Screenshot fra tegnefilmen som Kindergarten har laget om Sivert.

Screenshot fra tegnefilmen som Kindergarten har laget om Sivert.

Se Bjørn Eidsvågs barnebok som tegnefilm!

10
Skrevet av:
Publisert 15:17 15 august, 2013

I 2009 fortalte Bjørn Eidsvåg om helten Sivert i Radioresepsjonens barnebokspalte. Nå har historia blitt tegnefilm, og du får nettpremiere på den fisefine videoen her!

Da Bjørn Eidsvåg skulle lese opp sin fortelling om helten Sivert i barnebokspalten, ble det nokså fnisete i studio, og Bjørn ble litt flau fordi han lo så mye av sin egen fortelling.

Hør stikket fra 2009 her:

Bjørn Eidsvåg sin barnebok om Sivert

På samme tidspunkt satt en trønder et sted i bartebyen Trondheim og fikk en megagod ide. Hvorfor ikke lage animasjonsfilm om helten Sivert?!

Her får du nettpremieren på filmen om Sivert:

Regissøren Petter Schancke Olsen hører på Radioresepsjonen hver dag, og elska altså historia om Sivert da han hørte den på lufta.

– Jeg har stort hode sjøl også, så jeg følte meg litt truffet. Jeg er også relativt stor fan av RR og elsker alt de gjør,  forteller Petter, som har regi på animasjonsfilmen.

Han søkte om litt gryn fra Midtnorsk Filmsenter til å lage filmen, og fikk ja.

– Ikke så lenge etterpå så jeg at Bjørn Eidsvåg var i byen. Jeg slo på tråden med en gang og vi gikk i studio for å ta opp fortellerstemmen på nytt . Vi var selvfølgelig litt nervøs når store Bjørn Eidsvåg skulle komme, men det var kjempekoselig. 

Nå drømmer Petter  om å lage flere tegnefilmer om Sivert, og han slenger med en hilsen til RR:

– Si at æ ælske dæm!

Dette syns Steinar og Tore

“Sivert” skal visstnok ha blitt vist i Cannes og på flere kortfilmfestivaler, og Aftenposten sin anmelder beskriver den som “fandenivoldsk, gøyal og politisk ukorrekt”.

Tore: Det var akkurat de ordene jeg hadde tenkt til å bruke om filmen, faktisk. Fandenivoldsk er ikke et ord jeg tar ofte i min munn, men i dette tilfelle så gjør jeg det.

Siden Bjarte var på “The mouse and the Donkey” akkurat da denne praten tok sted, er det altså Tore og Bjarte som kommenterer den relativ fantastiske nettpremieren i denne nettsaken.

Hva husker dere fra den dagen i 2009?

Tore: Jeg var ikke der den dagen, jeg. Bjørn Eidsvåg var jo vikar for meg.

Steinar: Jeg husker at det var noe helt spesielt. Historien handler jo om sønnen til Bjørn og om hodet hans. Det var noe redsel og frykt for vannhode i Eidsvågslekta.

Tore: Det er jo nærliggende å tro det. Bjørn har et veldig stort hode.

Hva syns dere om filmen da?

Steinar: Det er kjempegøy at noen har klart å lage noe så bra.

Tore: Det underbygger jo utgangspunktet for spalta, nemlig at det ikke er noe vanskelig å lage en barnebok. Nå har det til og med blitt film av den! Men det er jo en stor mangel i historien. Det er jo tanta i barnehagen som er helten. Det er jo hun som stapper hodet hans oppi røret for å stoppe vannet.

Steinar: Ja, Sivert er jo helt uskyldig. Han er bare en fyr med stort hode han. Men den mangelen får Bjørn ta på sin kappe, eller sin sixpence.

Hva slags forhold har dere til det å ha stor hode (hvis det er lov til å spørre om) ?

Steinar: Jeg har jo ganske stort hode sjøl. Jeg har størrelse 63 i hatt..

Tore: Eller caps.

Steinar: Ja, eller i caps. Bjørn har jo enda større hode.

Tore: Mitt hode ser stort ut når håret tykner til. Derfor passer jeg på å holde det tynt.

Steinar: For min del er jo hodet proporsjonalt med resten av kroppen.

Tore: Det andre hodet,si..

Steinar: Jeg har ikke nevnt penis, Tore! Jeg mener bare at hvis jeg hadde vært 160 høy og veid 60 kilo, så ville hodet mitt sett veldig stort ut. Bjarte tipper jeg har størrelse 54 eller 55 i hatte-størrelse.

Hvis du lurer på hvordan Basse, Bjartolini og Toremann hadde sett ut med like stort hode som Sivert, trenger du ikke å lure mer på det:

RR med stort hode. Illustrert av Faakhir Fravash (P3s tilkallingsvikar i Mumbai).

RR med stort hode. Illustrert av Faakhir Fravash (P3s tilkallingsvikar i Mumbai).

Tags: , , , ,

Del "Se Bjørn Eidsvågs barnebok som tegnefilm!"