Her er triksene som skal skaffe gull til Canadas VM-håp.

Her er triksene som skal skaffe gull til Canadas VM-håp.

Her er gullfavorittens VM-plan

Med disse triksene skal kanadiske Sebastian Toutant sikre VM-gull. – Han har veldig god kontroll på løypa, sier Norges eneste håp.

Publisert: 10:49 19 February, 2012

NRK fikk kanadieren til å tegne opp sitt drømmerun etter fredagens semifinaler i slopestyle hvor han tok en 2. plass totalt. Kanadieren skjønte først ikke helt spørsmålet til undertegnede, men stilte gladelig opp til slutt.

Gi meg pennen så skal jeg ordne det. Cab 1260 double cork, fs 1080 double cork og  double bs rodeo 1080. Får jeg til disse triksene i et run, vil det føles som en drøm, sier Toutant mens han holder opp arket for fotografen.

Har et større potensiale

NRKs snøbrettekspert Jonas Greve synes derimot at Toutant kan få til et potensielt bedre run enn dette.

– Jeg har sett Sebastian få til disse triksene mange ganger før. Han har faktisk enda mer lager, og jeg mener han har mer å gå på, sier Greve.

Han forklarer videre hvor spektakulære triksene er.

– Hovedsakelig handler dette om å ta doble saltoer og tre skruer i lufta. Spektakulært og vanskelige triks, mener snøbretteksperten.

Kanadieren har vist tidligere hva han kan få til på en optimal dag, da han landet en trippelcork i fjor.  Et triks som bare han og superstjernene Mark McMorris og Torstein Horgmo har landet i en konkurranse.

Sesongens viktigste run

Mange holder Toutant som en av favorittene før dagens finale i slopestyle, og det har de god grunn til. 19-åringen vant prestisjetunge Dew Tour rett før VM, hvor store deler av verdenseliten var tilstede.  Å vinne den konkurransen sammenlagt blir av snøbretteliten beskrevet som å triumfere i X-Games. Selv er han mer avslappet i forhold til sine egne sjanser.

Det er dette utøverne har ventet på hele sesongen. Jeg er i bra slag, men vil ikke si jeg er noen favoritt. Det er mange gode utøvere som er med. Men en ting er sikkert, det er mange fans her, og jeg bare gleder meg til søndag, sier en smilende kanadier.

Opplagt favoritt

Alexander Østreng

Alexander Østreng

Aleksander Østreng som er Norges eneste håp i morgendagens slopestylefinale, tror kanadieren blir å finne i tetsjiktet.

– Sebastian Toutant virker veldig komfortabel med løypa, hevder Bærumsgutten.

Greve har fulgt Toutant hele uken og er sikker i sak.

– Seb Toutant kommer garantert på pallen. Han er så god at så lenge han lander på beina, blir det garantert en topp tre plassering. Han er også en potensiell vinner, men vil få tøff konkurranse av Mark McMorris, sier Greve.

– Elsker løypa

19-åringen besøker Norge for første gang, men ser allerede nå på seg selv som en Norgesvenn.

– Jeg bare elsker Norge.  I fjor skulle jeg være med i Arctic Challenge, men pådro meg ribbeinsbrudd. Året før der igjen skadet jeg ankelen min. Jeg elsker løypa også, sier Toutant.

Tags: ,

Del "Her er gullfavorittens VM-plan"
 

SERIER PÅ P3.NO