Rødvin og engangsgrill
Publisert 13:45 16 juni, 2011
P3morgen fikk besøk av Satyricons Sigurd Wongraven og matskribent og kokk Andreas Viestad som kom for å snakke om den perfekte grillmenyen – og for å gi deg grilltips.
I den norske grillkulturen hersker det i følge Andreas en forestilling om at først skal far brenne av seg øyenbrynene, så skal han bruke resten av kvelden på å straffe maten.
Kristine synes det er vanskelig nok å i det hele tatt få tent på engangsgrillen. Og mener ikke kokker at engangsgrillen verdens undergang? Og hvordan kan man nyte den dype røde drikken i offentlighet, når det egentlig er ulovlig?
Hør klippet:
P3morgen grill
Andreas sine beste tips for god grilling:
– ikke drikk deg for full
– vent til flammen er slukket
– bruker du tennveske, så må du i alle fall vente til flammen er slukket, ellers smaker maten ekkelt
– hell voksenbrusen over på litt mer anonyme flasker
Perfekt
Det kanskje ikke alle vet er at Sigurd er vinelsker, og har til og med laget to viner selv. Både Andres og Sigurd bor på Bislet i Oslo, og det er her Andreas har startet resturanten St. Lars. Nå skal de sammarbeide om den perfekte grillmenyen.
Rødvin er kanskje ikke det de fleste forbinder med sol og sommer. Men Sigurd, han slår et slag for den dype røde.
– Jeg tenkte i de baner at dette kan være et alternativ når folk kommer til det punktet at de er lei av å grille maten sin selv, så kan de komme til St. Lars for å spise grillmat og drikke vin, forteller Sigurd.
Satyricon er jo et metall-band, og Yngve lurte på om rødvinens likhet på blod kanskje var grunnen til at Sigurd er så glad i den?
– Du kan få tak i rødviner som faktisk har mye smak av blod i seg, men det lager ikke jeg. Det er vel en mer kompleks tanke bak at jeg er glad i rødvin enn at det handler om blod, slår Sigurd fast.
Tags: Andreas Viestad, Satyricon, Sigurd Wongraven, St. Lars