– I love your music, I didn’t like the show

3
Skrevet av:
Publisert 15:14 16 September, 2011

Sivert Høyem (Foto: Mattis Folkestad, NRK P3)

Sivert Høyem i Popsalongens studio. (Foto: Mattis Folkestad, NRK P3)

Publikums tilbakemeldinger kan være brutalt ærlige noen ganger, hør Sivert Høyem parodi av sin tyske fans fra dagens sending.


I dag fikk vi besøk av Sivert Høyem i Popsalongen, i anledning slippet av hans nye album Long Slow Distanse. Tilbakemeldingene har jevnt over vært gode, og Høyem kunne fortelle Aishath at han blir glad for gode anmeldelser, samtidig som det ikke betyr så mye personlig.

– Jeg kicka inn på soundtracket til TRON: Legacy med Daft Punk.

– Jeg har heldigvis sluppet å bli ordentlig slakta, men de gangene jeg har fått litt dårlige kritikker merker jeg at det jo gjør litt ondt, men det går over.

Artisten vil helst ha prosessen med anmeldelser unnagjort, slik at plata kan bli en affære mellom han selv og fansen.

– Tilbakemeldingene fra folkene som virkelig bryr seg har større betydning, og for meg er det viktig at plata kan få et liv blandt dem, fortalte Høyem i intervjuet.

Sivert Høyem i Popsalongen, del 1

Inspirert av Swans

– Hvilken musikk hørte du på da du spilte inn ditt eget album?

Lyden av Swans kan du kanskje kjenne igjen på det ferske albumet til Sivert Høyem. (Foto: Promo)

Lyden av Swans kan du kanskje kjenne igjen på det ferske albumet til Sivert Høyem. (Foto: Promo)


– Det har vært mye rart. Jeg kicka inn på soundtracket til TRON: Legacy med Daft Punk. Det var så pompøst men samtidig var det minimalistisk, klassisk elektronika. Vi har også vært mye opptatt av Vangelis, som har soundtracket til Blade Runner, forteller Høyem.

Navn som Scott Walker, Amon Düül og Buzzcocks er også på lista, selv det kanskje ikke høres så mye på skiva. Tidvis tror Sivert at man kan høre inspirasjon fra Magazine og Swans.

– Det er en god del Swans i albumet mitt, man kan nok høre den primale nesten tribal-aktige driven som de har også på min plate.

Krevende tyske fans

Etter en norgesturné i oktober venter resten av Europa i november, og Sivert Høyem gleder seg til å komme ut på veien igjen.

– Jeg har så kule fans. De er sinnssykt opptatt av hva jeg holder på med, jeg er utrolig priviligert.

Og hvordan er da den europeiske fansen sammenlignet med den norske, la oss si den tyske fanskaren?

– Den tyske fansen kan få hang ups, og si “If you didn’t play the song today, the show was not perfect for me”. De kan være komiske, forteller Høyem med tysk aksent.

– De kan komme bort og fornærme deg på det groveste uten å skjønne det selv, med fraser som “I like it better when you play the electric guitar, the show was not very good, yes, thank you. I love your music, I didn’t like the show”.

Hør den fantastiske etterligningen av fansen her:
Sivert Høyem i Popsalongen, del 2

Sivert Høyem (Foto: Mattis Folkestad, NRK P3)

Vi lot Sivert Høyem være musikksjef via P3.no/sjef, hør hele lista i morgen i P3lørdag. (Foto: Mattis Folkestad, NRK P3)

Fredag er lik helg, og på P3 betyr det at det er din tur å være sjef. Før Sivert Høyem forlot studio lot vi han være sjef, og her er lista “Rocks Off”, en spilleliste han mener står godt til helgeinngangen. Vi er enige.

Sjefslista til Sivert Høyem:

1. Rolling Stones – Rocks off

2. The Buzzcocks – Promises

3. Johnny Thunders – Born To Lose

Hør hele lista får du høre på P3 i morgen, fra kl 16 i P3lørdag. Neste uke ser du Høyem i sesongåpninga til Lydverket, torsdag 22. september klokka 22.00.

Til slutt kan du ta med deg denne musikkvideoen inn i helga, her er Sivert Høyem med “Under Administration”.

Tags: , , , , ,

Del "– I love your music, I didn’t like the show"