– Dette er intenst

3
Skrevet av:
Publisert 19:14 15 July, 2011

Vokalist Simon Neil i Biffy Clyro foran Slottsfjell mest intime publikum. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

Biffy Clyro fikk kjenne litt på nervene foran Slottsfjells minste publikum, hør intimkonserten fra Popsalongens festivalstudio.

For 16 dedikerte fans ble det en av de fineste fredagene på lenge i Popsalongens studio på Slottsfjell. Skottene i Biffy Clyro spilte to låter foran det mest intime publikumet på festivalen, et øyeblikk som også ble delt med NRK P3s lyttere direkte på radio.

Panikkanfall

Simon Neil, James og Ben Johnston har akkurat passert 20 år gamle Lisbeth Nilsen, som sammen med 15 andre dedikerte fans har møtt opp for å se heltene i Biffy Clyro opptre på usedvandlig nært hold.

– Da jeg våknet i dag tidlig fikk jeg panikkanfall, forteller hun. Det eneste som stod i hodet mitt var å huske billetten min til Tønsberg, og plakaten jeg skal få signert. Sokker og sko glemte jeg helt.

Plakaten fikk hun som en del av bandets eksklusive dvd-boks (én av de 500 eksemplarene), og med seg til studio har hun hvite tusjer slik at signaturen skal synes på sort bakgrunn. Biffy Clyro er det første Lisbeth hører på når hun våkner, og Oslo-jenta påstår at hun kan snakke om bandet 24 timer i døgnet.

– Biffy Clyro har så og si blitt min verden, vennene mine er drittlei, smiler hun.

Se også: Skotsk sjarmtokt i Hove-sola

Likevel har hun fått med seg en venninne til Tønsberg, og sammen med de andre gjestene venter de med økt hjerterytme på at bandet skal sette i gang i NRKs lokaler. Før fjorårets Hovefestival hadde Lisbeth aldri hørt om Biffy Clyro, men da hun hørte gjennom artistene som skulle opptre, falt hun pladask.

– Jeg fikk kallenavnet “hyledyret” etter Hove i fjor.

– Hva tenkte du når bandet gikk forbi deg nå nettopp?

– “Ikke si et ord, bare ikke åpne kjeften, du vet ikke hva som kommer ut”, så jeg ble bare stående og se ganske creepy ut. Det er helt awsome at de skal stå rett foran meg og spille.

Bandet tok seg tid til både signering og fotografering, her sammen med Lisbeth (t.v) og hennes venninne. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

Før minikonserten ble bandet intervjuet i Popsalongen, både av programleder Andreas, og de to konkurransevinnerne Grete og Joachim.

Grete ville gjerne vite hvorfor trioen alltid spiller uten t-skjorte.

– Det startet med at vi gikk tom for rent tøy på turné, nå gjør vi det bare for å eksponere oss selv, og for å være så flaue som mulig når showet starter – da kan det ikke gå verre utover i konserten.

Hør hele intervjuet her:
Biffy Clyro, intervju Slottsfjell

- Intenst og uvant med et så lite publikum, mente Simon Neil. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

– Hva synes dere om å spille foran et så lite publikum, ville programlederen vite.

– Vi er vettskremte. Det er mye verre enn å spille foran et stort publikum på for eksempel 1000 mennesker, disse 16 får se svetten og nervene våre på nært hold. Dette er veldig intenst.

Nerver til tross, vakkert ble det, og slik hørtes det ut:

Biffy Clyro – God & Satan:
Biffy Clyro – God & Satan (live, Slottsfjell)

Biffy Clyro – Many Of Horror:
Biffy Clyro – Many Of Horror (Live, Slottsfjell)

– Jeg var så nært å gråte, forteller Lisbeth etter de to låtene, mens hun holder opp tommelen og pekefingeren med to centimeters mellomrom. Dette var utrolig fint. Jeg er helt skjelven.

Biffy Clyro i Popsalongens festivalstudio. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

Tags: , , ,

Del "– Dette er intenst"