Mine skoletter

19
Skrevet av:
Publisert 16:22 14 desember, 2011

For en god stund siden snakket jeg om mine nye vintersko på radioen til stor glede for både mine medresepsjonister og dere brukere. Etter massive respons både pr. e-post, sms og senere også pr. brev, lovet jeg at jeg skulle lage en nettreportasje om nyanskaffelsen. Jeg burde selvfølgelig laget saken umiddelbart etter sendingen, men lang lunsjer, kjendisfester, festpremierer og andre forpliktelser vi mediepersonligheter har, gjorde at dette ble utsatt gang på gang for deretter havne i det mange omtaler som ”glemmeboken”. Selv har jeg en ringperm der jeg oppbevarer den slags. Nok om det. Glemt ble det, helt til en ivrig og engasjert lytter via e-post minnet meg på at jeg tross alt hadde lovet Radioresepsjonens tilhengere å presentere vinterskoene på våre world wide web-sider, altså her hvor du digitalt befinner deg akkurat nå. Så her er saken.

Artikkelforfatteren viser stolt fram sine skoletter

Innledning.

Vinteren er godt i gang her i Kongeriket Norge, og mange lurer sikkert på; hvordan kan jeg fortsatt være hip og kul samtidig som jeg holder føttene relativt varme? Svaret på det er: SKOLETTER!

Hva er egentlig en skolett?

Skolett er ankelhøy fotbekledning i skjæringspunktet mellom sko og støvlett, og på engelsk omtales skotypen som ankle boot som igjen blir det vi kaller en ankelhøy sko.

Min høyre skolett.

Fordeler med skoletter og hvordan den brukes.

Fordelen med skoletter fremfor vanlige lave sko på vinterføre er åpenbare. Man slipper å få snø på sokken, for dermed bli våt og senere kald på føttene. Den er allikevel ikke så høy at det vil oppleves som ubehagelig og klamt, og man kan med hell bevege seg innendørs – for eksempel på arbeidsplass eller studiested –  over relativt lange perioder uten at det vil føles ubehagelig. Det er derimot viktig å kombinere skoletten med en passende sokk eller strømpe, og jeg vil på det sterkeste anbefale ullsokker av typen mellomtykk i kombinasjon med fottøyet. Ull velger jeg fordi det er varmt, det puster og som sikkert mange vet allerede – det holder seg varmt til tross for at det er fuktig eller vått. Gode ullsokker selges i enhver sportsbutikk, gjerne i såkalte 2-packs. Det er også av største viktighet at man velger sokker som er høye nok, det vil si høyere enn selve fottøyet. Sokken har nemlig den egenskap at den transporterer fukt opp langs ankelen der fukten frigjøres. 

Personlige betraktninger og konklusjon

Skoletter er perfekt for deg som fortsatt ønsker et stilig ytre til tross for den noen ganger rufsete værtypen vi har her til lands. Jeg vil også benytte anledningen til å komme med et lite tips. Ettersom de fleste skoletter har glidelås er de også lette å ta av og på. Benytt derfor enhver anledning til å ta av skolettene når du har mulighet, for eksempel når du sitter foran datamaskinen over en lengre periode og skriver en internettreportasje om skoletter. Da vil både føttene og skolettene lufte seg, og du kan gå hjem på tørre og varme føtter.

Oppsummering og tips:

– bruk ullsokk som er høyere enn skoletten
– luft når du kan
– skoletter er stilig
– kan brukes til hverdags og fest (perfekt nå i julebordsesongen!)
– sett inn skoletten med fet skokrem før du begynner å bruke dem og når du setter dem bort ved slutten av sesongen
– Hvis noen mobber deg pga. skoletter, si at Steinar i Radioresepsjonen bruker det. Da vil nok pipa få en relativt annen låt.

 Lurer du på noe om skoletter eller fottøy generelt, still gjerne spørsmål i kommentarfeltet under, så skal jeg svare så godt jeg kan.
Bildegalleri av skolettene finner du hvis du trykker her:

Skolett med glidelåsen i åpen posisjon.

Skoletten sett fra høyre side.

Skoletten sett ovenifra. Bildet avslører at skoletten er produsert av sko- og skolettprodusenten Camper.

Huff, småstein i undersålen kan ripe opp parkett og tarkett. Pass på!

Skolett med glidelåsen i lukket posisjon. Pass på sokk og legghår! Au-au-au!

For at du skal du skal forstå hvor stor skoletten faktiskt er, tok jeg et bilde av skoletten ved siden av en Hannah Montana-pocket.

 

Tags: ,

Del "Mine skoletter"