Band Of Horses live i Popsalongen

1
Skrevet av:
Publisert 15:18 11 September, 2012

Hør en gammel slager om Gud og en splitter ny om å være redd for politi med pistoler.

Det amerikanske rockebandet Band Of Horses har holdt på siden 2004, og fredag 14. september kommer deres fjerde studioalbum Mirage Rock. I følge vokalist Ben Bridwell har Mirage Rock vært det letteste og mest morsomme albumet å spille inn hittil. – Overraskende enkelt, som Ben sier selv.

Mirage Rock
Vi er som familie, sier Ryan Monroe om hvor godt bandet kjenner hverandre. På Mirage Rock har Band Of Horses jobbet med produsenten Glyn Johns, en mann som har jobbet med noen av musikkhistoriens største; The Rolling Stones, The Beatles, Led Zeppelin og The Who. – Han var skikkelig morsom og hyggelig. Og han fikk fram den beste versonen av oss selv, sier Ryan. – Men han skremte oss ikke, altså, legger Ben til. – Han var veldig avslappet og tok vare på alle seks i bandet.

Ben Bridwell, Tyler Ramsey og Ryan Monroe hadde med seg kassegitarer og spilte to låter live i Popsalongen.

Å si noe om Gud
Låten “Compliments” fra Infinite Arms (2010) ble skrevet ved en innsjø i Minnesota nær den canadiske grensen. Og Ben Bridwell har ingen lavere ambisjoner med låten enn å prøve og fortelle noen noe om Gud.

Hør Band Of Horses spille “Compliments” live i Popsalongen

[audio:https://p3.no/popsalongen/files/2012/09/compliments.mp3|titles=Compliments|artists=Band Of Horses]


Slow Cruel Hands Of Time og politi med pistoler

Band Of Horses ga også en smakebit fra det kommende albumet ved å spille låten “Slow Cruel Hands Of Time”. En neddempet perle av en låt, med en heller kaotisk forhistorie. Ben drar alene på hyttetur. Dessverre har alarmen på hytta blitt aktivert. Det er en søndag kveld, og de eneste som dukker opp er en haug med politimenn. Ben sitter inne i hytta og hører politimenne utenfor. Han kan ikke bevege seg fordi da går alarmen av igjen, samtidig er han redd for å gjøre noen raske bevegelser. – Hvem vet om de har pistolene framme. Dette er USA, sier Ben. – Så låten beskriver hele den herligheten der og det faktum at vi alle skal dø.


Hør Band Of Horses spille “Slow Cruel Hands Of Time” live i Popsalongen

[audio:https://p3.no/popsalongen/files/2012/09/Slow-Cruel-Hands-Of-Time.mp3|titles=Slow Cruel Hands Of Time|artists=Band Of Horses]

 

Ben Bridwell gir jernet i Popsalongen.

Funfact: Ryan Monroe avslørte at han har bodd i Norge en stund. Og av nøye utvalgte gloser han hadde plukket opp var disse:
– Jeg vil ha leverpostei.
– Skal du tisse ute i kveld?

Anledningen for at Band Of Horses’ norgesbesøk er at de skal spille live på Lydverkets tv-sending. Se resultatet onsdag 19. september. Klokka 21.30 på NRK2.

Tags: , , , , , , , , , ,

Del "Band Of Horses live i Popsalongen"