– Flytt til Rødberg

Linda Sevlejordet vil at flere skal komme til Nore og Uvdal. I følge meldingene hun har fått etter Utkant, er hun kanskje et stykke på vei!

På tirsdag gikk siste episode av Utkant på NRK3. Kristoffer Reinsfelt Arnesen besøkte Rødberg i Nore og Uvdal kommune der Linda Sevlejordet bor, jobber og råner.

Det er omtrent et år siden opptakene til episoden ble gjort, og Linda har gruet seg til å se seg selv på skjermen i lang tid.Nå er hun letta, glad og gira.

Gikk du glipp av Utkant fra Rødberg: Se episode 8 her!

36 uleste

– Jeg skjønner jo nå at de virkelig har jobba for å få bygda til å komme godt ut av det. Jeg har fått utrolig mye bra tilbakemeldinger, og rett etter at episoden hadde gått påtv, hadde jeg fått 36 uleste meldinger på mobilen fra både folk jeg kjenner, og ukjente folk. Det er kjempehyggelig. 

Linda har også fått merke “Utkant-effekten”. Det virker nemlig som tv-titterne i Norge våkner, og blir passe vill i trusa, når de ser glade og blide folk fra bygda på tv. Noen velger å gjøre framstøt:

Sovna du, el råner du?

– Jeg har fått en drøss med venneforespørsler fra gutter langt vekk fra Rødberg, og endel snodige sms også. Det er jo bare artig det, men jeg kommer til å svare på alt.

– Flytt hit!

Hvis du er en av de som har lyst til å imponere Buskerud-jenta fra Rødberg, kan vi i det minste gi deg ett hett julegavetips: Støvsuger!

– Det begynner å bli litt mange hybelkaniner hjemme hos meg nå, ler Linda.

Nå håper hun at folk har fått mer lyst til å besøke, eller aller helst flytte, til Nore og Uvdal kommune. Programleder for Utkant oppsummerer Rødbergs positive sider slik;

– Samholdet, festene, naturen, galskapen, folka og at alle er så avslappet her, er faktorer som absolutt trekker Rødberg opp på plussiden.

Linda Sevlejordet og AUF i kommunen har som mål å sette i gang tiltak som får flere ungdom til å bli boende i bygda, og nye folk til å komme. Hun mener at Rødberg har mye bra å by på, og at det er et veldig bra sted å vokse opp.

Jeg tror vi blir mer selvstendig, mer kreativ og mer løsningsorientert.

Løsningsorientert på bygda

– Jeg tror vi blir mer selvstendig, mer kreativ og mer løsningsorientert. Vi blir kanskje fortere voksen her, og får lov til å være oss sjøl. Og så kan vi endel ting som de kanskje ikke kan i byene.

Hva kan dere da?

Jeg har jo snakka med endel gutter fra byen som ikke vet hva en peilepinne er for noe.

– For min del: jeg kan jo skifte dekk, olje, pærer og gjøre ting på bil. Det er vanlig her i bygda, her fikser vi alt sjøl og er sjølberga. Jeg har jo snakka med endel gutter fra byen som ikke vet hva en peilepinne er for noe, og det har jeg jo alltid gått ut i fra at alle vet hva er.

Kristoffer Reinsfelt Arnesen mener han har hatt drømmejobben som har fått lov til å reise rundt i Norges kriker og kroker og besøke ungdom på bygda.

–  Jeg ble oppriktig glad i alle de som har stilt bygda si til disposisjon for nrk3. Jeg vil oppsummere med å si at bygde-Norge anno 2012 lever i beste velgående, og at ungdommen som kommer fra bygda holder en mye høyere standard enn hva noen myter skulle tilsi.

Gikk du glipp av noen av Utkant-episodene? Du kan se alle her!