Min anmeldelse av alle livsstilsrådene

KOSTHOLD

episode1

 

4Kroppsanalyse

Funker fint for å finne et utgangspunkt for hvordan du ligger an før du starter en livstilsendring. God motivasjon til å gjøre en forandring!


2Juice-detox, tredagers kur

Mye strev i forhold til hva jeg føler jeg fikk igjen for det.


2Tarmskylling

Pinlig opplevelse. Jeg fikk ikke noe ut av den ene behandlingen jeg tok.


5Supermat

Jeg opplevde at jeg fikk mer energi og overskudd og kjente virkelig effekten.


1Spise selleri for å bli både sunnere, mer attraktiv og slankere

Selleri smaker vondt og jeg merket ingen endring.


TRENING

episode2

 

seksTeste fysisk alder

En fantastisk motivasjon før man går i gang med et treningsopplegg!


4Crossfit

Morsom, intensiv og tøff trening. Godt miljø og god oppfølging fra trenerne.


2Bikramyoga

Dette var altfor mye strev og slit i forhold til hva jeg fikk igjen for det. Varmt og svett, og rett og slett en ubehagelig form for trening, etter min mening.


seksVanlig yoga

En veldig behagelig og givende trening både for kropp og sinn. Kjempefint å kombinere med en tøffere form for trening.


4Ullsokktrening

Mer givende og effektfullt enn det høres ut som. Perfekt å ta på seg ullsokkene f.eks på en vaskedag – for å få litt ekstra trim.


4Gå til jobben med masaisko

Det ser dumt ut, men det funker! Jeg kjente jeg ble støl i både ben og rumpe da jeg brukte det.


3Knebøy og pushups på jobben

La oss være ærlige, dette er veldig merkelig. Det er klart det fungerer, men du må være villig til mange rare blikk fra kollegaene dine.


4Trappegåing

Enkel måte å få inn litt ekstra trening på. Dropp heisen!


MENTAL HELSE

episode3

 

4Lykketest hos psykolog

Her kommer det veldig an på hva du føler behov for. Dersom du ønsker å gjøre noe tiltak for å få det bedre, anbefaler jeg å gå til en psykolog og finne ut hvordan du ligger an og få noen råd om hva du kan foreta deg.


seksFå seg et kjæledyr (katt)

Det har vært veldig givende for meg. Hvis du er glad i dyr og har lyst på litt ekstra selskap, anbefaler jeg det på det varmeste. En katt krever heller ikke så mye tid og stell som f.eks en hund.


5Hoppe i strikk

En fantastisk opplevelse som ga massevis av mestringsfølelse.


4Mindfulness meditasjon

Dette krever mye tid og innsats. Jeg synes dette var vanskelig å kombinere med alt det andre jeg skulle gjøre. Men kjente absolutt effekt de gangene jeg tok meg tid og gikk inn for å få det til.


5Være sammen med folk over 70 år

Det er utrolig koselig og givende og tilbringe tid med gamle folk. Jeg kjente meg glad og rolig etter litt kvalitetstid med mormor.


5Se på bilder fra gamledager

Å mimre om barndomsminner ga meg en liten flukt fra hverdagen. Jeg ble glad av å tenke tilbake på gamledager sammen med mormor.


1Lykketur (smile, ta lange skritt og svinge på armene mens du hører på panfløyte-musikk)

Dette gjorde at jeg lo og smilte bare fordi jeg følte meg dum. Ikke verdt det.


4Gi bort penger

Dette må jeg gjøre mer! Det er ikke så mye som skal til, og det gir en veldig god følelse å gi til noen som trenger det mer.


3Latterterapi

Jeg hadde det faktisk gøy med dette! Men mest fordi det er så utrolig rart. Hvis dette skal fungere, må man finne en partner som er med på leken og tør å bli flau.


UTSEENDE

episode4

 

1Ta en ansiktsanalyse på skjønnhetsklinikk

Nei nei nei!! Dette fører ingenting godt med seg. Du ender bare opp med en masse komplekser for huden din som de fleste av oss ikke har råd til å gjøre noe med.


5Rydde i klesskapet

Dette er noe vi alle trenger. Ta med deg en venn eller to, som gjerne er litt mer kritisk til hva som kan kastes enn deg selv. Det er deilig å få oversikt og kvitte seg med det du aldri bruker.


5Sy-om gamle klær

Det er faktisk ikke så vanskelig som man skulle tro. Utrolig deilig å gi noen klesplagg nytt liv ved bare noen enkle forandringer.


2Hjemmelaget hud og hårpleie

Kan ikke si jeg følte den helt store effekten av å putte majones i håret og avokado i ansiktet. Her tror jeg det er bedre å gå for ferdiglaget.


3Løpe baklengs på tredemølle for strammere rumpe

Jeg ble faktisk støl i rumpa. Men det ser veldig dumt ut, og det er stor fare for å gå på trynet.


5Rockering for finere mage

Rockering kan man jo ha hjemme og ta frem når man har litt tid til overs. Fin trening for magen!


1Diverse piller som skal gi et bedre utseende

Dette fikk jeg ingen effekt av.


SEX OG FORHOLD

episode5

 

3Partest

Kan være litt skummelt hvis man ikke er forberedt på å få noen ulike svar. Dersom begge parter er enige at det er en god ide, fordi man vil finne ting som kan forbedres, kan det være et skritt i riktig retning mot et bedre forhold.


3Parterapi

Her er det også viktig at begge er enige på forhånd om dette er noe de vil. Kan fungere fint dersom man har noen konkrete ting man vil forbedre.


3Kysse i seks sekunder hver gang man går fra hverandre

Tanken er god, men det blir gjerne litt kunstig og lite ektefølt. Ja til mere kyssing, men helst uten at det er planlagt på forhånd.


5Paryoga

Kjempemorsom aktivitet å gjøre med din partner! Man lærer å kjenne hverandre på en litt annet måte, og det er gøy å få til noe sammen.


3Telttur

Tanken er veldig god, men her må man være forbered på at det er mye som kan gå galt. Været er din største fiende. Høy risikofaktor, med andre ord.


3Dobbeltdate (spille kubb i parken)

Jeg er egentlig ikke noe særlig fan av å gjøre ting i par, men en gang i blant kan det være veldig hyggelig. Et spill eller aktivitet kan være et fint alternativ til en parmiddag.


2Sexleketøy

Her er det nok veldig opp til hver enkelt. Jeg kan med klartekst si at dette ikke er noe for meg. Kanskje litt rart å synes det er såå flaut i en alder av 27 år, men sånn er det nå.


FRITID OG SOSIALT LIV

episode6

 

B3li mer bevisst på instagram

Hvis man virkelig skal gjøre alt «riktig» på instagram, så er det utrolig tidkrevende. Og jeg følte ikke at tiden jeg brukte genererte nok følgere til at det var verdt det.


1Smalltalk på fest

Hva kan man si? Hvis noen frivillig har lyst til å kaste seg ut i løvens hule sånn som jeg gjorde, så kjør på. Men jeg vil ikke under noen omstendigheter anbefale å gjøre det på den måten.


5Spørre foreldre om noe de trenger hjelp til

Dette ga meg masse. Det er hyggelig å bidra med noe, uten at mamma eller pappa må spørre først. Litt andre omstendigheter enn en middag, er også veldig hyggelig.


seksTur med venner (f.eks til en aktvitetspark)

Det å dele noen litt annerledes opplevelser med hverandre gir noe litt ekstra til vennskapet. Ved å gjøre noen litt krevende aktiviteter sammen, blir samholdet sterkere ved at man får til noe sammen. Jeg satt igjen med en kjempegod følelse etter turen i aktivitetsparken.


HUSMOR OG RENHOLD

episode7

 

2Renholdstest (støv og bakterier)

Her fikk jeg egentlig bare vite en hel masse ting som jeg kunne klart meg uten. Tror nok det holder å være generelt flink til å gjøre rent, så trenger man ikke den testen.


3Handle på loppemarked for å få et eget preg på leiligheten

Her skal du vite hva du driver med. Hvis ikke du er en gjenganger på loppemarked kan det bli vanskelig å finne frem i loppis-jungelen. Et tips kan være å se etter noe konkret som du har bestemt deg for på forhånd. Det er fint med unike ting i leiligheten, men det krever altså en del forberedelse.


5Pusse opp stoler

Dette trodde jeg skulle bli kjempevanskelig, men jeg tok feil! Litt puss, maling og nye trekk – så var stolene som nye. Jeg synes det ble kjempefint, og jeg ble ganske stolt over å få det til på egenhånd.


3Vaske med eddik, sitron, bakepulver og cola

Synes egentlig det fungerte på samme måte som vanlige vaskemidler. Man kan kanskje spare litt penger på det, men jeg synes nok vanlige vaskemidler er best.


2Husmortrim

Dette fikk meg egentlig bare til å føle meg veldig gammel. For oss i 20-åra anbefaler jeg å holde seg til vanlig trening.


1Stryke sengetøy

Dette føltes 100% unødvendig. Bortkastet tid.


4Stryke mannens skjorter

Det er hyggelig å gjøre noe ekstra som blir satt pris på.


4Bake cakepops

Baking er aldri feil. Det gjorde egentlig at jeg følte meg litt mer voksen, noe jeg absolutt trenger. Ja til mer baking!


3Holde en stor middag og følge råd for å bli en perfekt vertinne

Middagsselskaper er alltid hyggelig. Men jeg tror ikke man skal prøve å følge en mal for å være den beste vertinnen. Det viktigste er å være hyggelig mot gjestene, og oppføre seg på en måte som føles naturlig.