I den første episoden blir Evens sendt på kurs for å lære mer om erogene soner. Deretter må ha vise de andre deltagerne hva han har lært. (Foto: Marius Arnesen, NRK)

I den første episoden blir Evens sendt på kurs for å lære mer om erogene soner. Deretter må ha vise de andre deltagerne hva han har lært. (Foto: Marius Arnesen, NRK)

Hva skal til for at du tenner?

4

Her er de rette knappene og knepene for å varme opp partneren.

Publisert 17:34 7 november, 2011

Ukas Trekant-episode handler om forspill, erogene soner, og all den andre juicen som gjør sex så morsomt og variert. Har du god selvtillit i senga? Vet du hvor din partners erogene soner er? Og hvor god er du egentlig til å kysse? Trekant guider deg til teknikkene som må til før man virkelig setter i gang.

Se Trekant-premieren på p3.no/trekant og NRK3 onsdag 9. november kl. 21.30. Chat med deltagerne og ta quiz på nett under og etter episoden. Turnuslege og tidligere SUSS-lege Sverre Sand er ukas gjest på chatten.

Erogene soner

I denne episoden skal Even lære om kroppens erogene soner. Han får hjelp av en ekspert, og må lete etter de erogene sonene til Johanna og Benjamin. Jenter og gutter har mange like og ulike erogene soner.

Hvor er de følsomme områdene?

SUSS (Senter for ungdomshelse, samling og seksualitet) kan opplyse at både gutter og jenter har en rekke like og ulike erogene soner. Her er noen av dem.

Denne gamle myten er det lite sant i. Gutter har mange erogene soner! (Foto: knowyourmeme.com)

Denne gamle myten er det lite sant i. Gutter har mange erogene soner! (Foto: knowyourmeme.com)

Følsomme steder i underlivet
Undersiden på guttens penishode er mest følsomt og tilsvarer klitoris hos jenta.
Guttens penisskaft er følsomt som jentas indre kjønnslepper.
Huden utenpå guttens pung er følsomt som jentas ytre kjønnslepper.

Andre følsomme steder på kroppen er der hvor huden er tynn og ubeskyttet.
Halsen.
Nakken.
Under armene
I albuene.
I knehasene.

Huden er også følsom der hvor man har mange nerver.
Innsiden av hendene og føttene.
På leppene er huden ekstra tynn.
Brystvorter hos gutten er følsomme og blir lett såre om de berøres for kraftig, og de blir stive og litt varierende følsomme ved seksuell opphisselse.

Et lite klaps på rumpa

I denne episoden av Trekant lærer Even blant annet at klapsing på rumpa kan være både tirrende og morsomt. Rumpeklapsing handler nemlig ikke bare om straff og underkastelse, det kan faktisk hjelpe deg å få orgasme!

Stine Kühle Hansen. (Foto: Privat)

-I menneskets erotiske kulturhistorie har klapsing og ris over baken skjedd til alle tider, men det har ofte blitt introdusert på grunn av sin psykologiske gevinst og inngått i rolleleker. Jeg mener det er på tide å alminneliggjøre rumpeshaking og også se på de fysiologiske gevinstene, sier Stine Kühle Hansen som er sexologisk rådgiver hos Amoroteket.

– Hvorfor er det så godt å bli klapset på rumpa egentlig?

– Når du klapser, klapper, dytter og disser rumpeballene med hendene vil alt av herlighet dypt der inne også få fin shaking. Når rumpen blir ristet og vugget blir alt som pakker inn klitoris gi gode vibrasjoner og stimulere klitoris indirekte.

– Den kroppslige effekt av rumperistingen og klapsingen er helt enkelt økt blodsirkulasjon. Noen tar blå piller for å oppnå samme effekt. Rumpeshaking er fri for bivirkninger og en mer naturlig oppkvikker for kroppen og hjernen, sier Hansen.

– Hvordan kan man gå frem for å få med seg partneren sin på dette?

– De som vil prøve rumpeshaking må først prøve på seg selv. Husk å prøve når du ikke er kåt og når du er kåt. Dette fordi sensitiviteten endres etter hvor seksuelt opphisset man er. Jo kåtere du er jo sterkere styrke kan kjennes godt. Jo mindre kåt du er jo mildere må klapset utføres. Skal du få med partner på rumpeshaking er det best å gå gradvis frem. Bygge opp intensiteten i klapsene etter hvor kåt partneren blir

I den første episoden må Even vise hva han har lært om erogene soner på de andre deltagerne. (Foto: Marius Arnesen, NRK)

I den første episoden må Even vise hva han har lært om erogene soner på de andre deltagerne. (Foto: Marius Arnesen, NRK)

Liker jenter å bli tatt på puppene?

Juntafil har i årevis diskutert sex, pubertet, kropp og følelsesliv på P3. Erogene soner er et stadig tilbakevendende tema i programmet, og det er tydelig at mange er nysgjerrige på hvor man kan finne de rette knappene hos partneren sin.

I klippet under, for eksempel, kan vi høre hvordan Magnus på 19 år har oppdaget en erogen sone på seg selv som han ikke visste om. Hvert Juntafil-program har også med seg leger og spesialister på kropp og sex fra. På slutten av klippet kan du høre legestudenten Ruth forklare hvorfor det er så viktig med kroppskontakt.

[audio:http://p3.no/wp-content/uploads/2011/10/magnus-erogen-sone-juntafil-2005.mp3|titles=Magnus’ erogene soner]

At gutter er interessert i pupper er knapt noen nyhet, og Juntafil har spurt to jenter hva de egentlig synes om tafsinga. Hør klippet under.
[audio:http://p3.no/wp-content/uploads/2011/10/Liker-jenter-å-bli-tatt-på-puppene.mp3|titles=Liker jenter å bli tatt på puppene?]

Humor, sex, og dans

Johanna får en spesiell utfordring i ukas episode, for mens Marie i forrige sesong måtte prøve poledancing, må Johanna prøve seg på burlesk-dans. En mindre seksualisert type show, men som krever minst like mye selvtillit som stripping. For noen kan dette være en pirrende måte å starte akten på, eller bare leke seg litt med partneren sin.

Se Trekant-episoden hvor Marie og Thomas lærer stripping og poledancing.

Opprinnelig oppstod burlesken rundt 1850-tallet som et alternativ til de tradisjonelle showene som på den tiden bestod av sketsjer, sangnumre, og små teaterstykker. Burlesken la vekt på humor, satire og selvfølgelig en visuell stil som på den tiden kun var forbeholdt de voksne.

Med Dita Von Teese i spissen er burlesk igjen en showform som er populær, og noe som for eksempel Christina Aguilera og Cher dro nytte av i filmen Burlesque, hvor undersjangeren neo-burlesque, eller “nyburlesk” ble brukt. Denne undersjangeren har langt mer fokus på sang – og dansenumre, og er ligner mer på et typisk musikalnummer.

Se Dita Von Teese i aksjon her

Kyss meg!

I denne episoden får Benjamin et lite kurs i noe av det mest essensielle av forspillet, nemlig kyssing. Her handler det om å ha selvtillit nok til å ta kontroll over kysset uten å dra så hardt på at du kjenner på mandlene til partneren. Du er ikke en zombie, så du skal heller ikke sluke partneren din. Når tennene dine krasjer med tennene til partneren er du også på ville veier.

Et kyss kan være lett og ømt, det kan være vått og lidenskapelig, eller det kan være med tunge og fyrverkeri.

Litt usikker på kysseteknikken? Du er ikke alene hvis du har øvd deg litt på armen etter å ha sett diverse kyssescener på film og tv. Hva med å la seg inspirere av noen andre store scener fra kinolerretet?

Ta for eksempel Johnny Depps kyssekurs fra Cry Baby.

Oppbygginga til et kyss er nesten like viktig som selve kysset. Det hjelper hvis du har noen hardtslående replikker som oppvarming slik som Clark Gable fra Gone With the Wind.

Se Trekant-premieren på p3.no/trekant og NRK3 onsdag 9. november kl. 21.30. Chat og quiz på nett under og etter episoden.

Har du noen tips eller triks om kyssing, forspill eller erogene soner? Del dem gjerne med oss i kommentarfeltet!

Tags: , , , , ,

Del "Hva skal til for at du tenner?"