Mindfulness for å meste stress

Nå har jeg holdt på med mindfulness i noen dager, og det viser seg å være utrolig mye jobb. Det er vanskelig  å sette av både tid og finne konsentrasjon for å gjennomføre det.  Ofte blir jeg sittende å tenke på alt jeg har å gjøre, istedenfor å observere tankene på en nøytral måte, og rett og slett sone ut . De dagene jeg er mest stressa er mindfulnessen også vanskeligst å gjennomføre. Det er jo da jeg egentlig trenger det mest.  Jeg synes også det er maks kleint å gjøre dette når Alex er hjemme, for hallo, jeg ser jo ikke akkurat smart ut der jeg sitter i lotusstilling og puster dypt.

Hvis man gjør mindfulness daglig skal jeg bli bedre på å mestre livet, stresse mindre og være mer oppmerksom i hverdagen.  Det høres jo nesten for godt ut til å være sant.

Men det skal sies at de gangene jeg faktisk får det til, så blir jeg rolig og mindre stressa. Og bare det å vite at jeg gjør noe for mestre stress, hjelper i seg selv. Psykolog Marianne sa jeg var litt i faresonen for å bli utbrent igjen, så her er det bare å fortsette til jeg mestrer det.