Se Utkant-episode 5

I femte episode av Utkant møter du Linn, Terje og babyen Tuva. De bor i Hellesylt, bygda som er spådd en mørk og dramatisk framtid.

HELLESYLT

Geografi: Bygd i Stranda kommune, i Møre og Romsdal.

Innbyggere: 257

Nærmeste by: Ålesund (2 timer)

Turister per år: ca 300.000

Kjent for: Grandiosa (produseres i Stranda kommune).

Funfact: Steinalderfunn viser at det har vært ferdsel og bosetning i området helt fra slutten av siste istid.

Framtidsutsikter: Ligger under konstant trussel av at fjellpartiet Åkernesremna kan rase ut i fjorden, og skape en flodbølge som vil ødelegge store deler av bygda.

I femte episode av Utkant møter du Linn Kammen(20) som har hus,kar og barn i Hellesylt. 

Linn Kammen bor sammen med Tarjei Korsbrekke og Tuva, den ni måneder gamle babyen de har sammen. Hun har hverken utdannelse eller jobb, og bygda er i konstant fare for å bli tatt av ras. Finn ut mer om hva hun og familien tenker om framtida i episode 5 av Utkant.

Det er ikke så lett for Kristoffer Reinsfelt Arnesen å finne kjendiser på alle småstedene han besøker, men den som leter (lenge nok), finner:

Og Reinsfelt Arnesen ble ganske skremt da det gikk ras i bygda mens de gjorde opptak.

– Jeg tenkte umiddelbart at “dette var ikke småtterier”, og ble overrasket over at urinnvånerne i Hellesylt ikke løftet på et øyelokk engang. Det var visst bare et lite et i forhold til hva de er vant til, sier Kristoffer om opplevelsen.

At bygda en dag kan bli utsletta av tsunami er stort sett fokuset når media omtaler stedet:

Utenom de skumle framtidsutsiktene likte Kristoffer seg veldig godt i idylliske Hellesylt, og omtaler det som Geirangers ubesudlede kusine.

– Det er utrolig vakkert der og jeg liker at Hellesylt er stort nok til at de har et sentrum med butikker, skole og noen hjørnesteinsbedrifter, samtidig som det er et lite, søtt og sjarmerende sted midt oppe i guds frieste natur.

I hver episode av Utkant får du, i tillegg til å møte herlige folk fra bygda, litt ny bygdekunnskap.

Sjekk ut fakta fra Hellesylt: