Steinars FÅR/KÅL-oppskrift
Publisert 13:09 22 september, 2008
STEINAR SAGENS (ikke helt unike) FÅR/KÅL-oppskrift
Til seks personer:
3 kg fårikålkjøtt
3 kg hodekål
8 dl vann
6 ts salt
8 ts hel pepper
litt mel
poteter
litt smør
Kjøp en stor kjele eller lån av en sur nabokjærring som sikkert har denslags.
Skjær kålen i båter og legg kål og kjøtt lagvis. Begynn med smør nederst i gryta, for at ikke det skal svi seg. Salte og pepre litt rundt omkring, og hell på vann helt til slutt.
Deretter lar du vannet koke opp. Når det har kokt, skru ned temperaturen slik at det småputrer. Sånn kan det stå i timevis, men etter 2-2,5 timer er det ferdig. Ikke få panikk hvis kålen ikke blir brun og herlig den første timen. Det synker sammen etter hvert. Husk også at Fårikål er bedre dagen etter, så det kan jo være lurt å lage dobbelt så mye, så du kan slurpe det i deg neste dag også.
Server med mandelpoteter, Aalborgs Jubileums Aquevit og lokalt øl (jeg brukte Ringnes)
Velbekomme!