Tores jingleskole

66
Skrevet av:
Publisert 15:11 4 mars, 2011

Finpussing.

I dag ferdigstiller jeg vignetten til den nye spalten Current Affairs. Her får du et eksklusivt  innblikk i hvordan jeg jobber frem Radioresepsjonens jingler. I tillegg får du muligheten til å mikse din egen Current Affairs jingle.

Å lage en Radioresepsjonenjingle kan virke såre enkelt. Det er det også. Først må du skrive ned ord eller vendinger du assosierer med spaltens navn. Jeg pleier å gjøre det på data.

Deretter går du i studio og leser inn disse ordene og vendingene. I og med at jeg bruker et veldig enkelt redigeringsprogram(Digas) legger jeg på de effektene jeg ønsker, i dette tilfellet romklang, i studio. Hvis du har mer avansert utstyr kan du legge på effekter i etterkant. Her kan du høre råstoffet til det som skal bli spalten Current Affairs.

Råmateriale Current Affairs

Det som tar mest tid er å finne en passende melodi. I dette tilfellet søkte jeg på ordet News i NRKs musikkarkiv. Da dukket melodien News Impact opp. Jeg laster så denne inn i prosjektet mitt. Som du hører er musikksnutten lenger enn vignetten. Jeg har altså klippet den litt ned.

News impact

Hvis du nå recorder både råmaterialet og melodien kan du mikse sammen din helt egen Current Affairs jingle!

Her kan du høre min versjon. Legger også ved den splitter nye jinglen til Den Store Påleggtesten.

Current Affairs

Den Store Paaleggtesten

God helg og på gjenmunn!

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "Tores jingleskole"