– Det er helt umenneskelig

Ida har snart fulgt livsstilsrådene på veggen i tre måneder. Viser innsatsen resultater og har hun fått et perfekt liv?

De siste tre månedene har Ida lagt om kostholdet sitt, hun har begynt å trene minst fire ganger i uka og hun har fulgt alle triks og tips for å bli mer sosial og for å få det finere i hjemmet. Nå skal Ida endelig finne ut om det har gjort henne til et perfekt menneske.

– Det er jo et helvete å følge alle livsstilsråd. Det tar hele døgnet. Det er helt umenneskelig å gjennomføre det med glede, sier Ida når hun besøker psykologen for å snakke om prosjektet.

Ida besøker en forbrukerøkonom for å se om det er økonomisk mulig for henne å fortsette med denne livsstilen. Kontoutskriftene viser at hun har brukt 38 000 kroner på den nye livsstilen, og Ida må be om lønnsforhøyelse.

Hun ber blant annet Leo Ajkic om hjelp, før hun går for å diskutere lønna si med sjefen.

idaleo

Slitsomt å være perfekt

For tre måneder siden gikk ida til psykolog for å finne ut hvor lykkelig hun var. Psykologen mente at Ida burde se på en måte å redusere stress-symptomene og at de var på vei til å bevege seg over mot rødt lys. Nå skal Ida testes på nytt.

– Jeg skulle jo håpa på at jeg skulle komme hit igjen og at hun sa at jeg er superlykkelig og ikke noe stressa. Men det er ikke sånn jeg føler meg. Jeg føler meg ikke så veldig glad, men sliten og stressa over alt jeg skal gjøre til enhver tid, sier Ida før hun går inn til psykologen.

Testresultatene viser at Ida føler seg mindre lykkelig nå, og at situasjonen hun er i nå vil gå over.

– Jeg vet jo det at selv om jeg ikke føler meg så bra akkurat nå, så går det over. Jeg tror ikke det er det at rådene i seg selv ikke funker, men sammensetningen av hele prosjektet som gjør at jeg har det slik jeg har det nå.

Les også: – Det er ikke det at jeg skal bli perfekt

Kosthold og trening

En undersøkelse som Ida gjorde hos ernæringsfysiolog i starten av programmet viste at hun burde ha tre kilo mer muskler og gå ned sju kilo i fett. Nå skal hun teste om hun er nærmere målet.

– Du har gått ned totalt i fettmasse, når vi ser på hvor fettet sitter hen, altså midjefettet, så er det helt likt. Vi skulle gjerne sett at du hadde gått ned mer rundt midjen, for det fettet som sitter der er forbundet med helseproblemer, sier ernæringsfysiolog.

Ida blir skuffa, men heldigvis går det litt bedre når hun skal teste sin fysiske alder igjen. Sist hun testa seg var den fysiologiske alderen hennes 41 år og fleksibiliteten hennes var som en 61 åring. Nå er hun plutselig ned på en fysisk alder på 24 år.

Se Prosjekt perfekt på NRK3, ondager kl. 21.30, eller se alle episodene på P3.no.

– Det hadde jeg ikke trodd. Det ble mye bedre enn jeg hadde trodd. Mye bedre! Nå er jeg glad! Nå føler jeg at det har vært verdt alt streve, roper Ida av glede.