Til nrk.no
Hege

Navn: Hege Skarrud
Alder: 24 år
Yrke/studier: Politikk student (midlertidig bartender)
Bosted: Oslo

Hvem er jeg: Som person er jeg en god blanding av mamma og det surrete mellombarnet. Jeg passer alltid på at alle får i seg nok mat og tar vare på seg selv, men jeg er skikkelig dårlig på å gjøre sånt selv. Jeg er veldig sosial og liker å møte nye mennesker og utfordringer. Livet mitt er hektisk fordi jeg ikke klarer å si nei til å bli med på ting. Det er alltid noe som skjer.

Derfor deltar jeg i Diktaturet: Det er viktig å starte en diskusjon som provoserer og engasjerer unge folk. For å få opp politisk engasjement må man tørre å sette ting litt på spissen, slik dette programmet gjør. Jeg går inn i diktaturet for å velte det. Premien er ikke interessant i det hele tatt.

Min helt: Jeg er ikke en person som idoliserer andre, men om jeg måtte velge noen ville jeg nok valgt David Attenborough. Han har gjort mye og gjør mye for å spre kunnskap om det økosystemet som vi er en del av, og hvor viktig det er å bevare det.

Jeg blir stressa når: Når jeg ikke har kontroll, når folk ikke er snille, når eksepsjonell egoisme ser dagens lys, og andre generelt stressende situasjoner. Jeg stresser generelt veldig mye. Penger stresser meg mest.

Dette skjedde i verden da jeg ble født: Kronprins Haakon blei 17 år. Pluss mange andre viktige endringer i verdensbildet i kjølevannet av den Kalde Krigen.

Meg beskrevet med ett ord: Sta.

Kan ikke leve uten: Musikk og grunnleggende menneskelige behov.

Hverdagen hadde vært enklere hvis… alle var anarkosyndikalister.

Guilty pleasure: Dritt-tv.

Verste uvane: Distre. Jeg har null kontroll på hvor jeg legger ting eller hva noen sa til meg for et halvt minutt siden.

Jeg håper å bli husket for: Å alltid være en person som handler i samsvar med de moralene og verdiene jeg har.

En typisk søndag for meg: Er en generell søndagselsker. Det er en dag da alt kan skje. Ingenting er typisk med en søndag.

Jeg hadde risikert livet for: Mine moraler og verdier.

Min livsfilosofi: Uansett hva det er, godt eller vondt, det går over.

Det mest interessante som har skjedd/skjer i verden i år: At den blå-blå regjeringen får et lite spark i ræva etter valget og forstår at førsteprioritet må alltid være miljøet. Både nasjonalt og internasjonalt. Deretter vil vi alle jobbe sammen i solidaritet og verden blir «one big happy place». Alt det skjer selvfølgelig i år. Utvilsomt.

Mental alder: Vekselvis mellom 14 og 45.

Sjå alle episodane her!

Sjå alle episodane her!

Diktaturet er kanskje over – men lev framleis i beste velgåande på internett. Her kan du sjå alle episodane om igjen.

–Det ender ikke med Diktaturet

–Det ender ikke med Diktaturet

Eks-borgere oppfordrer: Bruk stemmeretten din, ellers gjør noen andre det for deg.

Overraskende finale

Overraskende finale

VIDEO: Diktaturet har falt og reisesjekken på 100 000 kroner er delt ut. Da er alle fornøyde. Eller? Se deltakernes reaksjoner på finalen. OBS! Spoileradvarsel.

Hvis Erna var klassisk diktator

Hvis Erna var klassisk diktator

Hvordan ville livet vært dersom Norge var et diktatur? I forbindelse med realityserien Diktaturet, har vi undersøkt hvordan et norsk diktatur kunne ha oppstått.

– Slik forandret Diktaturet meg

– Slik forandret Diktaturet meg

VIDEO: Deltakerne forteller om livet etter Diktaturet.