Bakomvalgvaka-bloggpost

43
Skrevet av:
Publisert 1:00 13 september, 2011

Hei bloggen! (det er slik bloggere bruker å starte, er det ikke?)

Radioresepsjonen minutter før sendestart. Foto: Vilde Batzer

Mitt navn er Vilde. Jeg fikk det ærefulle oppdraget av nettredaksjonen om å blogge fra det som skjedde bakom valgvaka. Dette ble resultatet.

Bakominfo:

Dette er min debut på RR-bloggen. Til vanlig er jeg redakssjonssjef i P3, for humor og underholdningsprogrammene. Du kan også, som Radioresepsjonen, kalle meg assistent.

De liker ikke så godt å ha en sjef og de synes visstnok jeg ser litt ung ut, så jeg har sagt det er ok at de kaller meg assistent hvis det får dem til å føle seg bedre.

Men innerst inne vet de hvem som bestemmer lønna, så jeg vinner alt i alt.  Utover å være assistent/sjef er jeg glad i å ta bilder med hipstomatic-appen.

Her sitter Katrine og jeg. Jeg har prikker, Katrine har mørke, vakre krøller. Det er veldig mørkt nå, og for å gjøre situasjonen så autentisk som mulig er bildet uten blitz. Legg merke til at P3-logoen på telefonen min. Vi er litt hjernevaska vi som jobber her. Foto: Privat

Sammen med Steinar, Tore og Bjarte er det vi to som er på jobb her i P3 i kveld. Kim Erlandsen er på jobb hjemmefra, han fikser alt som fikses kan av tekniske ting.

Katrine er en veldig flink nettjournalist, og i dag styrer hun chatten.

Litt kuriosa om Katrine:  Selv om hun bare er 23 har hun jobbet i P3 siden hun var 17 år. Det er nesten det samme som meg, bare at jeg starta når jeg var 15 år. Neida. Joda.

Ok. Nok om oss. Her begynner bloggen.

Vi startet kvelden med indisk mat kl. 21.

Tore valgte Tandoori. Det var ikke helt uproblematisk å hente mat til Tore. Les mer om det under. Det er for mye å fortelle i bildeteksten. Foto: Vilde

21.00: Indisk oppvarming.

Apropos assistent. Å være sjefen dems er ofte ganske likt som å være assistent. Det var nemlig jeg som hentet maten i dag. Det er noen av de tingene vi sørger for at de slipper å styre med selv. Da jeg skulle hente maten begynte innehaveren å krangle litt med meg.

Han oppdaget at Tore hadde bestilt medium tandoori og ble veldig stresset. Han mente Tore alltid spiser Madras og ingenting annet.

“Men Tore sa medium pluss til meg”, sa jeg.

“Nei, Tore spiser ikke medium pluss. Han spiser bare madrass”.

Det hele ble litt opphetet ett øyeblikk og det endte med at vi måtte ringe Tore og sjekke.

Tror Tore følte seg litt presset, eller så kan det være at jeg tok feil. Uansett; Tore ville VELDIG gjerne ha madrassstyrke, så kokken måtte lage ny mat til han. Litt drama før sending der altså.

En kopp til hver til stjerne og en på deling til bakomteamet

Etter vi hadde spist indisk ble alle veldig slappe.

22.35: Godteri.

Siden alle ble veldig slappe tok jeg fram “overraskelsen”; en godterikopp til hver som skulle holde dem våkne og fulle av energi utover natta.

Hvis du hørte det første stikket hørte du at det gav god effekt. Da ble jeg som assistent/sjef glad; planen fungerte.

22:05: Sendinga er igang.

Mens gutta pratet åpnet sendinga chattet Katrine. Jeg personlig fikla litt med et bilde i Photoshop og lagde denne bloggposten:

Følg hele valgvakesendinga og vinn tre personlige premier. La på tekst og greier, ikke vanskelig å se at denne dama har studert binære tall en gang i sin tid.

22: 35: Dehydreringsdrama

Akkurat i dette øyeblikket tar jeg en pause fra bloggen for å hjelpe Steinar med å få i seg litt farris.  Han er litt opphetet,  sier han.

Studio k85 på Marienlyst, hvor Radioresepsjonen sender fra.

Tilbake. Her er et bilde jeg akkurat tok fra utsiden av studioet til Radioresepsjonen, på vei tilbake etter at jeg hentet farris.

Litt fakta om denne døra:

Tidligere var denne døra uten vindu, men dette ble endret da vi pusset opp studio i fjor (mens Radioresepsjonen lagde TV).

Da de kom tilbake i til oss i februar ble det litt trykket stemning, ettersom alle nå kan se inn i studio. Etter mye om og men fikk vi ordnet persienner, slik at de kan stenge for innsynet.

Dette bildet er derfor litt legendarisk. Bjarte ser nesten ut som han liker det. Kjekk mann, denne Bjarte.

Holder seg godt. Med unntak av Harald Are Lund og noen ytterst, få andre er Bjarte en av de eldste som jobber i P3.

Jeg tror han allerede har begynt å tenke på pensjonisttilværelsen sin, men jeg prøver å minne han på at han har gode 20 år igjen i P3 hvis han vil.

Time 3 er igang. Gutta er litt varme. Foto: Vilde

00:03: TIME 3!

Vi er inne i den noe legendariske time 3, for andre gang i RR-historien.

2 timer har gått enormt kjapt og chatten koker. Det er rekord inne nå. Vi  tok ikke høyde for at dere var så crazy etter chat, trodde dere var for gamle/Unge til at dere kunne mIRC?

00:05: “Kan du være så snill å skru ned lyden du?”

På tide med politisk stavmikser. Bjarte kom akkurat ut av studio for å forsikre seg om at jeg har skrudd av lyden ute i lokalet.

Det er de veldig nøye på, og en gang kom jeg til å røpe hva Bjarte sa. Det var ikke så populært. Da ville de skyte meg, men jeg hadde kjole på meg og det tar de hensyn til.

De har tross alt litt empati. Jeg tror heller ikke de liker jenter med blåmerker. Derfor går jeg alltid med kjole på jobb. Men nok om det.

00:11: “Dere er IDIOTER om dere ikke PØDKASTER!!!”

Flere har spurt om denne sendingen blir podkastet. Såklart har vi sørget for det. I morgen tidlig kommer Kristine, som er assistent på ordentlig, på jobb og hun klipper alle podkastene til Radioresepsjonen.

Det tar ca en time å klippe en podkast, men i morgen tar det nok litt lenger tid. Så ikke KLIKK på forumet om den ikke er ute til midnatt, ok?

00:15: MER JUNK!

Vi har tilogmed kjøpt inn konfekt. Fint skal det være på valgvaka. Dette er ikke reklame, kun til illustrasjon. Foto: Vilde

På tide å gi gi gutta litt chips. For å være sikre på at de holder ut har jeg brukt nesten 400 lisenskroner på frukt og godteri. Tilgi meg, dere som betaler lisens (Hei til dere!). Men ok, det er en av de få utgiftene vi har med denne valgvaka, så det får gå.

Ok, nå merker jeg at jeg er fersk på blogging. Så nå spør jeg dere; Hva lurer dere på? Hva vil dere se? Hva kan jeg røpe?

00:23: CHATREKORD!

Jeg sjekker chatten. Dere er helt ville. Kim sier det er rekordmange inne. Det tror jeg på.

Loffe spør om jeg kan ta bilde av utsikten fra studioet. Siden dere betaler lisens (Hei til dere igjen) og derfor betaler lønna mi gjør jeg som jeg får beskjed om. Dere er jo de egentlige sjefene.

Utsikt fra studioet. Bilde tatt etter ønske fra Loffe.

Dette er det de ser. Veggen er egentlig knallrosa, selv om den ser litt sjattert ut på bildet. De har utsikt til toalettet her i p3. I det siste har det vært en intern debatt om dovanene til gutta i P3, men det er en helt annen bloggpost.

Over toalettdøren henger diverse utmerkelser vi har fått, samt et premieskap.

Øverst til venstre i skapet kan dere skimte prisen P3morgens Ronny Brede Aase fikk av kulturdepartementet for sin bruk av det nynorske språket. Hør på P3morgen, sier jeg bare. De er på plass i morgen tidlig, kl. 06.30, men jeg vet at Ronny sitter oppe og følger valgvaka. Han tåler lite søvn, denne Ronny. Men også det er en helt, helt annen bloggpost.

00:44: Svar på spørsmål fra Joa

Et kvarter igjen, dette gikk fort. Mange kommenterer musikken.

Her kan du se hvilke låter som ble spilt under RRs valgvake 2011.

Joa: De prater ganske mye sammen. De er ikke kjent for å gå tom for ting å prate om. Men de sparer noen historier til de er på lufta.

00:50: Jeg spiser rester

Jeg tar turen innom kjøkkenet og henter litt snaks. Skjønner godt at folk som jobber nattskift har større fare for å legge på seg. Det sier i hvertfall bedriftslegen vår. Han er en klok mann. Visste dere at vi i NRK har både allmennlege, bedriftslege og helsesøster? Og psykolog. NRK-folk trenger mye oppfølging. Eller som vi sier; Vi blir tatt godt vare på.

Jeg spiser rester og tar bilder av det. Dette er kanskje det beste journalistiske høydepunktet i denne saken. Neida, jeg tulla. Jeg prøver bare å fylle opp bloggen.

00:56: Bildesensur

Tok bilde av skytinga. Det ene bildet, hvor Tore sikter, har vi nettopp valgt å sensurere. Det ble for drøyt, tilogmed Tore var enig i at han ligner for mye på noen man ikke bør ligne på.

Det er litt ekkelt, dette og, er det ikke? Men jeg lover, det er bare en lekepistol.

00:10: Sensurert versjon kommer.

Glem det som står over. Vi er litt trøtte og uten dømmekraft. Vi trekker derfor bildet og kommer med et nytt. Litt drama igjen, der altså. Slik er journalistlivet, valg og ekte dilemmas hele tiden. Særlig for ferske bloggere som meg. Driver og fikser på et nytt bilde.

00:15: Natta!

Tore og Steinar forlater studio og venter på Bjarte, som forsvant. Han ble funnet kort tid etter bildet ble tatt og de rett hjem i en taxi, siden de skal være tilbake på jobb kl. 08 for å lage ny sending. De tar taxi sammen, såklart.

To trøtte, men fornøyde brødre venter på sin noe eldre og enda trøttere venn. Foto: Vilde

 01:27: Bildesensur x 2

Vi har bestemt oss for å fjerne skytebildet vi la ut. Det var for drøyt, så jeg legger inn et bilde av noe pent i stedet. Blomstereng. Sånn, nå har dere glemt det skytebildet.

Kompenserende tiltak: Blomstereng.

 01:42: Sensuert bilde:

Vi kom fram til at dette bildet av avslutninga verken er støtende eller skummelt. Du ser tydelig at Bjarte trekker på smilebåndet, det er et godt tegn på at det ikke på noe tidspunkt har skjedd noe grusomt der inne.

Etter mye fram og tilbake kom vi fram til at dette bildet fra skytinga går gjennom sensuren.

01:56: På tide å å ta farvel med en dramatisk historie #2.

Studio står forlatt, restene er spist opp og vi er trøtte. Det er på tide å gå hjem. Siden det er en rimelig forutsigbar slutt kan jeg avslutte med å nevne noe helt privat til slutt, for å toppe bloggen rent dramaturgisk. Jeg var på fotballtrening rett før jeg hentet den indiske maten og da ble jeg skada, dere.

Ble meid ned av en stor mann. Rått parti. Jeg tok riktignok kråkert på han, men det var jeg som ble skada. Jeg kjøpte derfor en ispose og gledet meg til å ise ned foten min da jeg kom på jobb..

Men isposen viste seg å være UTGÅTT PÅ DATO, så under hele denne bloggens skapelse har foten hovnet mer og mer opp. Så nå er den megastor, og både Tore og jeg har blitt haltende krøplinger. (Og som om det ikke var nok; i går ble jeg stukket av veps og havnet på legevakta. Men det er også en helt, helt, helt, helt annen bloggpost). NÅ skal det soves, ny dag i morgen tidlig. Ta godt vare på hverandre; ikke bli stukket av veps. Og tusen takk for at dere fulgte Radioresepsjonens valgvake. Det setter vi stor, stor pris på.

Takk for meg!

Forlatt. Alene. Gutta har ryddet studio, og det står og puster til de kommer tilbake i morgen. God natt. Foto: Vilde

Spilleliste: komplett liste fra valgvakesendinga

Klikk her for å lese kommentarene til Bjarte og Steinar om fine kommunevåpen og søte fylker.

Ps: Sjekk ut Radioresepsjonens mimekviss.
Ps 2: Her finner du forresten valgresultatene.

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Bakomvalgvaka-bloggpost"