Arkiv for March, 2011

I dagens sending av Røyking Dreper fikk gutta besøk av den mystiske spåkona Rosalita Sigøynowitch for å få kontakt med Pål Bang Hansen i dødsriket, og hvordan det ble kan du høre her: 

[audio:https://p3.no/rd/files/2011/03/Pål-Bang-Hansen-del-1.mp3|titles=Spåkona og Pål]

Og i god gammel stil anmelder Pål Bang Hansen Uggs og vil anmelde forskjellige ting for Røyking dreper fremover. For øyeblikket er han i trygg forvaring på røykerommet i 1.etage hvor han har funnet tonen med Knut Borge ryktes det.

[audio:https://p3.no/rd/files/2011/03/Pål-bang-hansen-del-2.mp3|titles=Pål Bang Hansen]

Ukas Søndagsfrokostgjest var Pål Enger, kjent for å stjæle Skrik og Vampyr, men som nå er kunstner selv og har hatt sin første utstilling i Oslo. Han fortalte røvere fra mange år på rømmen fra Interpol og alt kan du høre hvis du laster ned podcasten her

Les mer
0

I ukens sending fikk Røyking Dreper besøk av Frode da Costa-Lia, redaktør for fotballbladet Josimar. Det viste seg å bli en eneste lang leksjon i hvor langt fotballfans faktisk er villige til å gå ved hjelp av lidenskap og engasjement.

Last ned Røyking Dreper på Podkast her

Frode nemlig var i Egypt for å besøke en kompis da opprøret mot president Hosni Mubarak startet, og forklarer at det var fotballfansen som startet hele sirkuset.

Josimar-redaktøren på besøk hos Røyking Dreper.

Josimar-redaktøren på besøk hos Røyking Dreper.

– Jeg var i Egypt da opprøret startet, og “the unsung heroes of the revolution” er jo fotballsupportere: De første 1000 på gatene i Kairo var nemlig supportere av en klubb som heter Al-Ahly fra Kairo. Selv om de benekter det, er de en ganske politisk klubb, som fra starten av som var en fra en protestklubb mot britenes kolonistyre i Egypt.

Sammen i kampen

Frode endte opp med å virkelig få smake på revolusjonen. Al-Ahly er den mestvinnende fotballklubben i Egypt med over 50 millioner supportere, og Frode påpeker at det var både tilhengere av Al-Ahly og det konkurrerende laget Zamalek tilstede under starten på opprøret.

– Jeg trodde før jeg dro at det var bare supportere av Al-Ahly som var der, men det var det ikke. Det var også tilhengere av klubben Zamalek, som er hovedrivalen. Det har gått med flere menneskeliv i kamper mellom de to, men dette er første gang de har kommet sammen og kjempet for noe.

[audio:https://p3.no/rd/files/2011/03/egypt-røyking-dreper.mp3|titles=Frode om Egypt]
Tilhengere av Tunisiske Esperance setter hardt mot hardt hos Egyptisk politi under en kamp mot Egyptiske Al-Ahly i Kario i 2010. (Foto: Khaled Desouki/Scanpix)

Tilhengere av Tunisiske Esperance setter hardt mot hardt hos Egyptisk politi under en kamp mot Egyptiske Al-Ahly i Kario i 2010. (Foto: Khaled Desouki/Scanpix)

Livsfarlig engasjement

Foreløpig har det endt som mange håpet i Egypt, og Libya har fulgt etter med sine håp om bli kvitt sin diktator Muammar Gaddafi. Det kan virke som om man ikke burde undervurdere den enorme makten fotballtilhengere har, for Frode trekker frem andre eksempler på historiske hendelser som har sin opprinnelse i fotballsupporteres engasjement. Det skal dog sies at man kunne klart seg fint uten denne typen engasjement.

Følg utviklingen i Libya hos NRK

[audio:https://p3.no/rd/files/2011/03/hvis-du-ser-på-verden-røyking-dreper.mp3|titles=Frode om fotball og konflikter]

– Hvis du ser på verdenshistorien har en rekke kriger startet med enten en fotballkamp eller med fotballsupportere som hovedaktører. Et eksempel er fra Balkan-krigen hvor Arkans Tigre i starten ble rekruttert fra Røde Stjerne-supportere, sier Frode.

Lederen for Arkans Tigre, Željko Ražnatović, ble i 1997 siktet av FNs krigsforbryterdomstol for å ha stått bak en rekke massakrer i krigene i Kroatia, Bosnia, og Kosovo, og blant annet for å ha aktivt deltatt i den etniske rensingen av muslimer i Bijeljina og Zvornik i 1992.

Fotballkrigen

I denne sammenhengen kan man heller ikke overse “Fotballkrigen”, som var en fire dager lang krig mellom El Salvador og Honduras i 1969. Bakgrunnen for konflikten var blant annet uenighet om immigrasjon fra El Salvador til Honduras, og uenighetene og spenningen kulminerte under den andre av tre kvalifikasjonskamper til VM i 1970.

Da koblingen mellom Al-Ahly og opprørerne i Egypt først ble kjent, lagde Banden en reportasje om de mange konfliktene som og hendelsene som har oppstått gjennom fotballsupportere. Hør saken her: [audio:https://p3.no/rd/files/2011/03/fotballbanden.mp3|titles=Banden om fotballbråk]

Vet du om flere konflikter som har oppstått på grunn av fotballkamper eller fotballsupportere? Kommentér i vei!

Røyking Dreper hører du på P3 hver søndag mellom 12.00 og 14.00
Les mer

Throw ’em up!

Av , 14. March 2011. Postet i Gangsigns
0
Per Homeboy Heimly

Per Homeboy Heimly

Les mer

Johnny, Pål, og Jo hadde nok håpet på litt snusk og sladder om kongehuset da de var så heldige å få Per Heimly som ukas gjest i Røyking Dreper. I stedet fikk de noen av de villeste festhistoriene fra en av Norges ubestridte partykonger. Det er ikke så verst det heller.

Last ned podkast her!

Per Heimly er aktuell med programmet “Ari og Per”, hvor han sammen med Ari Behn reiser verden rundt for å bli kjent med folk som gjør helt andre ting enn å se på spise taco og se på gullrekka på fredagskveldene. Per Heimly og Ari Behn var store festløver lenge før Ari giftet seg med Märtha, og som Ari Behn selv sier i serien: “Mye har skjedd siden vi levde de glade dager på nittitallet, vi er ikke lengre unge og lovende, ikke fullt så selvsikre, men vi liker fremdeles å tro at vi er udødelige”

Se Ari og Per i NRK Nett-tv.

Første natt i Tokyo

Hos Røyking Dreper avslører Per Heimly at for hvert nytt sted han kommer til så må han ta seg en skikkelig fest første kvelden. I Tokyo endte han opp på et hotellrom med en hel haug merkelige folk takket være hans japanske tolk.

– Vi bodde midt i partydistriktet i Tokyo, så jeg gikk på en kiosk og kjøpte en flaske absint. Jeg inviterte med meg min japanske tolk som hadde mye rare venner, også dro vi på hotellrommet mitt hvor vi var sikkert 15 stykker. Det var det blant annet en engelsk dj, en tannløs bondage-dame, en tryllekunster, og en homofil svenske som så ut som ei jente, sier Per.

Som om vi tvilte på det fra før av; Per Heimly vet altså hvordan man fester.

Slossekjempen Paddy

Per og Ari har blant annet vært i Russland, USA, Spania, og England. I Manchester møtte de en fyr som det var vært vanskelig å glemme.

– Det har vært kult å møte alle disse folkene, men spesielt sigøyneren Paddy Doherty. Brad Pitts karakter i Snatch er basert på Paddy, og han kunne fortelle at han hadde vært i mange slosskamper, sier Per.

Slosskjempen Paddy Doherty i Manchester. (Foto: Sjermdump NRK nett-tv)

Slosskjempen Paddy Doherty i Manchester. (Foto: Sjermdump NRK nett-tv)

Siden han har vært guttunge har han kjempet for penger, moro, og ære. Ryktene sier at han også biter av kroppsdeler. – Ari Behn om Paddy.

– I en av de fikk han et klapp på skuldra, en utfordring. De begynte å slåss, og Paddy fikk tak i to av fingerene hans hvor han beit dem av og beit av og svelget dem, før han hoppet opp og beit av ham nestetippen, sier Per.

I episoden hvor Ari og Per besøkte Paddy fikk også Ari oppleve en runde i ringen med den livsfarlige slossekjempen. Hvordan det gikk kan du se her. Skal vi tro Per Heimly har altså Paddy gitt mye til karakteren Mickey i Snatch. Sånn ser forresten han ut:


Se Ari og Per i NRK nett-tv

Røyking Dreper hører du på P3 hver søndag mellom 12.00 og 14.00

Last ned podkast her!

Les mer

Media har kalt han torpedo, eks-torpedo eller pengeinnkrever, selv kaller han seg megler. Han har uansett blitt skutt tre ganger. Hør intervju med Espen Lie i Røyking Dreper på P3.

[audio:http://p3.no/wp-content/uploads/2011/03/FraDigas_128.mp3|titles=Intervju med Espen Lie|artists=Røyking dreper]

HØR: Alle Røyking Dreper-sendingene her!

Kula i hjertet

En av de mest beryktede historiene om Espen Lie er den om kula i hjertet: Før han begynte som pengeinnkrever var Espen Lie leiesoldat, blant annet i Afrika. I løpet av denne perioden ble han skutt to ganger, men ingen av dem var så ille som den gangen han ble skutt i Oslo.

– Jeg var på vei mot vedkommende og skulle sparke han ned bakfra, fordi han hadde trua meg med våpen noen sekunder før. Jeg var allerede i svevet da han snudde seg og skøyt, så kula traff meg i hofta istedenfor i brystet.

Dette førte til en del forvirring.

– På sykehuset kunne de finne kula, noe som var veldig rart siden jeg bare hadde inngangssår og ikke noe utgangssår. Legen skjønte ikke at kula hadde gått inn i hovedpulsåren og jobbet seg oppover. Den brukte rundt 48 timer på å komme seg opp til hjertet, og hadde jeg ikke bokstavelig talt hatt et stort hjerte hadde jeg ikke overlevd.

Espen Lie ble skutt. (Foto: NRK P3)

Espen Lie ble skutt. (Foto: NRK P3)

Hvordan er det å bli skutt?

– Det er en smerte som kan være jævlig i noen sekunder, men det går raskt over fordi kroppen pumper så mye adrenalin til såret at du blir omtrent lamma. Etter hvert kommer smertene tilbake igjen, og da gjør det så vondt akkurat der du ble skutt at du vet faen ikke hvor du skal gjøre av deg.

Hvis du vil høre flere fortelle om hvordan det er å bli skutt kan du høre reportasjen “Hvordan er det å bli skutt?” av tidligere P3-journalist Grete Strøm her:

[audio:http://p3.no/wp-content/uploads/2011/02/Hvordan-er-det-å-bli-skutt.mp3|titles=Hvordan er det å bli skutt]
Espen Lee Security

På 90-tallet ble Espen Lie kjendis, og var blant annet med i Bård Tufte Johansen og Harald Eias første suksessprogram, Lille Lørdag. De siste årene har det blitt skrevet litt mindre om han, selv om han har dukker opp med jevne mellomrom. I 2009 fortalte han til TV 2 at han tror han tok livet av mellom 117 og 132 mennesker i løpet av sin karriere som leiesoldat.

Har du konflikter med naboen, arbeidskonflikt, partnere, eks-kjæresten, eller andre familierelaterte konflikter, ta kontakt for å finne en god løsning. Vi har mange års erfaring med konfliktløsninger – fra hjemmesiden til Espen Lee Security

Nå bor han deler av året i Florida (her er han Espen Lee) hvor han tilbyr fiskeopplevelser til turister. I tillegg driver han et kombinert innkreving- og sikkerhetsfirma.

– I Norge er det ikke ulovlig å skylde penger, og det er en av grunnene til at jeg kan leve av det jeg gjør. Hadde det vært ulovlig å skylde penger hadde vi hatt gjeldsfengsel og da hadde flere gjort opp for seg. Hvis du låner bort penger til noen som ikke gidder å betale tilbake går du til myndighetene og sitter som regel igjen med et papir hvor det står at personen skylder deg penger. Etter hvert blir du drit lei av at du ikke får pengene dine, og da ringer du kanskje til meg.

Men du er ikke torpedo?

– Nei, en torpedo er en som ofte ikke spør etter pengene en gang. Han er betalt for å ødelegge en person, det synes jeg er en vesentlig forskjell.

Les mer

Overskriften betyr alt

Av , 1. March 2011. Postet i Gangsigns
0

Nå har endelig johnny klart å sende meg bildet av Caroline Andersen som ikke ville flashe gangsign. “Jeg er i mot Hiphop” som hun selv sa, så her er hennes opposisjons-sign.

Caroline Andersen

Caroline "Hatebabe" Andersen

 Videre skrøyt også Johnny og Pål av å ha vært på hytta til Ivar Dyrhaug og her i Røyking dreper holder vi det vi lover og legger ut fotobevis:

Grandmaster Dyrhaug

Ivar "Grandmaster" Dyrhaug

Les mer

Stripper og tidligere pornoskuespiller Caroline Andersen var gjest i Jaa9 (Johnny), OnklP (Pål) og Jo Kjærems P3-program Røyking Dreper søndag 27. februar.

Selv om det er to år siden hun spilte i sin siste pornofilm ville Røyking Dreper snakke litt med henne om dette. Under praten kom det frem at Johnny og Pål også kunne vært i samme bransje.

Hør hele intervjuet med Caroline Andersen her:

[audio:http://p3.no/wp-content/uploads/2011/02/RDCaroline.mp3|titles=Pornoprat med Caroline Andersen|artists=Røyking Dreper]

LAST NED: Røyking Dreper-podkaster

Caroline Andersen (Foto: carolineandersen.no)

Caroline Andersen (Foto: carolineandersen.no)

Tilbudt pornoroller

– Jeg og Pål har blitt tilbudt roller i pornofilm vi også, forteller Johnny.

Forespørselen kom etter at Johnny ved en tilfeldighet oppdaget at en sang han hadde laget ble brukt i åpningsscenen til en av Rocco og russen-filmene.

LES OGSÅ: Dag Sørås i Røyking Dreper

Filmfolkene lurte på om Johnny og Pål ville spille inn en slags hiphop-pornofilm inspirert av Snoop Doggs Girls Gone Wild: Doggy Style.

– Vi skulle bli sugd mens vi rappa, sier Pål.

Det ble det ikke noe av.

Skitne penger?

– Jeg fikk faktisk honorar for sangen til slutt, pornopenger altså, sier Johnny.

Caroline Andersen, som i 2008 og 2009 spilte inn i underkant av 20 pornofilmer med titler som Våte Midsommardrömmer, Gloryhole og Kvinnofengelset, ville vite om Johnny følte seg skitten da han mottok honorar for å ha bidratt til en pornofilm.

– Jeg følte meg ikke skitten, men litt misbrukt. Jeg visste jo ikke at sangen ble brukt i filmen en gang.

– Det er ikke så ille som folk skal ha det til, mener Caroline.

– Nei, jeg liker jo penger, sier Johnny.

LES OGSÅ: Hva f**n er det med deg?

Røyking Dreper. (Foto: Glenn Karlsen)

RØYKING DREPER HØRER DU PÅ P3 SØNDAG KL 12-14.

Les mer