Om livet som promovoicer i NRK (med lydeksempler!)

52
Skrevet av:
Publisert 12:01 30 mars, 2011

Tore leser inn promovoice i studio.

Som mange av dere lyttere allerede vet, har Steinar og jeg stemme på flere av NRKs internreklamefilmer, eller promoer, som det kalles for short. Av åpenbare årsaker får ikke Bjarte ta del i dette. Her kan du lese om hvordan livet som promovoicer i NRK arter seg.
Du har sikkert sett dem mellom Dagsrevyen og Puls, mellom Der ingen skulle tru at nokon kunne bu og Urix eller kanskje mellom Pinlige sykdommer og Trygdekontoret? De dukker til stadighet opp på “iddiotboksen” din, disse såkalte promoene for NRKs TV programmer. Og når du sitter der med lathansen i den ene hånda og calvadosen i den andre, klarer du ikke å fri deg fra å undre: Hvem er det som har stemmen på disse små egenreklamene? Jo, det er blant annet brødrene Steinar og Tore Sagen.

Døren til Promoavdelingen, eller Perleporten som den også kalles.

 Promoavdelingen ligger i femte etasje i Fjernsynshuset på Marienlyst. Det er cirka sju minutters gange fra Radioresepsjonens hovedkontor på taket av Radiohuset, så det gjelder å være ute i god tid.

Lydgeniet Marius Hansen. her flankert av promoproducer Jonas Benjaminsen og yngste til Sagen sine.

 Inne i promostudioets kontrollrom møter man først lyddesigner, plateprodusent og låtskriver Marius Hansen. Han har bidratt på flere store utgivelser de senere årene. Antakelig har du nytt noen av hans produksjonen. Enten du har danset hårdt til Bambee, Shortcut og Infinity, eller nytt en iskald Caipirinha i en sexy putekrok på en chilloutlounge mens sweet ambient music fra plater som Café del Mar eller Chilled Ibiza II strømmer ut av høyttalerene.

Manus med voiceteksten til Ari og Pers bærbare fredagsparty.

Hansen tilkaller sine promoproducere. Av disse får jeg utdelt manus som jeg leser inn i studio. Denne fredagen har jeg lest inn promovoice for Ari og Per, Åse Tonight, Mesternes Mester, Kulturstripa og Trygdekontoret. Når jeg er ferdig går jeg ut i kontrollrommet hvor jeg signerer et ark i en perm. Dette for å holde styr på hvor mange voicer jeg har lest. Cirka en gang i kvartalet betaler promoavdelingen sine voicere. 300 kroner er honoraret per tekst, så du skal leve relativt asketisk hvis du ønsker å bli rik av promovoicelesing alene. Slik fungerer det altså, takk for i dag, ha en trivelig helg!

Hør råopptaket fra promostudio her:

Ariogperuprossessert

Og sånn ble det:

AriogPerVO

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Om livet som promovoicer i NRK (med lydeksempler!)"