P3morgens lyttere gir deg sine beste fiskeoppskrifter
Publisert 15:25 10 juni, 2013
P3morgens Ronny Brede Aase har kjøttfri uke. I den anledning ønsket vi oss fiskeoppskrifter frå lytterne våre. De leverte på høyt nivå!
Vi er inne i uke 10 i “Ronnys lavterskel livsstilssendring”, og som vanlig fikk han en ny utfordring fra sine medprogramledere Silje Nordnes og Yngve Hustad Reite.
Les og se bilder av hva Ronny har gjort tidligere her.
Denne gangen falt valget på “kjøttfri uke”. Kjøttelskende Ronny må altså klare seg en hel uke uten fristende biffer og taco-krydret kjøttdeig. I tillegg må han diske opp med en treretters fiskemiddag til Silje og Yngve hjemme hos seg selv. Følg med på onsdag, da får du se resultatet.
Heldigvis får han lov til å spise fisk, og siden vi har så snille, hjelpsomme og kule lyttere har vi fått inn masse fine fiskeoppskrifter som vi gjerne vil dele med folket.
Har du også en oppskrift? Del med oss enten her, på Facebook-sidene våre eller på mail til p3morgen@nrk.no!
Fisk i form med bacon
Fra Bente Dahlhaug
Du trenger:
400 gr. frossen eller fersk fiskefilet – torsk, sei eller breiflabb
Hvetemel
1 løk
En rød paprika
Bacon
Et beger crème fraiche/seterrømme
Salt og pepper
Smør til steking.
Fisken deles i skiver og vendes i mel, salt og pepper. Fisken stekes, og legges så i en ildfast form. Stek deretter en løk og en rød paprika i biter, skjær baconet i biter og stek det.
Alt legges over fisken, og til slutt helles et beger crème fraiche eller seterrømme over fiskeblandingen. Stek fiskeformen i ovnen på 180-200 grader i 15 minutter.
Server med poteter eller ris, etter smak og behag.
Tandoorilaks
Fra Erik Poppe
Du trenger:
Laksefilet
Tandoorikrydder
Bruk laksefilet ferdig skivet i 4-5cm brede skiver. Ta en pose tandoori-krydder og gni filetene så de blir helt dekket av krydder. Sett i ovn på 200grader i 10-11 minutter.
Steker den for lenge blir den tørr og skiver seg for mye. Følg med på slutten med en kniv og ta den ut av ovnen før den er helt gjennomstekt.
Serveres med tsatsiki og ris.
Fraiche fish
Fra Siv Marit
Du trenger:
Poteter
Løk
Tomater
Hvit fiskefilet
Creme fraiche
Sett steikeovnen på 200 grader.
Skrell potetene og skjær i skiver. Legg disse i bunnen av en ildfast form. Skjær deretter tomater og løk i skiver og legg oppå potetene. Ta halvtinte fiskefileter og legg de på toppen av grønnsakene. Krydre med salt og pepper, og hell over begeret med creme fraiche.
Steikes midt i ovnen i ca 40- 45 min.
“Og då har ein jo god tid til å dekke bordet, eller sjå ein episode av favoritt tv-serien sin. Veldig greit med mat som lager seg (nesten) av seg sjølv 🙂 Bon appetitt!”
Fisk med rødbeter
Fra Camilla Aasmundsen
Du trenger:
Poteter
Fersk rødbete
Gulrot
Løk
Creme fraiche
Sitron
Persille
Skrell og kutt poteter, fersk rødbet, gulrot og løk. Ha over i ildfast form med en god del olje over.
La det stå i ovnen i ca 25-35 min ( til rødbeten er litt myk). Legg laks eller ørretstykker oppå, og press litt sitron over fisken.
Ovnen skal stå på 200 grader. Legg fisken over grønnsaksblandingen og la det stå i ovnen i ca 5-10 min,til fisken er ferdig.
Varm lett creme fraiche i gryte, og tilsett persille og sitron.
Server blandingen elegant på tallerken, og ha den friske sausen over. Krydre med salt og pepper.
“Bon apetitt!”
Fisk med pesto og sweet chilli saus
Fra Kristine Pr.
Ukrydrete laksefileter (1-2 stk pr person)
Ris (jeg bruker poseris da jeg er elendig til å koke all annen ris)
Pesto
Sweet chilli saus
Salt og Pepper
Olje eller smør til steking
Stek laksen og krydre med salt og pepper. Sleng en pose ris i en kasserolle med nok vann til å dekke posen. Ferdigstekt laks og ferdigkokt ris legges på tallerken.
“Pesto og Chillisaus spres over ris og laks for å spice opp en ellers gørrkjedelig rett.”
Pizza med røkelaks
Fra Lisbeth El Baraka
Pizzabunn (ferdig eller hjemmelaget)
Tomatpuré
Pizzakrydder
Revet ost
Løk
Grønn paprika
Sort oliven
Røkelaks
Smør et tynt lag med tomatpuré over pizzabunnen, dryss over pizzakrydder og revet ost. Legg på løk, paprika og oliven i skiver. Til slutt toppes det hele med røkelaks.
“Ps! Har du dårlig tid kjøp ferdig vegetarpitza fra frysdisken og legg røket laks på toppen
grilles. Ferdig a`la minutt!!”
Laks a la hjertesalat
Fra Pernille Persille
Salmalaks
Hjertesalat
Sesamfrø
Sesamolje
Soyasaus
Lime
Rødløk
Stek sesamfrøene i panne til de blir lett brune. Ha oppi litt sesamolje, soyasaus og hjertesalat i passende biter.
Stek det til salaten blir myk, men ikke brun. Skvis en halv lime over. Tilsett finhakket rødløk.
Skjær laksen i skiver, og stek i forvarmet stekepanne på høy varme i smør og olje til den får en gyllen skorpe.
Server og nyt!