Vil du synge med Bestevenn?

2
Skrevet av:
Publisert 5:58 4 oktober, 2010

Erlend og Steinjo annonserte i forrige uke at de skal lage en fullverdig versjon av Bestevenns kjenningsmelodi – “Best Friend”.

– Det er et krav fra øverste hold om at sangen skal bli ferdig, og vi vil gjerne ha hjelp fra lytterne, forteller Erlend.

Best Friend har siden mai i år ligget som feelgood-introen til guttas radioprogram, og det har siden debuten vært meningen å skrive den ut til en hel sang.

– Presset etter å få låta ferdig har kommet smygende, og nå har vi prøvd å få den ferdig på egenhånd over lengre tid, uten å komme i mål, sier Erlend. Da tyr vi til lytterne.

Bestevennene vil ha noen å spille ball med. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Ambisjonene for den fullstendige poplåten, som “Best Friend” skal bli, er at den skal spilles inn i studio og forhåpentligvis komme i rotasjon på P3 og kuppe alle de kommersielle hitlistene.

– P3s musikksjef, Mats Borch Bugge, har sagt at hvis låta holder mål så lover han å liste den på P3, sier Steinjo.

– Også vil vi kuppe de kommersielle hitlistene selvfølgelig, sier Erlend. Og opptre live et eller annet sted. Det hadde vært gøy.

Se: P3s A-B-C spillelister her!

Premier og med-korist

Spalten Dagens Sang har blitt veldig populær, og lytterne sender inn forslag til både sjanger, tittel og strofer. Gutta har derfor stor tiltro til at bidragene som kommer inn i denne konkurransen holder en god standard, og gir alle Bestevenn-vennene muligheten til å sette sitt preg på den mest gjenkjennelige av Bestevenn-jinglene.

– Vi håper at bidragene som kommer inn er så bra at vi kan få de inn i sangen og kommer til å teste ut strofene på sendingen underveis. Vi vil belønne de beste tekstforfatterne med fine premier og muligheten til å være med og kore på låta, sier de erfarne låtskriverne.

Les også: Oppdaget av Thomas Numme

Rolf Kristian Larsen i Bestevenn

Rolf Kristian er en tidligere låtskriver i Dagens Sang.

Gode råd

Erlend og Steinjo har forsøkt og bli ferdige med låta en stund nå, uten og komme i mål, men med et gigantisk låtarkiv har de noen gode tips til de som vil delta i konkurransen.

1. Tenk bredt, noe som alle kan kjenne seg igjen i – ha i bakhodet at denne låta skal havne på førsteplass på de kommersielle hitlistene

2. Gjør det enkelt og catchy, gjerne med en orginal twist

3. Tenk på ord og regler du ikke får ut av hodet

4. Står du fast – skriv det første du kommer på

5. Ha det gøy!

Dette er hva du må gjøre:

Hør hele melodien under her, legg spesielt merke til pianopartiene som nå skal fylles med nydelig tekst, skriv inn sangteksten din i kolonnene under – vers 1 og 2-, og levér ditt bidrag innen fredag 22.oktober!

BestFriendsKonkRett

[contact-form 2 “Sangtekst”]

La deg inspirere av Erlend og Steinjos egenproduserte låter fra Slå på Ring, og Dagens Sang-eksemplene med Harald Eia, Jon Almaas og Odd-Magnus Williamson.

Tags: , , , , ,

Del "Vil du synge med Bestevenn?"