– Hæ? Er jeg 49 år?

I andre episode av Prosjekt Perfekt får Ida svar på hva som er hennes fysiske alder, og hun prøver å finne en treningsform som passer for seg.

I forrige episode av Prosjekt perfekt kunne du se at Ida har gjennomført en detox-kur, tatt tarmskylling og begynt å spise supermat. Hun tester sin fysiologiske alder, og får vite at hun er 49 år gammel. Det gir henne motivasjon til å trene, etter å ha ligget på sofaen i sju år.

Bikramyoga

En av de aller mest trendy treningsformene for tida er bikramyoga. Det er en type yoga som foregår i et rom med en temperatur på mellom 37 og 40 grader.  Tanken er at musklene skal bli mykere og at man skal svette mye for å rense kroppen. Ida drar på sin første treningstime, med varierende hell.yogaida

Jeg trodde ikke det skulle være så jævlig varmt. Jeg hater å være i varme.

– Jeg trodde ikke det skulle være så jævlig varmt. Jeg hater å være i varme, og jeg gjør det uansett om jeg kan sitte stille, sier Ida, etter at hun må gi seg halvveis uti treningsøkta.

Madonna, George Clooney og Lady Gaga elsker treningsformen, mens kritikere advarer mot dehydrering, blodtrykksendringer og hjerteproblemer. Ida finner ut at treningsformen ikke passer helt for henne på grunn av varmen, og hun bestemmer seg for å teste crossfit i steden.

Crossfit

– Jeg er kjempenervøs. Jeg har aldri følt meg så nybegynner i noe, noen gang. De andre her har så mye muskler og jeg tenker at jeg kommer til å ødelegge for dem. Jeg håper bare at jeg holder ut, sier Ida før hun går på sin første trening.

Etter noen treninger, begynner hun virkelig å bli glad i denne måten å trene på.

Sterke-Ida

Hvorfor har jeg ikke gjort det her på åtte år egentlig?

– Det er kort, intens trening og det passer meg veldig bra. Hvorfor har jeg ikke gjort det her på åtte år egentlig?

Ida tester også ut noen treningsformer man kan bedrive hjemme, mens man går eller når man har et ledig øyeblikk på jobben. Alt dette skal hun fortsette med resten av prosjektet, og når hun tester sin fysiske alder igjen, etter bare to uker med livsstilsendring, har hun allerede redusert den fysiske alderen sin med mange år.

 Se Prosjekt perfekt på NRK3, onsdager kl. 21.30, eller se alle episodene på P3.no.