Tacoloff-oppgjør i P3-huset

68
Skrevet av:
Publisert 13:53 25 juni, 2009

Onsdag kveld fikk P3-huset på Hovefestivalen besøk av to forbanna tacoloff-bakere, etter massiv negativ omtale av tacoloff i RRs sendinger fra Hove.

Under sine sendinger fra Hovefestivalen har Radioresepsjonen gitt matretten tacoloff, fra en av bodene på festivalområdet, hard medfart. Det resulterte i at innehaverne av boden avla et lite hyggelig besøk i huset hvor NRK P3s folk bor under festivalen.

– Klokka var blitt godt over midnatt da to sinte loffbakere dukket opp hos oss. De mente at P3 og NRK hadde ødelagt for salget av tacoloff på festivalen, og at vi måtte sende ut en lydmelding fra alle scenene på Hovefestivalen hvor vi beklagde omtalen. Hvis ikke skulle de saksøke oss. Temperaturen var høy og det var utrivelig, forteller Kristoffer Arnesen, som er prosjektleder for P3s festivalsommer.

– Ikke særlig godt

Hendelsen har utløp i RRs sending mandag:

– Jeg tenkte, taco er alltid godt. Men i boden hadde de ikke vanlig taco, de hadde noe som het tacoloff. Tacoloff med potetmos med baconbiter. Det var økologisk, men ikke særlig godt, uttalte Steinar Sagen da han oppsummerte sine siste 24 timer i Radioresepsjonens show mandag.

Onsdag tok han igjen opp tacoloff-tråden.

– Nå har jeg dårlig samvittighet. Jeg hører nemlig at han som lager tacoloff er i ferd med å bli ruinert. Så nå må jeg si at jeg tror tacoloffen har blitt bedre. Jeg vil ikke anbefale den, men den er nok ikke like jævlig nå som da jeg spiste den, sa Steinar i går.

Frustrerte bakere

Sviktende salg av tacoloff utover onsdagsnatta satte sinnene i kok hos Svein Arve og Nina Haugland fra Bekkerein Gårdsmat, som driver tex mex-boden på Hove.

– Vi ble etterhvert utsolgt for de andre produktene våre, og da vi spurte kundene om de ville ha tacoloff i stedet, bare snudde de. De hadde jo hørt av Radioresepsjonen at tacoloff smakte vondt. Vi bestemte oss for å avlegge en visitt, og da vi ankom P3-huset fikk diskusjonen etterhverten høy temperatur. Vi tok vel litt vel hardt i, og kunne nok moderert oss noe, sier Nina og Stein Arve i dag.

Nina og Stein Arve opplyser at de har 6000 tacoloff til overs ved begynnelsen av festivalens siste dag. Totalt hadde de laget 10000 tacoloff før Hove.

Vil forsvare ytringsfriheten

Steinar Sagen sier i dag at han er lei seg dersom tacoloff-salget svikter, men at han ikke føler seg skyldig.

– Jeg er journalist, og journalister omtaler produkter. Det er rutine i Radioresepsjonen at vi snakker om hva vi har gjort de siste 24 timene, og når jeg spiser dårlig mat, opplyser jeg lytterne om det. Å forsøke å kneble den frie pressen på måten som tacolofferne gjorde i går, synes jeg er en skam.

Steinar sier han er glad han ikke var tilstede under tumultene i P3-huset.

– Dersom jeg hadde vært i huset, hadde det nok blitt stygt. Kokkene var jo klare til å angripe meg med tacoloff, og jeg var såpass nærme huset at jeg hørte bråket.

Tags: , , , , ,

Del "Tacoloff-oppgjør i P3-huset"