Artistenes julefavoritter

2
Skrevet av:
Publisert 14:00 16 December, 2010

I løpet av de siste månedene før jul, har vi spurt noen av de artistene som har vært innom om hvilke julesanger de liker aller best, og hvorfor. Så er du av en eller annen grunn ennå ikke i julestemning, kan du jo gjøre et nytt forsøk her!


Kristoffer Undstad fra Kråkesølv: 

Kristoffer Undstad fra Kråkesølv Foto: Jonas Jeremiassen Tomter

Kråkesølv Moddi

Kråkesølvs gitarist og vokalist Kristoffer hyller den nordnorske julesalmen, og hevder det ikke blir jul uten.
Han anbefaler dog Moddis versjon, men vi fant kun bidrag fra Halfdan Sivertsen og Mannskoret Arme Riddere, og måtte ta et valg.

 


Synyster Gates fra Avenged Sevenfold: 

Foto: Jonas Jeremiassen Tomter

Synyster Gates julelåt

Hvem hadde trodd at 29-åringen fra Metal/Hardcore-bandet Avenged Sevenfold forgudet Mariah Careys «All I Want For Christmas Is You»? Og idet vi spør om han ikke er bekymret for hva fansen vil tro, svarer han bestemt:

– Fansene mine bør like Mariah Carey bedre enn Whitney Houston. Det er veldig viktig for meg at de er enige med meg i akkurat dette.
Tinie Tempah: 

Foto: Jonas Jeremiassen Tomter

Tinie Tempah

Den britiske rapperen Tinie Tempah er selvfølgelig opptatt av den delen av verden som ikke får julegaver og julemat, og synes det er så flott at så store artister kan gå sammen og lage julemusikk til inntekt for nettopp disse.

Band Aid – «Do They Know It Christmas»
Onkl P & Jaa9: 

 

j9p

Onkl P & Jaa9 sjokkerer ikke, og slår et slag for RUN-DMCs «Christmas in Hollis».
– God gammeldags HoHoHo, sier Onkl P.
Tord fra The Wombats: 

 

tordwombats

I tillegg til Alf Prøysens «Julekveldsvise», er norske Tord fra The Wombats glad i den litt ironisk julete julelåten «Christmas Wrapping» av det gamle 70/80-tallsjentebandet The Waitresses:

Del "Artistenes julefavoritter"