Tema: Sex-sanser

1

Burlesk er gøy!

Publisert 20:59 9 november, 2011

Før oppdraget:
Det er vår første uke og vi skal få vårt første tema. Mandager er vår faste temadag, og denne uken fikk vi temaet sex-sanser. Sex-sanser har selvfølgelig noe med sansene våre å gjøre, som å se, smake, føle, lukte og høre. Vi diskuterte litt hva slags oppdrag vi kom til å få, og hvordan vi skulle få brukt sansene våre. Vi kom frem til at alle sanser kom til å være i bruk under oppdraget, og selvfølgelig ha noe med sex å gjøre.

Oppdraget mitt var: Du skal på Burlesk-kurs

Dagen for mitt første oppdrag kom, og jeg var ganske nervøs. Jeg hadde ikke hørt så veldig mye om burlesk, og visste bare at det var en type dans siden jeg hadde hørt om Burlesk-filmen med Christina Aguilera og Cher. Forventningene mine til dette oppdraget var at jeg kom til å møte en dame som var veldig “plastic fantastic” og at burlesken kom til å bli mer som et strippekurs enn dansing.

Etter oppdraget:
Forventningene mine slo feil, jeg møtte en dame som ikke var “plastic fantastic” i det hele tatt. Damen jeg møtte var en formfull og fin dame (Mari Sletten) som hadde drevet med burlesk en god stund, og som har sitt eget dansekompani. Det hadde selvfølgelig noe med stripping å gjøre, men mer på den morsomme, søte og sexy måten. Jeg fikk se mange forskjellige kostymer som bare var glitz and glamour, og lærte en god del om det å ha selvtillit og tørre å ta litt plass her i verden.

En annen ting jeg lærte var at burlesk skulle være morsomt. Man kunne kle seg ut som en stor, tykk mann og sakte men sikkert mens du danset, tok du av deg klærne og endte opp i undertøy. Det viktige med dette var å ha selvtillit og viste at du tør å være deg selv, på en morsom måte.

Når dagen var over tenkte jeg at dette ikke var så ille, jeg fikk danset litt og hatt deg ganske gøy – men det var jo selvfølgelig ikke slutten. Jeg fikk en oppgave som jeg skulle utføre, og den gikk ut på at jeg skulle opptre foran et publikum for å vise hva jeg hadde lært. Stort sjokk, men trodde det kom til å gå veldig bra.

Jeg kom tilbake til lokalet et par timer senere og fikk sminket meg og tatt på kostymen. Dette skulle jeg danse med, og i løpet av dansen få av det meste. Etter er par timer med sminking og øving var det på tide å opptre. Det gikk overraskende bra, og jeg var veldig fornøyd med meg selv. Tror publikum likte det de så, de også. Når dagen var ferdig var jeg godt fornøyd med meg selv, og tenkte over hva dette hadde med sex-sanser å gjøre.

Johanna i episode 1. (Foto: Marius Arnesen, NRK)

Fra "show and tell" i episode 1. (Foto: Marius Arnesen, NRK)

Fredagene er vår faste “show and tell”-dag, da skal vi alle tre snakke sammen om hva det er vi har lært og hva de forskjellige oppdragene har med temaet å gjøre. Jeg fortalte at jeg hadde vært på burlesk-kurs og vi fikk se en liten film av min opptreden. Even og Benjamin likte det de så, og jeg fortalte de litt om hva det er jeg har lært.

Selvtillit er veldig viktig uansett hva man driver med. Man skal ikke være redd for å ta litt plass her i verden, og alle er sexy på sin egen måte.

I burlesk bruker man de fleste av sansene sine, men aller mest synet, hørselen, og det å føle. Synet av å se noen danse og det å se at de har en selvsikkerhet mange ikke har fordi de ikke tør eller føler for det, kan være utrolig attraktivt. Hørselen kommer med fordi når man danser burlesk er det ikke noe i veien for å le og være litt klumsete til musikken. Det viser at man har det gøy og trives med det man gjør. Følelsen er med fordi når man danset med for eksempel silkehansker, skulle man ta seg tid til å føle hvor godt det var å ha på seg silke og hvor godt det føltes mot huden. Burlesk har mye med sansene våre å gjøre!

Vi kom frem til at sanser er noe vi bruker hele tiden, uansett om det har med sex å gjøre eller ikke. Det å for eksempel stenge av en sans når man har sex kan forsterke alle de andre sansene, og dermed gjøre at du føler mye mer og kan få en mer intens sexopplevelse.

Mer om Johanna
Del "Tema: Sex-sanser"