Se Utkant-episode 1

Kristoffer Reinsfelt Arnesen møter Lars Peder og Øksendalen med et åpent sinn og en passe neve fordommer. Se første episode av Utkant!

ØKSENDAL

Innbyggere: 250

Geografi: Bygd i Sunndal kommune, Møre og Romsdal

Kommunevåpen: Malurten (urten som ble brukt i absint for å gi narkotiske drømmer)

Vinmonopol: nei

Frisør: ja

Kjent for: Høye fjell, varme-rekorder,aluminiumsproduksjon og ellevill festing.

Funfact: Da Capo-pianist Per Husby spiller av og til på den lokale puben (for han har slekt i bygda).

I første episode av Utkant møter du Lars Peder Stave (23), en ekte ungkar fra Øksendalen.

Lars Peder mister jobben sin samme dag som NRK kommer til bygda, men han fortviler ikke – og finner på mye rart med den oppfinnsomme kompisgjengen sin. Vi får bli med på alt fra et klassisk sjøslag på det gamle kommunehuset, til mer uvanlige aktiviteter som brannslukningsapparat-kasting og åker-rally i første episode av Utkant.

I hver episode av Utkant vil du, i tillegg til å møte herlige folk fra bygda, få med deg litt ny bygde-kunnskap, dialektord og kjendisnytt. Burde ikke alle vite hva slags kjendiser Øksendalen og Sunndalen har fostra opp!?

Her er Kjentfolk fra Øksendalen:

Programleder Kristoffer Reinsfelt Arnesen likte seg veldig godt i Øksendalen og har kun god-ord å si om folkeslaget her;

– En typisk øksendaling er utavendt, blid, stolt, vittig, glad i det absurde, full av selvtillit og glad i en god fest. Festen finner ofte sted i fjøset – kombinert med lekeslåssing med kuvaskeren i underbuksa.

Finnes det intelligent liv i Norges mest bortgjemte krinkler og kroker? Hva i alle dager driver unge folk med her og hvorfor har de valgt å bli boende?

Bli med i Utkant-fotokonkurransen vår og se Utkant: hver tirsdag klokka 22.00 på nrk3 og på p3.no/utkant!