Steinar og Bjørns bærbare fredagsparty (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

Steinar og Bjørns bærbare fredagsparty (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

Steinar og Bjørns bærbare fredagsparty

32
Skrevet av:
Publisert 4:59 24 november, 2012

Nytt program! Det er offisielt:

I Radioresepsjonens pappapermrelaterte vårpause stiger et helt ferskt konsept frem: “Steinar og Bjørns bærbare fredagsparty” med Steinar Sagen og Bjørn Eidsvåg.

Programmet skal sendes på P3 hver fredag kl. 15 – 17 og starter opp i januar 2013.

– Min store sjanse

– Da det en dag gikk opp for meg at jeg ikke hadde så mye å finne på til våren, ringte jeg nummeret som lå øverst i “sist brukte” på telefonen, det kunne vært hvem som helst sitt nummer, men det var Bjørns. Klokka var 09.30, Bjørn sov, men latet som han ikke gjorde det, forteller Steinar.

– Det stemmer, for da Steinar ringte forstod jeg raskt at dette var min store sjanse, sier Bjørn.

Til å bli kjendis, mener du?

– Ja, du vet, jeg har prøvd meg både som prest og musiker, det funka ikke, snakkeprogram på TV 2 har jeg også hatt, men ingenting har liksom gått min vei, før nå, nå er det eget program på NRK P3. Kan jeg forresten si noe helt seriøst også?

Ja…

– Da vil jeg si at jeg er oppriktig veldig glad for dette, og at jeg gleder meg skikkelig til å lage radioprogram med Steinar.

Bjørn Amadeus Amarone Eidsvåg

Bjørn Eidsvåg, av Steinar, Tore og Bjarte i Radioresepsjonen også kalt “Losen”, “Bønna” eller “Bjørn Amadeus Amarone Eidsvåg”, er en av de mest brukte vikarene i RR. Han deltok i programmet første gang i 2008, i forbindelse med at Bjarte skulle imponere med en Bjørn Eidsvåg-parodi, men lot Bjørn gjøre parodien selv.

Nå går han altså fra å være los på Radioresepsjonsskuta, til å bli kaptein på sin egen radioskute.

Nok et blinkskudd fra “Steinar og Bjørns bærbare fredagsparty”-fotoshoot:

Steinar og Bjørns bærbare fredagsparty (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

Steinar og Bjørns bærbare fredagsparty (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

Du er 58, så du blir vel blant de eldre programlederne i P3, Bjørn?

– Åjajaja, og det er herlig å få muligheten til å øse av all den livserfaringen. På første redaksjonsmøte kommer jeg til å foreslå spalten “En uke nærmere døden, Bjørn. Hvordan føles det?”.

Steinar, i Radioresepsjonen sier dere av og til at Bjørn er litt treig…

– Ja, han er som et stort maskineri som må settes skikkelig i gang, han er ikke like kjapp i replikken som for eksempel min bror Tore Sagen, han snakker litt saktere, men jeg har hørt radioprogram på NRK P2 hvor folk ikke snakker kjempefort, og det går helt fint.

– Jeg har fått kjeft på grunn av dette. Forrige gang jeg var vikar for Steinar i RR, sa Tore etter sending: “Bjørn, nå må du begynne å snakke fortere”, bekrefter Bjørn.

– Tore og Bjarte skeptiske

“Steinar og Bjørns bærbare fredagsparty” skal i likhet med RR bli et relativt lettbeint show, men i større grad ta hensyn til at det er fredag ettermiddag. Programlederne skal ha ansvaret for å velge en del musikk selv (“Eg ser”, “Skyfri himmel” osv). Programnavnet er en hommage til Håvard “Howard” Syltes gamle P3-program “Howards bærbare fredagsparty”, i tillegg til Tore og Bjartes (muligens fiktive) lørdagsprogram på AM-båndet “Tore og Bjartes bærbare lørdagsparty“.

Hva sier Tore og Bjarte til at du skal ha program uten dem, Steinar?

– De er selvfølgelig veldig skeptiske, de er redd programmet skal ta over for Radioresepsjonen, slik at det høsten 2013 ikke skal bli RR allikevel, men “Steinar og Bjørns bærbare fredagsparty” hele uka.

Dette internettbaserte intervjuet avsluttes her med en bildeserie som virkelig viser hvor tøysete Steinar og Bjørn kan være sammen:

Steinar og Bjørn er allerede morsomme (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

Steinar og Bjørn er allerede morsomme (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3).

HAR DERE TROA PÅ STEINAR OG BJØRNS NYE PROGRAM?

Tags: , , ,

Del "Steinar og Bjørns bærbare fredagsparty"