Sterk er det nye sexy

FØR CROSSFIT: Jeg hakke trent på syv år, jeg. Folk tror jeg overdriver, men det gjør jeg dessverre ikke. Det er ikke sånn at jeg aldri har trent, altså. Spilte faktisk aktivt fotball frem til jeg ble 19 år, med trening fem ganger i uken. Men etter jeg slutta der, har det liksom ikke blitt noe greie på. Mamma har ikke gitt opp håpet da. Hun har kjøpt treningstøy og utstyr hver eneste jul og bursdag de siste årene. Jeg har en hel skuff full av tightser, topper og joggesko, som aldri har blitt brukt.

Jeg skjønner at jeg ikke kan gå gjennom resten av livet uten å trene. Og det perfekte liv inneholder selvsagt trening, så her er det bare å komme i gang! På veggen min står det at «sterk er det nye sexy», så jeg skal prøve ut den populære treningsformen crossfit.

Dette er det jeg vet om Crossfit før jeg har prøvd:

Konseptet ble startet i en garasje i California på 1980-tallet av den tidligere turneren Greg Glassmann. Ideen er å trene hele kroppen gjennom varierte treningsoppgaver med høy intensitet. Treningsprogrammene er en kombinasjon av kondisjon-, styrke-, og turnøvelser. Typiske øvelser er styrkeløft, turn, løping, roing, hoppetau, kettlebells og burpees.

Jeg synes egentlig crossfit høres skikkelig gøy ut, litt sånn hardt og brutalt og fort ferdig. Kan jo passe for en utålmodig sjel som meg. Men, syv år uten trening er vel ikke akkurat tidenes utgangspunkt for å velte traktorhjul og ta pullups. Jeg ser for meg at alle de som trener der, har kjempestore muskler og er skikkelig godt trent. Jeg er faktisk ekstremt nervøs foran min første time. Det er jo opplagt at jeg ikke kommer til å passe inn!

ETTER CROSSFIT: