Tore med Abid Raja-maleriet (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Tore med Abid Raja-maleriet (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Historien om Abid Raja-maleriet

21
Skrevet av:
Publisert 17:35 9 november, 2012

En Tore-historie i tre deler, fortalt til Kristoffer Pettersen Rambøl:

DAG 1:

Det hele starter en høstdag i høst. Jeg har vært på Grünerkløkka, en av Oslos mest vibrerende bydeler, og skal til å krysse Eventyrbrua som forbinder nevnte bydel med Oslo sentrum, da jeg i øyekroken ser noe som fanger min oppmerksomhet: et maleri, stående på bakken, inntil en mur. Det forestiller advokat og Venstre-politiker Abid Raja. Jeg synes det er et artig bilde, så jeg fisker frem mobiltelefonen fra lomma og fotograferer det. Dette fotoet deler jeg med alle mine følgere på nettstedet Twitter.

DAG 2 (men det har vært mange andre dager i mellomtiden):

Min bror, Steinar, blir per e-post kontaktet av en kvinne ved navn Maja Aas, som viser seg å være en av mine Twitter-følgere. Hun forteller at hun er kunstneren Mette Giævers barnebarn, og at det er Mette Giæver som har malt bildet av Abid Raja. Hun skriver til Steinar at hun ønsker å forære meg bildet, da det uansett ikke har blitt solgt for de to tusen fem hundre kronene det var verdsatt til da jeg så det på Eventyrbrua. Det skal være en gave, sier hun (vi kan kalle det en bursdagsgave – jeg fylte nemlig 32 på onsdag). Steinar er skeptisk da han ikke liker å møte mennesker han ikke kjenner fra før, han røper derfor for meg hva som er i ferd med å skje og avtaler med Maja Aas at hun skal komme til (den ordentlige) Radioresepsjonen fredag 9. november kl 11.00, og at jeg skal møte henne der.

Nærbilde av Abid Raja-maleriet, som egentlig bærer tittelen “Sky is the Limit”:

Abid Raja-maleriet (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Abid Raja-maleriet (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

DAG 3 (fredag 9. november):

Jeg får en telefon fra (den ordentlige) Radioresepsjonen om at det er besøk til meg der. Jeg tar med meg adgangskortet og to RR-t-skjorter, i forskjellige størrelse, da jeg ikke kjenner kroppsfasongen til kvinnen jeg nå skal møte. På veien plukker jeg i tillegg med meg RRs nettjournalist Kristoffer Pettersen Rambøl. Underveis glemmer jeg dessverre instruksen om at det hele egentlig skal være en overraskelse, at jeg ikke skal vite om bildet, og det at jeg har med Kristoffer for å ta bilder gjør ikke saken bedre. Jeg kommer på dette idet jeg treffer Maja Aas, og aner en liten skuffelse i øynene hennes. Hun spør: Visste du om det? Og jeg finner på en liten hvit løgn om at Steinar så vidt hadde røpet det for meg dagen før. Vi klemmer ikke, jeg burde ha klemt. Møtet er over på under ti minutter. Jeg forlater Radioresepsjonen og Maja forlater NRK to RR-t-skjorter rikere. Selv kan jeg ikke huske sist jeg var så lykkelig, der jeg rusler bortover de teppebelagte gangene i  NRK med et maleri av Abid Raja, det skal utvilsomt henge på en vegg jeg eier.

Tusen takk Maja Aas og Mette Giæver.

P.S. Mette Giæver har også malt bilder av både Tommy Sharif og Fabian Stang.

Bilde av Tore og Maja Aas:

Tore og Maja Aas (Foto: Kristoffer Pettersen Rambøl, NRK P3).

Tore og Maja Aas (Foto: Kristoffer Pettersen Rambøl, NRK P3).

Tags: , , , ,

Del "Historien om Abid Raja-maleriet"