Lover nytt fellesbilde

42
Skrevet av:
Publisert 9:30 9 desember, 2009
Foto: Kim Erlandsen, NRK

Foto: Kim Erlandsen, NRK

I dag er det ett år siden RR og over hundre fans møttes til fotografering på Ekeberg. RR lover ny fotoshoot til våren.

9. desember 2008: Tore og Steinar vasker Mercedesen til Tore. Bjarte stresser avgårde i sin kjære Honda Civic. Redaksjonsassistentene koker gløgg og har forlengst overskredet P3s matbudsjett med pepperkakeinnkjøp. Fotografene har leid lift og kjøpt nytt kamera. Fans har allerede sittet en natt på toget for å komme seg til Oslo denne dagen.

Men hva er det egentlig som skal skje?

Vi tar det fra begynnelsen. En hetl vanlig dag høsten 2008 snakket resepsjonistene nok en gang om bilene sine på sending. En av dem kom opp med den fikse ideen å la lytterne ta bilde av bilene, og snøballen begynte å rulle. Derfor er over gjennomsnittet mange folk på vei til Ekebergsletta denne kalde førjulsdagen.

– Det er jo først og fremst for bilene vi er her. Men det har jo blitt et skikkelig førjulsarrangement, sier Tore i minidokumentaren om Fellesbildet, som du kan se her:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

På Fellesbildet er 111 mennesker synlige, og flere strømmet til etter at bildet var tatt. Karoline Selliseth reiste helt fra Bergen for å være med på bildet.

– Jeg vet det er nerdete, men jeg elsker dem, sa hun den gang.

Overrasket over oppmøtet

– Vi arrangerte seansen uten å vite om det ville komme noen i det hele tatt. Og når du ber folk komme til Ekerbergsletta, så regna vi vel egenlig ikke at det skulle komme noen i det hele tatt. Samma fankern, tenkte vi – da får vi i hvert fall tatt et julebilde av oss og bilene våre. Men det var jo selvfølgelig veldig koselig at det kom over 100 stykker, forteller Steinar.

P3s fotografer var ikke de eneste som knipset bilder på Ekebergsletta. Her kan du se massevis av innsendte lytterbilder.

Lover nytt fellesbilde

Radioresepsjonen satte stor pris på at så mange møtte opp på Ekeberg.

– Det er alltid hyggelig å møte fans. Spesielt fans som ikke er pære fulle, sier Steinar.

På bildet er det kun Tore og Bjarte som stiller med bil. Det siste året har også Steinar fått bil og førerkort, og han er klar for å ta et nytt fellesbilde.

– Vi må få til et fellesbilde til, for siden sist har jo jeg fått meg bil også. Bilene er viktige på fellesbildet, ja, kanskje rett og slett hovedpersonene. Vi burde jo strengt tatt bedt lytterne om å ha med sine egne biler også. Dette må planlegges nøye, merker jeg. Noe sier meg at neste felles fotoshoot blir på vårparten 2010.

I arbeidet med minidokumentaren om Fellesbildet ble veldig mye råstoff klippet vekk. I denne bakomfilmen får du blant annet en guidet tur på Oslo øst av Steinar og Tore, og får innblikk i Bjartes hjemmelagde trafikkregler.

Roadtrip til Hove

På vei til årets Hovefestival fikk Steinar vist frem sin nye Toyota Rav 4. Se RRs roadmovie her:

Tags: , , , , , , ,

Del "Lover nytt fellesbilde"