John Olav ville ikke hjelpe

4
Skrevet av:
Publisert 12:51 7 April, 2011

Under Malenes nest siste episode av «Hvordan lage en låt på to uker», er hun i ferd med å legge siste krone på verket – nemlig det å skrive en tekst. Hun benyttet derfor sjansen da en av Norges favorittmusikere – John Olav Nilsen satt ute på takterassen.
Episode en: Hvordan lage en hit på to uker?

Malene spurte bergenseren om han ikke kunne hjelpe henne med teksten. Men det verken ville eller kunne han. Hun spurte dermed heller om tips:
– Jeg har ofte en stemning eller følelse som er formidlet ned i en eller to setninger, så skriver jeg rundt det.
En følelse? spør Malene dumt.
– Har du ingen følelser du? spør John Olav.
Stillhet.
Jeg hadde gått ut og levd litt i kveld, og så våkner du sikkert med en følelse i morgen tidlig som du vil formidle, foreslår han.
Og da er det en bra låt?
– Nei, dette har vært et godt år. God musikk og gode tekster. Men jeg ville ikke satt mine penger på at du kunne føye deg inn disse rekkene, sier han frekt.
Deretter informerer John Olav om at han må ta avskjed, og etterlater Malene alene, uten tekst. Hun velger dermed å ta siste utvei, og går inn for å spørre Popsalongens egen slave og blogger: Linnéa.

Foto: Tom Øverlie


Hør responsen her, og hvordan Malene til slutt fikk skrapt sammen noen stakkarslige fraser til dette hun kaller «tidenes hit»:

del 1
Og ikke minst hvordan det gikk i studio:
del 2
Episode to: Hvordan lage en monsterhit?

Episode tre: Jeg vil ha 50 prosent.

Foto: Tom Øverlie/P3

Del "John Olav ville ikke hjelpe"