Intervjuet: Nettkommentator synes alt er bra i Norge

— Skatt, tv-lisens og innvandring er helt topp, sier Roy (32).

kommentator_tim_psych
Roy Svingen (Foto: Privat).

Roy Svingen (32) jobber som bilselger, men på fritiden er han nettkommentator. Det vil si at han gjerne legger igjen en liten kommentar i nettavisenes kommentarfelt, når han har lest en nyhetssak eller kronikk.

Er ikke negativ til noe

Det som skiller Roy fra de fleste andre nettkommentatorer, som innimellom kan ha en litt negativ tone, er at han ikke misliker noe som helst ved det norske samfunnet.

— Nei, det stemmer, jeg synes politikerne våre, regjeringen og alle de andre, gjør en kjempejobb. Jeg støtter nynorsk, innvandring og feminisme, og hadde gjerne betalt mer skatt hvis jeg hadde blitt bedt om det, sier han.

Hva med kringkastingsavgiften, populært kalt tv-lisensen?

— Den synes jeg er helt topp. Hvis jeg skulle satt fingeren på noe, så er den kanskje litt lav den også.

Var tidligere kritisk

Roy var tidligere en av de kritiske kommentarfeltrøstene. Den første kommentaren han skrev, på VG Nett i 2006, lød slik: “De jævla sosialist svina raserer Norge, kjerne familien og hele vår kristne kultur arv”. Men en hendelse i 2010 forandret Roy og hans måte å kommentere på.

— Jeg var så uheldig å bulke bilen til en nabo. Han ble rasende og kalte meg stygge ting som “idiot” og “forbanna tulling”. Det var ikke noe hyggelig, og siden har jeg bare skrevet koselige kommentarer.

Hva var det siste du skrev?

— Jeg skrev “Stå på, Rigmor, du er super!”, under en sak om fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aaserud.

Nå er dette intervjuet ferdig.

intervjuet_logo

Flere intervjuer