Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim i Radioresepsjonen. (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim i Radioresepsjonen. (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Radioresepsjonen tilbake på jobb

72
Skrevet av:
Publisert 14:50 5 august, 2013

Om én uke, mandag 12. august, starter Radioresepsjonen-høsten 2013 på NRK P3, og Steinar, Tore og Bjarte har sin første RR-sending på nesten åtte måneder.

Steinar: Det stemmer, og i dag er det første dag på jobb etter sommeren. Den har vi til nå brukt på å spille inn en ny trailer, altså en egenreklame, for radioprogrammet vårt. Opptakene har vi sendt til en som heter Børge, som skal redigere den nevnte traileren ferdig. Børge jobber på NRK Tyholt i Trondheim og er en av Norges fremste på sitt felt. Han bor sannsynligvis i Trondheim.

Tore: I hvert fall i Stor-Trondheim.

Bjarte: Ellers har vi egentlig bare møtt hverandre og snakket litt sammen. Jeg har fått to tjukke tomler ned for min mulige plan om å kjøpe en Honda Element, som er en bil, og jeg har sjekket at printeren fungerer. Det må jeg gjøre for å få ro i sjelen. Jeg vil nødig stå der, rett før sending neste mandag, med en ikke-fungerende printer.

Tore: Og vi har spist lunsj, selvfølgelig. Jeg gikk for tre brødskiver: én med egg, kaviar og gulost, én med gulost og én med brunost. I de små ostepakkene i NRK-kantina er det to gulostskiver, men bare én brunostskive, noe som er et mysterium.

Steinar, Tore og Bjarte på verandaen. Solbrillene Tor har på seg har han kjøpt av Bjarte for 500 kr. De var litt for store til Bjarte, og Bjarte har gått tilbake til sine gamle, mer passende briller. (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3)

Steinar, Tore og Bjarte på verandaen. Solbrillene Tore har på seg har han kjøpt av Bjarte for 500 kr. De var litt for store til Bjarte, og Bjarte har gått tilbake til sine gamle, mer passende briller. (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3)

Steinar: Riktig. I samarbeid med kantina, som stilte med råvarene, lagde jeg meg en salat. Jeg tok litt av omtrent alt som fantes i salatbaren, bortsett fra artisjokker, til og med vannkastanjer, tok jeg, pluss to bløtkokte egg, Chili explotion og pasta.

Bjarte: Er pasta egentlig salat?

Steinar: Det er en del av salatbaren i hvert fall.

Tore: Det synes jeg er å lure karbohydrater inn bakveien, hvis det er lov å si.

Steinar: Munnen er vel strengt tatt hovedveien for karbohydrater.

Bjarte: Hehe. På meg ble det tre knekkebrød: ett med brun- og to med gul- eller hvitost og marmelade, pluss to bløtkokte egg.

Tore: Bolemat, som vanlig.

Bjarte: Ja.

Steinar: Resten av dagen skal vi bruke på å snakke litt om humorerfaringer, hva vi har gjort siden sist. Bjartes Gollum-sketsj fra tv-programmet Underholdningsavdelingen skal vi for eksempel snakke mye om …

Tore: … Og kanskje at jeg har spilt i en sit-com, som ikke har kommet på tv ennå. Om den kan jeg si at det kommer til bli familieunderholdning for hele familien, ikke noe smale greier. Jeg spiller en køddete karakter som heter Frode Pedersen, ikke Torry Pedersen, slik jeg ønsket. Han har to unger og er sammen med Pernille Sørensen, eller en karakter spilt av Pernille Sørensen. Lisbeth heter hun.

Bjarte: Salander?

Tore: Hehe.

Steinar: Hun heter Lisbeth Salander, og du hater henne, du hater kvinner.

Tore: Hehe.

Steinar: Jeg har spilt inn en ny sesong av Lillyhammer. Den skal hete Lillyhammer sesong 2, og karakteren min heter fortsatt Roar Lien. I tillegg kommer filmen “Mormor og de åtte ungene” snart ut. Jeg danser i denne filmen, som er en musikal, og jeg er forberedt på mobbing.

Tore: Det bør du være. For bare det lille jeg har sett legger grunnlaget for en hel masse mobbing.

Bjarte: Jeg har spist hamburger på Jafs på Kongsberg flere ganger.

Steinar: Jeg har spist på Max i Kjellstad-krysset i Lier.

Tore: Jeg og!

Steinar: Rart vi ikke møttes.

Tore: Også både kan og bør jeg fortelle at vi fløyet helikopter. Det skjedde i mitt utdrikningslag, som forresten ikke betyr at jeg skal gifte meg. Men hvis jeg skulle ha giftet meg, kan du si at Steinar skulle ha vært forlover, og at vi har fløyet helikopter.

Steinar: Jeg har et bilde av oss foran helikopteret:

Tore, Steinar og Bjarte foran et helikopter. (Foto: En Steinar kjenner)

Tore: Tenk hvis det lille helikopteret hadde kræsjet med oss tre inni. Det hadde vært synd både for de nærmeste og for lytterne, mest for lytterne, sannsynligvis.

Bjarte: Jeg skrev testamentet mitt i en SMS og sendte det til min samboer Cato før turen.

Steinar: Hvis vi hadde omkommet: Hadde det da vært hilseprotokoll på VG Nett? Hadde man kunnet se våre liv i bilder.

Tore: Jeg vil dø alene, slik at det blir mitt liv i bilder, ikke bare bilder hvor jeg er sammen med dere.

Steinar: I morgen legger vi ut på en ny reise. Vi skal på seminar, og i år drar vi til Rio de Janeiro, neida, vi drar til Stokkøya i Trøndelag, for der har sjefen vår, Vilde Batzer, sagt at det er fint. Det er langt som faen, og de har badestamp der, men personlig skal jeg nok ikke opp i noen stamp.

Bjarte: Ikke jeg heller. Jeg og Steinar deler et stamp-hat.

Tore: Da får jeg bade alene, eller sammen med Vilde Batzer, da.

Bjarte: Du kan få fotsopp, jeg er sikker på at du kan få fotsopp.

Tore: Da kan du vel få fotsopp i Frognerbadet også, da?

Bjarte: Ja, du finner meg ikke i Frognerbadet, for å si det sånn.

Steinar: Stamp er et ekkelt bad, det er et seksuelt bad. Jeg liker det rett og slett ikke.

Tore: På seminaret skal vi i hvert fall diskutere spaltene i programmet, gamle som nye. Jeg mener vi bør ha en sosiale medier-spalte, nesten som Current Affairs/Aktualitetsmagasinet, bare at alt er fra sosiale medier. Eksempel: Anne Holt skriver «Åh, det er så deilig at vi lesber kan adoptere barn» og sånn på Twitter, og vi diskuterer det i studio.

Bjarte: Jeg tror vi kommer til å beholde Postkassen, men Vitsespalten tror jeg kan bli tatt opp til en kraftig diskusjon.

Steinar: Slutt å tenke høyt! Dette skal vi diskutere på seminaret!

Tore: Vi gleder oss absolutt til mandag. Følelsen foran den kommende RR-sesongen er god.

Radioresepsjonen hører du på NRK P3 fra og med mandag 12. august.

Tags: , , ,

Del "Radioresepsjonen tilbake på jobb"