Steinars Sagens Gulasj-EXTRAVAGANZA

36
Skrevet av:
Publisert 13:30 18 november, 2008

Gulasj er en nydelig ungarsk rett, og kan minne om en blanding av norsk lapskaus og suppe. Men ikke blir skeptisk, gulasj er veldig godt! Her er en oppskrift som jeg har fått av tatervennen til Tore. Han heter Thomas. Kun små justeringer er gjort, men allikevel kaller jeg denne retten “Steinar Sagens Gulasj-EXTRAVAGANZA”. Og den er ikke vanskelig å lage i det hele tatt!

STEINAR SAGENS GULASJ-EXTRAVAGANZA

Dette trenger du til cirka 4 personer.

1 paprika
3 ts paprikapulver
ca. 500 g biffkjøtt (mørbrad eller flatbiff (hvis det er lov å si…))
2 ts salt
1 ts pepper
1 fersk chili
5 poteter
3 ss tomatpuré
1/2 purre
1 løk
3 fedd hvitløk
noe tabasco
1 gulrot
1 liter kjøttbuljong
matolje til steking

Skjær biff, paprika, poteter og løk i terninger på ca 3X3 cm. Gulrot og purre skjæres i skiver.
Stek løk og hvitløk sammen til det blir fint og, eh, stekt.
Sleng biffterningene oppi og brun disse lett.
Tilsett tomatpure og bland dette godt inn. Tilsett paprika, poteter, purre, gulrot og kjøttbuljong.
Tilsett krydder, og la retten småkoke i en halvtimes tid, til grønnsakene er passe myke. For litt mer grautete konsistens kan man la det koke litt lenger.
Smak til med tabasco, krydder og evt. mer chili.

Serveres i dyp tallerken og spises med skje. Et par blingser med godt brød til er mega.

Velbekomme – håper det smaker!

Tags: , , ,

Del "Steinars Sagens Gulasj-EXTRAVAGANZA"