Biff Stroganoff, sent men godt.

9
Skrevet av:
Publisert 14:54 27 november, 2008

Hei! Her kommer oppskriften på Biff Stroganoff som jeg lovte dere for mange herrans uker siden. Retten er som vi nevnte på radioen oppfunnet av kokken til en gal russer som het Stroganoff. Russeren hadde mistet alle tennene sine og trengte en god, men lettyggelig rett. Egentlig burde retten altså hett: “Biff, kokken til den gale russeren Stroganoff” og det gjorde den kanskje en gang for alt jeg vet. Kanskje kokken het Stroganoff også, jeg vet ikke jeg. Jeg vet egentlig bare hvordan man lager den og knapt nok det.

Biff Stroganoff i rar og upraktisk suppeskål.

Biff Stroganoff i rar og upraktisk suppeskål.

Nok til 4 personer/porsjoner

400 g oksekjøtt (ytrefilet, flatbiff eller rundbiff)

2 ss smør

1 gul løk, grovhakket

2 ss tomatpuré

1 ts sherry

2 dl kremfløte

2 ts paprikapulver

salt og pepper

Skjær kjøttet i strimler og brun i smøret. Krydre. Ha i løk og brun sammen med kjøttet. Tilsett tomatpuré og sherry. Spe i fløte og la koke på/over lav varme i ca. 30 minutter.

Serveres med ris eller poteter. Ris er best. Hvis du er grønnsakstypen kan du ha det ved siden av også.

Sherry finner du gjerne i barskapet til foreldrene dine. Hvis det er låst pleier nøkkelen å ligge oppå barskapet eller i et annet skap. Gjerne et vitrineskap (vanlig i norske stuer, er ofte laget av treverk og har dører av glass). De drikker aldri sherryen uansett(fått det i gave fra jobben e.l.), så sjansen for at du blir tatt er liten.

Velbekomme!

Tags: , , , , , , , , , ,

Del "Biff Stroganoff, sent men godt."