Her er din nye frokost

X
Skrevet av:
Publisert 14:39 19 september, 2011

Melk og sprøstekte sirisser blir en deilig og proteinrik frokostblanding.

Matforskere vil at vi skal begynne å spise insekter. Vår reporter tok like gjerne med seg en deilig frokostblanding bestående av sirisser og melk ut på gata. Ingen ville ha, så da måtte hun smake selv.

Før helgen skrev VG om den nederlandske professoren og matforskeren Arnold Van Huis som mener vi for “klodens beste” må begynne å spise insekter. Små kryp, som for eksempel sirisser og larver, skal være både sunne og miljøvennlige.

Hør Silje servere sirisser og melk ute på gata her:Spise insekt

Silje prøvde å servere den litt spesielle, men dog så proteinrike, frokostblandingen til forbipasserende på gata. En ung gutt ved navn Johan var den første som fikk tilbudet, og den første til å takke nei.

– Det er et insekt og det er ekkelt, sa han og rynket på nesen.

Skepsisen blandt folket på gata var stor og ingen lot seg friste av den deilige frokostblandingen. Silje påstod på en tidspunkt at de sprøstekte sirissene luktet potetgull og ble da rett og slett nødt til å smake på en selv.

Bevis på at Silje faktisk spiste insekt her:

De fem sirissene som stod på menyen denne morgenen ble kjøpt levende på en dyrebutikk. Etter å ha holdt dem levende i en boks i rundt et døgn, var det på tide å ta affære.

Oppskriften på hvordan sirissene skulle tilberedes fant Silje HER.

Etter en kort prosess som innebar skylling og en tur innom fryseren, stekte Silje sirissene i olje og drysset salt over. Smaken ble helt fortreffelig og det luktet helt seriøst potetgull.

Konsistensen var det dessverre ikke noe å gjøre med.

Sirissene ble tilberedt på panna i olje og salt.

Har du smakt insekter? Del gjerne historien i kommentarfeltet.

Del "Her er din nye frokost"