RR klare for TV-skjermen

309
Skrevet av:
Publisert 10:55 3 mars, 2010

Knuteskolen spilles inn

Ryktene har gått en god stund, og nå er det endelig bekreftet. Fra senhøsten 2010 kan du se Radioresepsjonen på TV. Det betyr at Steinar, Tore og Bjarte skal ha en pause fra P3, og siste sending i denne omgang blir på selveste nasjonaldagen, nemlig 17. mai.

Vil jo gjerne at folk skal bli med oss videre, både på TV og nett. Det er viktig å understreke at TV-programmet er suget fra eget bryst – hvis det er lov å si – og ikke et ferdigutviklet realitykonsept fra Nederland, sier Steinar Sagen. Og det er jo fortsatt Bjarte, Tore og jeg som skal lage programmet og bestemme innholdet. Mye blir likt, og noe tilpasses TV-formatet, selvfølgelig – men alt blir lettbeint underholdning slik folk kjenner det fra radioen.

Radioresepsjonen er ikke ukjente med TV-jobbing fra før – og vet at det blant annet krever mye tålmodighet. Her kan du se hvordan det gikk for seg da RR spilte inn promofilm:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Ingen grunn til panikk

Siden første sending i 2006 har Radioresepsjonen blitt mer og mer populært, og gutta har mottatt den gjeve prisen “Årets Radionavn” to år på rad. Det er ikke første gang Radioresepsjonen har pause fra P3, og redaksjonssjef for humor og underholdning i P3, Vilde Batzer, ser ingen grunn til panikk.

– Radioresepsjonen går nå over til et annet format, men universet er det samme. Så fansen vil få store doser av Steinar, Bjarte og Tore også til høsten, bare på TV i stedet for radio. I tillegg vil de være mye tilstede på nettsidene sine. Radioresepsjonen er dessuten alltid velkomne tilbake til P3, sier hun.

Også Steinar lover at gjengen før eller seinere kommer tilbake på radio.

– De som er redde for at vi forsvinner fra lufta for godt, kan ta det helt rolig. Radio er vår fastjobb, og vi kommer tilbake.

Foto: Tom Øverlie, Nrk

RR sendte live fra Hovefestivalen 2009. (Foto: Tom Øverlie, Nrk)

Show på Rockefeller

Radioresepsjonen har tidligere år holdt stort sommershow på Hove-festivalen foran tusenvis av fans. I år blir det en annen vri.

Mandag 3. mai skal vi gi folket en sjanse til å møte Steinar, Bjarte og Tore på Rockefeller i Oslo. Showet har vi kalt ”Radioresepsjonen spiller sine jingler med Kringkastingsorkesteret”, og blir en helaften med fokus på jinglene du kan høre hver dag. Vi vil legge ut billetter til showet mandag 22. mars, forteller Batzer.

Trenger tips

Radioresepsjonen vil gjerne ha vink og tips på veien. Og i tidsriktig ånd ønsker de å få disse innspillene via nettet.

Nettsiden vår, eller ”bloggen” som noen onde tunger kaller det, skal selvfølgelig leve videre. Der kommer vi til å legge ut videoer og oppdateringer og vi vil gjerne ha konstruktivt innspill på hva folk vil ha i TV-programmet. Vi er veldig for åpen dialog, og Radioresepsjonen vil alltid være et samarbeidsprosjekt mellom lytterne/seerne/brukerne/klientene – og oss.

Må slanke seg

Til tross for at han gleder seg, ser Steinar noen utfordringer på veien mot livet som TV-stjerne.

– Vi må alle trene og slanke oss fordi vi nå plutselig skal vise trynene våre igjen. Hvis jeg klarer å bli kvitt tilnavnet ”Fettfjes” er mye gjort. Tror det kan være godt med litt forandring, både for oss og for lytterne, konkluderer han.

Hvem som skal ta over for Radioresepsjonens sendetid er foreløpig ikke offentlig.

– Vi vil offentliggjøre dette i løpet av forholdsvis kort tid. Følg med på P3.no de nærmeste dagene, forteller en hemmelighetsfull redaksjonssjef i P3.

Tags: , ,

Del "RR klare for TV-skjermen"