se sine tre favoritter i “Radioresepsjonens julepostkasse julepostkasse julepostkasse”.

– Han er med meg han, det er liksom jeg som er mest fan. Jeg hører på dem når jeg går tur med bikkja, når jeg trener eller når jeg gjør huslige ting.

Hvorfor er det ditt favorittradioprogram?

– At det er lettbeint og god humor. Og fordi de alltid er i godt humør, og det humøret sprer de videre til oss som hører på. Også får man en slags intern greie med dem.

Hva er ditt beste RR-minne?

– Vanskelig å svare på i farta, men det er alltid gøy når Tore blir sint under Stavmikseren. Jeg husker spesielt godt da Tore brølte “er du en bikkje fra helvete?”.

Hvordan har Bjarte, Tore og Steinar RR-ifisert livet ditt?

– Det blir jo alltid gjentagelser når noen sier postkasse, så klart. Og så sier jeg “rare greier”, og da forventer jeg at kjæresten skal svare “Veldig rare greier”, men han er ikke like inne i RR-språket som meg. Jeg skal lære han å svare riktig.

Hvem ville du helst tatt med deg hjem til jul?

– Bjarte. Han virker så utrolig hyggelig.

Og hva sier kjæresten?

– Bjarte, kanskje. Han er minst. Da spiser han nok minst også.

– Vi deler et magisk RR-øyeblikk

I køen stod også denne glade guttegjengen fra Lillestrøm: Bak fra venstre: Thomas Martinsen (25), Tony Andre Johnsen (26) og Ole Martin Snortheim (25). Foran: Kim Arne Tveit (26).

Hvordan hører dere på Radioresepsjonen?

– Vi to er montører, så vi hører på når vi er på jobb, sier Kim Arne, og inntar rollen som en slags leder for gruppa, mens han peker bort på kollega Ole Martin.

– Jeg hører på det i kø. Uansett hva slags kø det er, så lenge jeg må vente på noe, sier Tony Andre.

Hvorfor er det deres favorittradioprogram?

– Det er lettbeint. Du må ikke konsentrere deg for å høre på det. Og så går arbeidsdagen så veldig fort når du hører på. Det redder to timer av dagen vår. Hvis vi  ikke får med oss Stavmikseren er det helt krise. Vi må stoppe opp på jobb og få med oss den, sier Kim Arne, med velsignende nikk fra de andre gutta.

Hva er deres beste RR-minne?

– Vi to deler et magisk RR-øyeblikk, som er fra ca et og et halvt år siden. Det var dilemmaet “sex med ingen, eller sex med alle”. Den dagen ble det ekstra mye fliring på jobb, forteller Kim Arne.

Hvordan har Bjarte, Tore og Steinar RR-ifisert livene deres? 

– Vi sier jo “Fåglarna vet” og “Fy søken” hele tida. Haha. Og Babyananas. Radioresepsjonen er rett og slett en veldig viktig del av arbeidsdagen vår, sier Kim Arne Tveit.

Hvem ville dere helst tatt med dere hjem til jul?

– Kanskje Steinar. Han er god til å lage mat. Det hadde vært fint om han stod på kjøkkenet og laget ribbe til meg, sier Kim Arne.

– Jeg må si Tore. Jeg vil ha Tores taco. Mandagstaco hadde vært bra, og julaften er vel på en mandag i år, sier Tony Andre Johnsen.

En far og sønn-opplevelse

Nils Jøran Bråthen (49) og Christoffer Bråthen (18) gjorde RRs julepostkasseshow til en far og sønn-opplevelse.

Når og hvor hører dere på Radioresepsjonen?

– Jeg hører mest på det i bilen og på jobb, og nå har sønnen min her introdusert meg for podcast også, så nå kan jeg jo gjøre det hvor som helst, sier far.

– Jeg hører på det hvor som helst. I dag hørte jeg på det på skolen, men jeg går media og kommunikasjon så vi har ikke så utrolig mye å gjøre, ler sønn.

Hvorfor er det deres favorittradioprogram?

– Jeg har hørt på de veldig lenge, og jeg liker stilen til gutta. Jeg har ledd mye av dem, sier eldste-Bråthen.

– Du hører at de har det morsomt på jobb, og da får vi det morsomt når vi hører på også, sier yngste-Bråthen.

Hvordan har Bjarte, Tore og Steinar RR-ifisert livene deres?

– Det blir veldig vanskelig å svare på, det er så mye som har påvirka meg. Jeg kødder alltid mye med Nycomed Pharma, sier Christoffer Bråthen.

Hvem ville dere helst tatt med dere hjem til jul?

– Jeg ville tatt med Bjarte. Han er bare så morsom, ufrivillig morsom kanskje, sier far.

– Da sier jeg Tore, for han er så morsom hele tida. Min type humor rett og slett, sier sønn.

– Vanskelig å jobbe på posten

Ingrid Stavrum (20) og Silje Solaas (20) fra Harstad stod også å hutret utenfor Rockefeller, og gledet seg til å komme inn i varmen for å se Radioresepsjonen i levende live.

Når og hvor hører dere på Radioresepsjonen?

– Ofte på morgenen, hvis vi har klart å stå opp tidlig nok, eller på podcast så fort vi har tid. Vi får med oss alt.

Hvorfor er det favorittprogrammet deres?

– Det er den barnslige humoren, sier Ingrid Stavrum kontant.

– Og så er de så finurlige og særegne, og så blir det en sånn intern greie med fansen, man føler at man er med på det de gjør, legger Silje Solaas til.

Hva er deres best RR-minne?

– Jeg vet ikke helt, men min store drøm er at jeg skal møte på Tore på gata, stikke en finger i nesa hans og hilse. Jeg husker godt den greia der, sier Ingrid.

– Jeg husker at Bjarte prøvde å lese en vinetikett med tysk-stavangersk aksent. Det var veldig gøy, sier Silje.

Hvordan har Radioresepsjonen RR-ifisert livene deres?

– Postkasse, postkasse, postkasse! Herregud. Jeg jobber på posten og jeg må gjenta det hver gang noen sier det. Det har blitt ganske mye styr, ler Silje Solaas.

Hvem ville dere helst tatt med dere hjem til jul?

– Det må bli Tore. Han er så koselig, og det blir garantert julestemning. Jeg kjenner meg dessuten veldig igjen i han fordi han er litt sur, sier Silje.

– Bjarte! Jeg har det akkurat sånn med Bjarte også, jeg kjenner meg igjen i han. Han svirrer så mye, og det gjør jeg også, og så føler jeg meg litt gammel på innsiden, men ung utvendig, sier Ingrid.

 

Tags: , , , ,

Del "Slik blir fansen påvirka av RR"