JuleSessions: Behind the scenes

JuleSessions: Behind the scenes

3
Skrevet av:
Publisert 15:45 17 December, 2010

Torsdag 16. desember, var det klart for JuleSessions på Sentrum Scene, med superstjernene fra The Wombats, Jaa9 og Onkl P, Madcon og selveste Maria Mena.

Min oppgave var å ta bilde av ting som skjedde “backstage”. Backstage er bokstavelig talt kun en murvegg, og rundt scenen skjer det så lite at det umulig kan være noe å skrive hjem om. Men bortsett fra de tre gangene jeg sovnet oppe på galleriet, fikk jeg likevel tatt noen eksklusive bilder fra forberedelsene før selve JuleSessions startet.

Eksklusivt bildedryss fra min egen iPhone 4

Her ser vi NRKs flittige maur i full gang med opprigg av scene

Og alle kan ta, mine damer og herrer: gratis frukt

Mmmm, kjeks

Den store kassen med juletrepynt!

Klokken13:30 er det duket for lydprøve med Onkl P & Jaa9. En halv time senere ankommer Onkl P og Jaa9.

I mellomtiden sitter Josef og Tshawe i salen og observerer det hele. Og ikke for å sladre, men Madcon røyker inne på settet …

Etter lydprøven tar jeg meg friheten til å banke på garderoben til Onkl P & Jaa9, som er midt i både brus og øl.
Og hva de unge herre-rapperne har på rideren sin før en konsert, spør du?
– Sprit og horer. Helst jomfruer, sier Onkl P.

Dumme lille Jonas, derimot, vandrer ute i ti kuldegrader med HF direkte for Popsalongen, hvor han ser over gjennomsnittet dum ut med en antenne i sekken. Han venter på de to første som ankommer Sentrum Scene med en julegave, i bytte mot billetter til kveldens JuleSessions

Omsider kommer det faktisk to stykker: En ung herre med to bøker fra forlaget sitt (også kjent som snikreklame), og ei jente som har brukt over hundre kroner på å kjøpe en Kanye West-skive.

Vel inne, har konfransier Live har vært i sminken og fått en flott Tante Sofie-sveis. I tillegg har hun tatt med seg Justin Bieber-bibelen, i tilfelle noe skulle gå galt under selve showet.

Til og med den joviale musikksjefen Mats har tatt turen innom, og slår av en vennskaplig prat med sine ansatte.

I samme øyeblikk entrer flotte Maria Mena scenen for lydsjekk, rett etter en fantastisk opptreden oppe hos Popsalongen på Marienlyst

Hvilken publik!

Det er nå vi innser at dette er vår eneste sjanse til å få et ord med Maria Mena, og kanskje til og med en autograf.  Før hun går av scenen, løper vi opp og stiller oss utenfor garderoben hennes, slik at det er umulig å unngå oss.

Og dér! Der er hun!

Men så, er klokken plutselig 19, det er en time til dørene åpner, og det betyr at det er klart for mat. Den tynne Jaa9 er sulten, og sprinter fremst i køen.

Mens Jaa9 forsyner seg med husets «Hawaiiribbe», forteller han sjokkert om den gangen han var på helgebesøk i Molde.
– Jeg ble faktisk  servert kebab med erter.

Onkl P kunne forøvrig i etterkant meddele at «Hawaiiribba» smakte akkurat som «hest og kjerre»

Og etter å ha gått Sentrum Scene rundt etter kveldens konfransierer, fant vi gjengen klemt inne i en liten garderobe under scenen.  Og som vi kan se, gledet de seg noe helt sjukt til å sette igang.

Vel uvitende om at rett over dem, står Josef og Tshawe på scenen og har bildeprøve i – hold dere fast: samme jakke. (!!!!)

Plutselig er klokken ti på åpningstid, festen begynner, og kvelden er for min del over. Takk for meg.

Hele showet sendes i romjulen, den 29. desember!

Del "JuleSessions: Behind the scenes"