Oppskrift på min livrett, Penne alla Vodka.
Publisert 11:11 10 oktober, 2008
Igår lagde jeg noe av det beste jeg vet, nemlig den deilige italienske retten Penne alla Vodka. Flere har spurt om oppskriften og her kommer den.
Du trenger:
– To bokser med hele tomater(sil av saften). Grovhakkede.
– 2 fedd hvitløk, finhakket.
– 50 g italiensk skinke, skåret i strimler
– 3 spiseskjeer smør.
– 50 g revet parmesan.
– 500 g pasta, helst av typen penne, eller pastarør som det heter i Norge.
– 1 dl kremfløte
– 1/2 dl Vodka
– 1 ts chilipulver
– 1 god klype med salt
Først smelter du smøret, det er greit. Så har du oppi hvitløken og lar det steke i 2 minutter. Etter det, putter du i skinken og steker det i ca. 2 minutter også. Deretter har du oppi tomatene og chilien og lar det putre i cirka 5 minutter før du har oppi fløte. Rør godt i blandingen etter at du har hatt oppi fløten mens den koker i et minutts tid før du har i vodkaen og lar retten koke i ytterligere 1 minutt. Husk å salte, det er viktig.
Mens du gjør dette må du ikke glemme å koke pasta ellers kommer du helt ut av takt. Når pastaen er kokt al-dente(som alle er så fryktelig opptatt av!) siler du den av og blander den med sausen vi allerede har laget og parmesanen. Voila! Penne alla Vodka!